Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


19.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Події 25.02.2022 - 27.02.2022 (6 частина)

17:49 29-12-2022


Редакционная строка

ПОДІЇ В УКРАЇНІ
Лукашенко підтвердив, що Україну обстріляли ракетами з території Білорусі
Надія Карбунар
Сьогодні, 10:58  glavcom.ua
Розсилка
ВІДПРАВИТИ

Лукашенко повідомив, що у Гомелі все підготовлено для «мирних переговорів»
фото з відкритих джерел
Самопроголошений президент Білорусі назвав обстріл України «вимушеним»

Невизнаний лідер Білорусі Олександр Лукашенко підтвердив, що з білоруської території були випущені ракети по позиціях України. За його версією, це був «вимушений крок». Про це він заявив журналістам, коментуючи заяву президента України Володимира Зеленського щодо ракетної атаки української території з боку Білорусі, передає Белта.

За словами Лукашенка, на українській стороні за кілька кілометрів від кордону з Білоруссю було начебто розгорнули ракетні дивізіони, «які готові протягом хвилин завдати удару по російських позиціях». Разом з тим, він запевнив, що зараз в Україні «немає жодного білоруського солдата, жодного патрона».

Також Лукашенко повідомив, що у Гомелі все підготовлено для «мирних переговорів», чекають на рішення з боку керівництва України.

Маніпуляції російської сторони з переговорним процесом очевидні. Росія просто принижує Білорусь, використовуючи її. Про це заявив радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк.

Зазначимо, що менш ніж за пів години до появи офіційної інформації Кремля повітряні сили збили ракету, випущену на Київ із Білорусі.

Нагадаємо, Росія поширює фейк, що Україна нібито відмовляється від переговорів. Натомість українська сторона запевняє, що готова говорити, однак лише на своїх умовах. Відповідну інформацію підтвердили «Главкому» в Офісі президента. Там наголосили, що перемовини можливі, однак тільки на умовах Києва.

Удень 25 лютого президент України Володимир Зеленський виступив із черговим зверненням щодо ситуації із російським вторгненням. Зеленський закликав Путіна сісти за стіл переговорів, щоб зупинити загибель людей.

Згодом стало відомо, що Путін хоче вести переговори із Зеленським. Він готовий направити у Мінськ російську делегацію для переговорів з Україною. Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що очікує Путіна та Зеленського в Мінську.

Глава МЗС Росії Сергій Лавров пояснив причину повномасштабного вторгнення до України. За словами, головного дипломата Кремля, інтересом Росії є «незалежність українського народу». Кремль хоче встановити в Україні свій уряд.

Колишній російський депутат Ілля Пономарьов зазначає, що Путін розраховував на бліцкриг та «легку прогулянку», а нарвався на патріотів України, які готові до смерті боронити незалежну державу.

Читайте так Повний текст читайте тут: https://glavcom.ua/country/incidents/lukashenko-pidtverdiv-shcho-ukrajinu-obstrilyali-raketami-z-teritoriji-bilorusi-825455.html

 

У Харкові кремлівські окупанти здаються в полон (фото, відео)
Мар’яна Мигаль
Сьогодні, 10:23  glavcom.ua
Розсилка
ВІДПРАВИТИ

Полонених російських військових у Харкові будуть роззброювати, годувати і надавати прихисток

фото пресслужба поліції
Поліція звертається до усіх структур влади із закликом ретельно документувати випадки здачі в полон російських військових

Російських окупант на Харківщині здаються в полон, місцеві обіцяють їх роззброювати, годувати і надавати прихисток. Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Харківській області.

Як повідомляється, харківські правоохоронці фіксують непоодинокі факти здачі в полон російських солдат до державних органів і органів місцевого самоврядування. Нацполіція закликає російських солдатів скласти зброю і здатися.

В поліції підкреслюють, що українські збройні сили у Харкові працюють, поліція на місцях, державні структури виконують свої обов'язки.


«Ми єдині як ніколи. Взаємодія фантастична! І є результати», – йдеться в повідомленні ГУНП.

Поліція звертається до усіх структур влади із закликом ретельно документувати випадки здачі в полон російських військових, відбирати зброю, годувати і надавати полоненим РФ тимчасовий прихисток.

Також українські військові активно продовжують обороняти Харків. На підступах до міста було розбито колону російських окупантів «Тигр». Також знищено Камази без номерних знаків. Після атаки ЗСУ техніку окупантів було знищено. У колоні був позашляховик УАЗ Патріот без номерних знаків.



Нагадаємо, окупанти обстріляли житловий квартал у Києві. Повний текст читайте тут: https://glavcom.ua/country/incidents/u-harkovi-kremlivski-okupanti-zdayutsya-v-polon-foto-825444.html

 

Тимошенко зробила улюблену зачіску та взяла до рук автомат (фото)
Наталія Антонюк
Сьогодні, 08:23  glavcom.ua
Розсилка
ВІДПРАВИТИ

Тимошенко зробила свою улюблену зачіску – коса довкола голови
фото: Юлія Тимошенко/Instagram
Нардепка позує біля будівлі київського МВС

Лідерка «Батьківщини» Юлія Тимошенко сфотографувалася з автоматом Калашникова в руках та виклала ці знімки у свій Instagram. На фото нардепка позує біля будівлі київського Міністерства внутрішніх справ разом із людьми, які тримають у руках зброю.

Тимошенко зробила свою улюблену зачіску – коса довкола голови. Вона одягнена у бежеву куртку, спідницю міді та чорні ботильйони на високих підборах.


Раніше лідерка партії записала відеозверненя до світової спільноти. Вона попросила допомогти «закрити» небо та ізолювати Росію з усіх міжнародних інстанцій.

Читайте також: «На ваших руках кров». Командир українського прикордонного корабля надіслав сигнал суднам РФ
Теги: Росія МВС Юлія Тимошенко війна Instagram
Повний текст читайте тут: https://glavcom.ua/country/politics/timoshenko-opublikuvala-foto-z-avtomatom-kalashnikova-v-kompaniji-foto-825418.html

Завтра росіяни прокинуться у зовсім іншій реальності

Владислав Іноземцев
Директор Центру досліджень постіндустріального суспільства

Сьогодні, 10:24  glavcom.ua
Розсилка
ВІДПРАВИТИ

Зубожіння Росія через санкції просто неминуче
фото з відкритих джерел
Якби Захід ввів жорсткі санкції після анексії Криму, нинішнього вторгнення могло і не бути

Мовою оригіналу

То, что произошло за последние двадцать четыре часа, изменило российскую экономическую реальность. В понедельник страна проснётся в ином мире, чем тот, в котором люди расходились с работы в пятницу. Я не пытаюсь сгущать краски, но принятые вечером 25 и в течение дня 26 февраля санкции ударят по критически важным элементам российской экономики. И дело не в том, что США и страны G7 начнут охотиться за активами близких к Кремлю олигархов и членов их семей – это мало что изменит, т.к. эти люди давно утратили или никогда не имели влияния на В.Путина, – а в том, что будут ограничены операции с активами Банка России (иначе говоря, знаменитыми золотовалютными резервами, одними из крупнейших в мире), ряд банков отлучён от системы SWIFT, а российская авиационная отрасль за несколько дней лишится своей международной сети, а за несколько недель – значительного числа самолётов, взятых в лизинг у европейских компаний.

Да, мы много раз слышали, что резервные активы России «дедолларизированы», но проблема не в этом. Считается, что в долларах сейчас находится около 17% резервов, но проблема скорее в том, что не менее 450 млрд. долл. из 643 млрд. – это средства, размещённые в ценных бумагах зарубежных эмитентов или на депозитах в иностранных банках. Если все страны G7 ограничат возможность их использования, то можно считать, что эти активы иммобилизованы безотносительно валюты, в которой они номинированы.

Да, у Банка России есть наличности не менее чем на 30-35 млрд. долл. и монетарного золота почти на 140 млрд. – но неясно, как их можно использовать в безналичных платежах. При этом депозиты населения составляют около 30 трлн. рублей, или которых около пятой части (6 трлн., или 80 млрд. долларов по давно не актуальному курсу пятницы) – это валютные депозиты. Их (с учётом наличности в банках и возможной поддержки со стороны Банка России) граждане смогут (хочется верить) забрать. Однако что произойдёт с корпоративными валютными счетами, неясно.

Более того; непонятно, сможет ли Банк России осуществлять валютные интервенции для поддержания курса рубля (именно им мы обязаны тому, что курс остался в «приемлемых» рамках 24 февраля. Продажа монетарного золота в условиях санкций – крайне сложная задача: об этом стоит спросить работников Банка Венесуэлы, пытавшихся реализовать значительную его партию в 2019 году: тогда слитки пришлось доставлять в Уганду, откуда после переплавки оно, похоже, добралось до подвалов Банка Турции (замечу, так путешествовали всего 2 тонны золота, а у России его более 2 тысяч тонн) . Тем более неясно, куда может поступить оплата за металл в случае блокировки счетов. Так или иначе, повторяю: утро наступающего понедельника станет для финансовой России более сложным, чем утро 17 августа 1998 года.

Однако проблема будет заключаться не только в курсе рубля или биржевой панике. Обратной сторой санкций самого разного рода (от финансовых до транспортных, не говоря о моральном осуждении кремлёвской агрессии) станет быстрый разрыв цепочек поставки товаров в Россию. Каким бы некритичным ни казался наш импорт, в нём есть сотни и тысячи точек, удары по которым окажутся очень болезненными. В импортозамещении за восемь последних лет мы продвинулись недалеко, так что проблемы будут весьма значительными – а рост цен по некоторым товарынм позициям (в первую очередь промежуточным) будет исчисляться не процентами, а разами.

Закрытие воздушного пространства всей Европы и Северной Америки для российских самолётов и ответные симметричные санкции окажутся только вишенкой на этом прекрасном торте.

Ещё вчера я писал, что Россия может довольно устойчиво выживать при санкциях против ведущих банков и даже ограничениях по SWIFT (которые, как и предполагалось, также коснутся не всех финансовых институтов). Но с появлением в числе фигурантов санкционного списка Банка России всё существенно изменилось. Россия неизбежно столкнётся с существенным экономическим спадом в этом году, а уровень инфляции сейчас сложно даже предсказать. Очень печально осознавать, что всё это станет ценой реализации людоедского желания В.Путина уничтожить суверенитет Украины и сделать её частью «русского мира». Украина выстоит, но цена, которую заплатит Россия за попытку её покорить, окажется огромной.

Последнее, что хочется сказать сейчас: Западу, конечно, стоило бы быть более решительным и ввести все сегодняшние санкции непосредственно в дни оккупации Крыма. Тогда не было бы ни войны на Донбассе, ни несчастных жертв MH17, ни нынешней позорной страницы российской истории. И, возможно, даже В.Путина...

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів.
Повний текст читайте тут: https://glavcom.ua/columns/inozemcev/zavtra-rosiyani-prokinutsya-u-zovsim-inshiy-realnosti-825442.html

США не вдасться уникнути прямого зіткнення з Росією

Віктор Каспрук
політолог

Сьогодні, 04:17  glavcom.ua
Розсилка
ВІДПРАВИТИ

Україна захищає не лише себе, а й усю Європу та світову демократичну систему
Війна в Україні – це найбільший виклик Сполученим Штатам в ХХІ столітті

Україна героїчно захищається, а колективний Захід боїться початку Третьої світової війни. Але любі друзі, вона вже розпочалася. Невже ви ще це досі так і не зрозуміли? Третя світова війна розпочалася рано вранці 24 лютого. Запам’ятайте цю трагічну дату. Це не війна Росії з Україною, це війна демократичної західної цивілізації з терористичним режимом Путіна. Не можна наступати на ті ж самі граблі безкінечно знову і знову. Закрийте небо над Україною, прикрийте Україну з моря. Якщо ви цього не зробите вже сьогодні, то завтра Російська Федерація вторгнеться вже в Польщу, в держави Балтії і Східну Європу.

Нині Сполучені Штати, НАТО і Євросоюз проходять тест на життєздатність. Якщо Україна під страшним тиском Російської Федерації капітулює, то Путін виходить на кордони НАТО.

Це момент зміни світу. І коли щодо Росії не будуть запроваджені найсуворіші санкції, а Українській державі не буде надана максимальна військова підтримка, то всі без винятку країни Північноатлантичного альянсу будуть знаходитися під загрозою.

Москва буде намагатися швидко завершити окупацію України, а потім хоче відразу ж перевірити НАТО на рішучість захищати своїх членів. Деякі країни Європи намагаються зберегти економічні відносини з Росією. Їхня економіка може постраждати, але якщо Захід не вживе термінових заходів то ціна виявиться набагато більшою.

Війна в Україні – це найбільший виклик Сполученим Штатам в ХХІ столітті. Варто сподіватися, що в Пентагоні генерали розуміють, що Росія хоче підпорядкувати собі увесь світ. І зможуть це дохідливо довести президенту США Джо Байдену. Америці не вдасться уникнути прямого зіткнення з Росією, це лише затягування часу, яке нічого не дасть. А лише підриває авторитет Вашингтону серед їх союзників.

Війна України з російськими окупантами зараз в прямому ефірі CNN. Для тих, хто зараз знаходиться в Брюсселі, Лондоні, Берліні, Парижі чи Нью-Йорку це віртуальна кольорова картинка страждань українців. І зараз нам тут в пеклі нападу Росії потрібне не тільки велике співчуття. Нам необхідна конкретна військова допомога та нова сучасна зброя.

Москва зараз розмахує «ядерною шаблею» і загрожує усім тим, хто буде допомагати Україні. Але якраз тим, хто не буде допомагати Україні в цей критичний для нас час, будуть наступними об’єктами нападу російської терористичної держави. Ми зараз на передовій захисту світової демократії. І світ має це усвідомити.

Те що Путін постійно загрожує ядерним нападом означає те, що він обов’язково її застосує, коли Європа не буде виконувати московські ультиматуми. Росію стримати неможливо, її потрібно знешкодити. В цього необхідно виходити створюючи нову доктрину щодо Кремля, оскільки стара явно не спрацювала і є безнадійно застарілою.

Очевидно, Путін не вірить, що НАТО буде робити якісь конкретні дії на підтримку України, оскільки існує надзвичайна загроза ядерних ударів з боку Російської Федерації.

І поки колективний Захід буде вирішувати, як далі допомагати Україні, необхідно звернутися до усіх тих, хто поважає принципи західної демократії. Україні зараз дуже потрібна ваша допомога.

І якщо наші союзники поки що не готові відправити військових, то керівництво нашої держави має запросити добровольців з усіх куточків земної кулі до нас на допомогу. І бажано зі зброєю.

Тепер Україна захищає не лише себе, а й усю Європу та світову демократичну систему. Тому з допомогою не варто затягувати.

Джерело: блог Віктора Каспрука

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігають Повний текст читайте тут: https://glavcom.ua/columns/kaspruk/ssha-ne-vdastsya-uniknuti-pryamogo-zitknennya-z-rosijeyu-825392.html

Німеччина надасть Україні 500 ракет Stinger та протитанкову зброю
Тетяна Кушнерик
Вчора, 21:09  glavcom.ua
Розсилка
ВІДПРАВИТИ

Зброя буде якнайшвидше доставлена для ЗСУ
фото: Miln.in.ua
Німеччина визнала, що війна в Україні загрожує всьому світові

Німеччина надає Україні тисячу одиниць протитанкової зброї та 500 ракет Stinger для захисту у війні з Росією. Про це повідомив президент Володимир Зеленський у Twitter.

У Берліні наголосили, що зброя на підтримку ЗСУ буде доставлена в Україну в найкоротші терміни.

«Російське вторгнення в Україну знаменує собою поворотний момент. Це загрожує всьому нашому післявоєнному порядку. У цій ситуації наш обов’язок – зробити все можливе, щоб допомогти Україні захиститися від армії вторгнення Володимира Путіна. Німеччина підтримує Україну», – пояснив це рішення федеральний канцлер Олаф Шольц.

Нагадаємо, сьогодні Німеччина дозволила країнам-партнерам постачати зброю німецького виробництва до України.

26 лютого стало відомо, що Німеччина підтримує відключення Росії від SWIFT. Це питання лічених днів.

Також сьогодні стало відомо, що Нідерланди відправлять в Україну ракети Stinger.

Читайте також:
Звернення президента до українців: список країн, які нас підтримують, збільшився
Низка американських лобістських компаній розірвали контракти з російськими фірмами та банками, – CNN
«Російський потяг, до побачення!» Військові підірвали залізничні вузли, пов'язані з РФ
Теги: ЗСУ Німеччина зброя війна Володимир Зеленський президент Олаф Шольц

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter
КОМЕНТАРІ (0)

1000 символів залишилосьКОМЕНТУВАТИ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Ахметов надає 150 млн грн для захисників України
Азербайджан надішле безкоштовне пальне для «швидких» та рятувальників
Тимошенко закликала світових лідерів допомогти Україні (відео)
ОСТАННІ НОВИНИ
Обстріл біля київської філії «Радона»: рятувальники спростувало інформацію про радіаційну небезпеку 12:09
Окупанти обстріляли двір на Троєщині: рятувальники показали наслідки (фото) 11:59
Втрати ворога за три доби: Міноборони оприлюднило дані 11:53
Українські Збройні Сили відбили Ірпінь в окупантів (відео) 11:45
Румунія відправить Україні боєприпаси та військову техніку 11:30
ОСТАННІ НОВИНИ
ВІДЕО
Інформація для росіян. Дивіться, як бреше Путін (фото, відео)
На Чернігівщині люди без зброї зупинили російські танки (відео)
Втрати ворога за три доби: Міноборони оприлюднило дані
ДУМКИ ВГОЛОС

Владислав Іноземцев
Сьогодні, 10:24
Завтра росіяни прокинуться у зовсім іншій реальності

Віктор Каспрук
Сьогодні, 04:17
США не вдасться уникнути прямого зіткнення з Росією

Олена Білозерська
Вчора, 22:50
Українці неймовірні. Особливо армія
ФОТО
Інформація для росіян. Дивіться, як бреше Путін (фото, відео)
Окупанти обстріляли двір на Троєщині: рятувальники показали наслідки (фото)
Що відбувається на Сумщині: оперативна інформація (фото)
У Харкові кремлівські окупанти здаються в полон (фото, відео)
НАЙПОПУЛЯРНІШЕ
Перегляди
1.Депутат Держдуми шокований тим, що натворив Путін
2.«Придумайте щось». Заплакана Олена Кравець звернулась до російських колег по КВК
3.Кремль погрожує: Україна відмовилася від переговорів, війна буде сильнішою
4.ОПЗЖ вперше прокоментувала війну: ні слова про Росію
5.Російські окупанти обстріляли Чернігів з «Градів»
6.Нищать техніку та беруть полонених: Генштаб назвав втрати противника
7.Героїчна оборона Києва: ситуація станом на ранок
8.Тимошенко зробила улюблену зачіску та взяла до рук автомат (фото)
9.«Путін лютує. Ракет мало, зброї не вистачає, немає сировини», – Ілля Пономарьов
10.Оборона Одеси: ситуація станом на ранок
ОПИТУВАННЯ
Ваш найбільший страх у 2022 році?

Війна
Бідність
Хвороби
Самотність
Все буде добре
ВІДПОВІСТИ
COVID-19 ТЕМИ ДНЯ СВІТ КРАЇНА ЕКОНОМІКА КИЇВ СПОРТ СКОТЧ ТЕХНО
Опитування Головна Новини Статті Думки вголос Інтерв'ю Відео Фото Нова енергія Главком-TV Спецпроекти російською Вінниця Одеса Дайджест ЗМІ Пресрелізи
© 2009-2022, “Українські медійні системи”. Всі права захищені

Публікація всіх авторських матеріалів та відеороликів “Главкома” дозволена тільки за умови прямого лінка на сайт. Для інтернет-видань обов’язковим є розміщення прямого, відкритого для пошукових систем лінка у першому абзаці на конкретну новину, статтю чи відео. Політика конфіденційності (Privacy Policy). Правила сайту

Команда | Контакти | Теги

Розроблено в PALAEMO
Про використання cookies: Продовжуючи Повний текст читайте тут: https://glavcom.ua/country/politics/nimechchina-nadast-ukrajini-500-raket-stinger-ta-protitankovu-zbroyu-825325.html

Німеччина надасть Україні 500 ракет Stinger та протитанкову зброю
Тетяна Кушнерик
Вчора, 21:09  glavcom.ua
Розсилка
ВІДПРАВИТИ

Зброя буде якнайшвидше доставлена для ЗСУ
фото: Miln.in.ua
Німеччина визнала, що війна в Україні загрожує всьому світові

Німеччина надає Україні тисячу одиниць протитанкової зброї та 500 ракет Stinger для захисту у війні з Росією. Про це повідомив президент Володимир Зеленський у Twitter.

У Берліні наголосили, що зброя на підтримку ЗСУ буде доставлена в Україну в найкоротші терміни.

«Російське вторгнення в Україну знаменує собою поворотний момент. Це загрожує всьому нашому післявоєнному порядку. У цій ситуації наш обов’язок – зробити все можливе, щоб допомогти Україні захиститися від армії вторгнення Володимира Путіна. Німеччина підтримує Україну», – пояснив це рішення федеральний канцлер Олаф Шольц.

Нагадаємо, сьогодні Німеччина дозволила країнам-партнерам постачати зброю німецького виробництва до України.

26 лютого стало відомо, що Німеччина підтримує відключення Росії від SWIFT. Це питання лічених днів.

У Харкові окупанти використовують бомби, заборонені Женевською конвенцією
Дзвенислава Карплюк
Вчора, 21:17  glavcom.ua
Розсилка
ВІДПРАВИТИ

«Лепесток» заборонений у всьому світі
фото: facebook.com/irina.venediktova.31
Російська армія почала скидати на мирне українське місто касетні міни Лепесток

У Харкові зафіксовано використання російськими окупантами касетних бомб із мінами Лепесток. Використання цього озброєння заборонено Женевською конвенцією. Про це повідомила генеральний прокурор Ірина Венедиктова.

«Повідомлення з Харкова… Увага – Лепесток! Зкидають касетні бомби з мінами Лепесток. Розміром із палець. Наступаєш – відриває ногу», – написала вона у Facebook.

Прокурор наголосила, що ці міни заборонені Женевською конвенцією.

«Це бич Афгана та інших локальних війн ХХ століття», – додала Венедиктова.

За її словами, українські військові тримають оборону у Харкові, не здавши жодної позиції, і «навіть трохи відтіснили».

«Відбиваємось! Посилюємося! Все місто стало в оборону! Місто в кільці, але ми його не здамо. Від молодняку до старих з палицею – всі валять у тероборону! Натовпи. Не встигаємо записувати», – розповіла генпрокурор.

Нагадаємо, під Харковом уночі 25 лютого окупанти атакували із Сумського напрямку, Дергачова, Вовчанська, Куп'янська.

Нагадаємо, у ДСНС розповіли про наслідки обстрілів російськими бойовиками.

Читайте також:
Зеленський призначив командувача Нацгвардії
Вже 18 тис. киян отримали автомати, – Міноборони
Примусове відчуження майна для потреб держави. Кабмін затвердив план заходів Повний текст читайте тут: https://glavcom.ua/news/u-harkovi-okupanti-vikoristovuyut-bombi-zaboroneni-zhenevskoyu-konvencijeyu-825327.html

Також сьогодні стало відомо, що Нідерланди відправлять в Україну ракети Stinger.

Читайте також:
Повний текст читайте тут: https://glavcom.ua/country/politics/nimechchina-nadast-ukrajini-500-raket-stinger-ta-protitankovu-zbroyu-825325.html

 

Вже 18 тис. киян отримали автомати, – Міноборони
Владислава Прищак
25 Лютого, 12:09  glavcom.ua
Розсилка
ВІДПРАВИТИ

Тепер до тероборони можуть вступити і патріоти старші 60 років
фото з відкритих джерел
Охочих вступити до Сил територіальної оборони дедалі більше

Повномасштабна атака Росії продовжується вже 30 годин. Українські захисники вистояли першу, найскладнішу добу. Загарбники зазнають втрат. Сьогодні до військових приєднаються сили територіальної оборони. Про це заявив міністр оборони Олексій Рєзніков.

Тільки у Києві за вчорашній та сьогоднішній день автомати та боєкомплект роздали вже 18 тис. добровольцям. Охочих вступити до Сил територіальної оборони дедалі більше. Зброя продовжує надходити.

Ухвалено рішення зняти вікові обмеження. Тепер до тероборони можуть вступити і патріоти старші 60 років, морально та фізично готові боротися та перемагати.

Зазначимо, що для вступу до тероборони зараз достатньо паспорта та ідентифікаційного коду. Ознайомитись з актуальною інформацією про штаби можна на сайті.

Нагадаємо, у Луцьку, Рівному та Чернівцях – величезні черги до військкоматів.

Як відомо, учора мер Івано-Франківська завив, що кожні дві години відправляють хлопців до бойових частин захищати Україну

Нагадаємо, уночі Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію.

Теги: Київ міністр зброя Міноборони війна військові

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter
КОМЕНТАРІ (0)

1000 символів залишилосьКОМЕНТУВАТИ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повний текст читайте тут: https://glavcom.ua/kyiv/news/vzhe-18-tis-kiyan-otrimali-avtomati-minoboroni--824944.html

Намагаються заблокувати Київ. Російські окупанти зосередили зусилля на двох напрямках

27 лютого, 12:18

 22

Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Окупанти намагаються блокувати Київ (Фото:Генштаб ЗСУ)

Російські окупанти зосередили свої основні зусилля на Поліському та Сіверському операційних напрямках з метою блокування Києва.

Про це повідомили у Генеральному штабі ЗСУ.

На Поліссі агресори продовжують нарощувати своє угруповання. Підрозділи 36 загальновійськової армії Східного військового округу ЗС РФ здійснюють рух у напрямках Бучі, Капітанівки та Білогородки.

Для наведення переправ через річки Тетерів та Ірпінь та матеріально-технічного забезпечення підрозділів окупантів з території Білорусі у напрямку Чорнобиля переміщуються інженерні підрозділи.

Російська армія відчуває гостру нестачу палива та продовольства, тому активно використовується залізнична інфраструктура Білорусі для доставки військових вантажів для російських окупаційних військ на територію України.

Підрозділи Центрального військового округу ЗС РФ продовжують рух у напрямах Борисполя та Ічні. Здійснюється висування резервів.

Противник облаштував понтонну переправу в районі населеного пункту Комаріна через річку Десна та в районі Орані через Тетерів.

На Сіверському напрямку російські окупанти силами до 14 БТГр ( зі складу 90 танкової дивізії та 41 загальновійськової армії) завершили перегрупування і продовжили наступ з метою блокування Києва з північно-східного напрямку.

 

 

Редактор: Ірина Кутєлєва-Коваленко

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Теги:   Київ Війна Росії проти України

Общественный транспорт Киева отдали на нужды Вооруженных Сил

Коммунальные и частные перевозчики города Киева снабжают транспортом защитников Украины.

Об этом сообщает Киевская городская государственная администрация.

"Коммунальный транспорт не осуществляет перевозку населения, пока действует комендантский час. В то же время подвижной состав городского транспорта задействован в выполнении задач Киевского центрального штаба", – говорится в сообщении.

Читайте также

Категория

Происшествия

"За все придется отвечать!": видео удара по спальному району Киева

Станции метрополитена работают только в режиме укрытия – движение поездов не осуществляется.

ПОДПИСЫВАЙТЕСЬ НА НАШ TELEGRAM КАНАЛ

"Гермозатворы на красной ветке метро закрыты и открываются при необходимости дополнительно принять население. На других станциях "герма" открыта", – уточняют в КГГА.

Ситуацию в метрополитене контролирует полиция. В настоящее время совместно с работниками метро формируют потребность в питании, медикаментах и теплых вещах, чтобы обеспечить ими людей, укрывающихся от нападения врага в метро.

Свежие новости

Политика

Решение отключить Россию от SWIFT не оправдало ожиданий: отключат только часть банков

Транспорт

Общественный транспорт Киева отдали на нужды Вооруженных Сил

Происшествия

Оккупанты обстреляли Сартану, местных жителей эвакуируют в Мариуполь

ВСЕ НОВОСТИ

В КГГА подчеркивают, что ситуация в Киеве спокойная, столицу полностью контролируют украинские армии и терроборона.

Напомним, в Киеве на улице Лаврухина произошел взрыв. По предварительным данным, погибших не обнаружено, пострадавшие предварительно с легкими повреждениями.

Ранее снаряд попал в жилой дом в Соломенском районе Киева по адресу Лобановского 6а. 

АВТОР:

Светлана Манько

НОВОСТИ ДНЯ

1 минуту назад

Решение отключить Россию от SWIFT не оправдало ожиданий: отключат только часть банков

8 минут назад

Общественный транспорт Киева отдали на нужды Вооруженных Сил

35 минут назад

Оккупанты обстреляли Сартану, местных жителей эвакуируют в Мариуполь

42 минуты назад

Около 4300 российских военных уничтожено за трое суток войны

  • Дата публикации

46 минут назад

ВОЙНАВОЙНА Лукашенко подтвердил, что с территории Беларуси стреляют ракетами по Украине

49 минут назад

Украинские банки упрощают процедуру зачисления денег на поддержку Вооруженных сил

Категория

Происшествия

Дата публикации

36 минут назад

Оккупанты обстреляли Сартану, местных жителей эвакуируют в Мариуполь

Оккупанты обстреляли Сартану, местных жителей эвакуируют в МариупольФото: Facebook/Мариупольский городской совет

Сегодня утром российские оккупанты совершили очередной авиационный обстрел по мирному поселку Сартана.

Об этом заявил Мариупольский городской голова Вадим Бойченко. По его словам, власти города организовали эвакуацию населения в Мариуполь.

"Направили два коммунальных автобуса. Перевозим около 80 человек. Среди них – дети, женщины, старики. Все получат горячее питание, лекарства, одежду и другое – сообщил Бойченко.

Мэр подчеркнул, что Мариуполь находится под контролем украинских военных.

ПОДПИСЫВАЙТЕСЬ НА НАШ TELEGRAM КАНАЛ

"Ведется позиционное противостояние. Вооруженные силы Украины стоят на защите. Возле города идут обстрелы по мирным поселкам со стороны военных русской федерации", – отметил Бойченко.

Читайте также

Категория

Политика

ВОЙНАВОЙНА Терорист Гиркин признал, что окупантам не удается прорыв: "Противник сопротивляется успешно и организованно"

Ранее сообщалось, что из-за повреждения трансформаторов остановлена подача воды на четыре фильтровальные станции: Карловская, Великоанадольская, а также Старокрымские №1 и №2.

Свежие новости

Политика

Решение отключить Россию от SWIFT не оправдало ожиданий: отключат только часть банков

Транспорт

Общественный транспорт Киева отдали на нужды Вооруженных Сил

Происшествия

Оккупанты обстреляли Сартану, местных жителей эвакуируют в Мариуполь

ВСЕ НОВОСТИ

Напомним, 24 февраля президент РФ Владимир Путин начал военную спецоперацию против Украины.

Войска Российской Федерации произвели массированные обстрелы 10 областей. Верховная Рада объявила военное положение.

Delo.ua собирает в одном месте всю самую важную информацию о происходящем.

АВТОР:

Дмитрий Нарожный

Лукашенко подтвердил, что с территории Беларуси стреляют ракетами по Украине

Лукашенко подтвердил, что с территории Беларуси стреляют ракетами по УкраинеЛукашенко подтвердил, что с территории Беларуси стреляют ракетами по Украине

Самопровозглашённый президент Беларуси Александр Лукашенко подтвердил, что с территории Беларуси ведутся ракетные удары по Украине.

Об этом сообщает белорусское информационное агентство "Белта".

Лукашенко подтвердил, что россияне использовали территорию Беларуси для удара по Украине.

"Россияне с территории Беларуси запустили две ракеты, поскольку Киев развернул 3-4 ракетных дивизиона у границы", - заявил Лукашенко.

ПОДПИСЫВАЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

При этом он считает, что "Россия не отступится от своих планов по поводу Украины".

Лукашенко также считает, что нынешний конфликт в Украине "это цветочки, но могут быть и ягодки", мол "день-два – будет война, а через три дня – мясорубка".

Свежие новости

Политика

Решение отключить Россию от SWIFT не оправдало ожиданий: отключат только часть банков

Транспорт

Общественный транспорт Киева отдали на нужды Вооруженных Сил

Происшествия

Оккупанты обстреляли Сартану, местных жителей эвакуируют в Мариуполь

ВСЕ НОВОСТИ

Он говорит, что причиной начала военной операции в Украине стала якобы атака с ее стороны.

Как видим, речь Лукашенко крайне конфронтационна по отношению к Украине и от союза с Путиным он не откажется.

Ранее глава Государственной пограничной службы Сергей Дейнеко   написал своему коллеге из Беларуси официальное письмо, в котором подчеркнул, что Беларусь ведет войну против Украины вместе с Россией.

В конце письма он добавил: "Знайте! Мы победим! Будьте прокляты, твари!"

Также президент Украины Владимир Зеленский записал видеообращение к гражданам Беларуси и рассказал, как Россия напала на Украину, в том числе с территории РБ. Теперь же из этой страны запускают ракеты по Украине.

24 февраля в 5 часов началась война. Президент РФ Владимир Путин начал военную спецоперацию против Украины. Войска русской Федерации произвели массированные обстрелы 10 областей. Верховная Рада объявила военное положение. Delo.ua собирает в одном месте всю самую важную информацию о происходящем

Оккупанты расстреляли под Новой Каховкой всю семью: не пожалели даже 6-летнюю Софию и 1,5-месячного Ивана

НОВИНА УКРАЇНСЬКОЮ →

ВОСКРЕСЕНЬЕ 27 ФЕВРАЛЯ 2022 12:22

     

Оккупанты расстреляли под Новой Каховкой всю семью: не пожалели даже 6-летнюю Софию и 1,5-месячного ИванаФото: российские военные расстреляли семью с детьми возле Новой Каховки (Getty Images)

АВТОР: ВЛАДИМИР КОСТЫРИН

Российские солдаты расстреляли возле Новой Каховки семью из пятерых человек, которые пытались скрыться от войск оккупантов, что заходили в Херсонскую область. Враг проявил зверство еще в первый деть вторжения, 24 февраля, рассказал родственник жертв.

Об этом передает Zaxid.net.

Патрульный полицейский из Херсона Олег Федько потерял в один день обоих родителей 56-летних Анну и Олега Федько, жену Ирину и двоих детей: 6-летнюю дочь Софию и полуторамесячного сына Ивана.

Об убийстве семьи первым сообщил 25 февраля его коллега, ветеран АТО на Донбассе, "киборг" Евгений Жуков.

"Такое сообщение я получил вчера от своего коллеги: наш патрульный вывез семью в деревню к родителям под Новую Каховку. При обстреле погибла жена и ее мать. Дети мальчик 1,5 мес и девочка 6 лет в больнице" Шеф, дети патрульного тоже умерли в реанимации. Патрульный до сих пор ездит и выполняет задание, к сожалению домой попасть не может..." - написал он в своем Facebook.

Позже родной брат Олега Федько Денис в разговоре с журналистами раскрыл подробности трагедии.

Так, в первый день войны России против Украины, 24 февраля, как оккупанты вторглись в Херсонскую область, семья патрульного решила эвакуироваться из города. Сам Олег в тот момент был на службе, поэтому за женой с детьми в Херсон приехал его отец и увез в селе Веселое возле Новой Каховки.

Когда в тот же день российские войска вошли и в Веселое, что в 70 км от Херсона, семья снова решила бежать, и срочно уехала на двух авто в Новую Каховку. В первой машине были трое взрослых и ребенок, во второй - родители патрульного и его жена с детьми.

На выезде из Веселого первый автомобиль успел проскочить перед российскими солдатами, которые уже заходили в деревню, а второй автомобиль не успел.

Денис Федько рассказал, что в это время (около 16:00) говорил с мамой по телефону.

"Я говорил с матерью. Я все слышал, как мама начала кричать, что здесь (в авто) дети и как можно. Я слышал, как громко плакал маленький Ванька, ему было всего полтора месяца. А потом я услышал выстрелы, после этого была тишина, а потом снова выстрелы. Было три очереди по 2-3 выстрела. Я понял, что их просто добивали", - говорит он.

Трое взрослых погибли на месте сразу. Когда россияне отошли, родственники с первого авто вернулись и забрали детей, которые были в крайне тяжелом состоянии. Малышей успели отвезти в больницу в Новую Каховку, где они и умерли.

Олег Федько продолжает нести службу в Херсоне, и все еще не может забрать тела своей расстрелянной россиянами семьи, так как пока еще Веселое остается под контролем оккупантов.

Оккупанты расстреляли под Новой Каховкой всю семью: не пожалели даже 6-летнюю Софию и 1,5-месячного ИванаОккупанты расстреляли под Новой Каховкой всю семью: не пожалели даже 6-летнюю Софию и 1,5-месячного Ивана

Семья патрульного Олега Федько (фото: zaxid.net/news)

Ранее сообщалось, что под Сумами российские танки расстреляли автобус с гражданскими. Это произошло 27 февраля между Чупаховкой и Довжиком, в Ахтырском районе.

Также мы писали, что украинцы останавливают танки без единого выстрела, а также забрасывают вражескую технику коктейлями "Молотова".