Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


26.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Події 25.02.2022 - 27.02.2022 (8 частина)

12:55 03-01-2023


Редакционная строка

Україна отримала вантаж медичного обладнання з Азербайджану

ФОТО
НЕДІЛЯ, 27 ЛЮТОГО 2022, 10:49

До України прибув транспортний літак з Азербайджану з вантажем медичного обладнання для українських військових і постраждалих від нападу РФ.

Про це написав у Facebook посол України в Азербайджані Владислав Каневський, пише "Європейська правда".

"Україна почала отримувати з Азербайджану вкрай важливу для нас гуманітарну допомогу. У ніч на 27 лютого транспортний літак ІЛ-76 азербайджанської авіакомпанії "Silk Way West Airlines" здійснив поставку медикаментів та медичного обладнання для потреб постраждалих у результаті збройної агресії РФ", - написав Каневський.

 

Посол додав, що 27 лютого також планується відправка з Баку другого літака з гуманітарним вантажем.

"Щиро дякуємо дружньому Азербайджану за практичну підтримку України!", - додав він.

За даними "Європейської правди", літак прибув до Польщі, в аеропорт міста Жешув, звідки вантаж перевезуть наземним транспортом в Україну.

Напередодні президент Володимир Зеленський провів телефону з лідером Азербайджану Ільхамом Алієвим і повідомив, що заправкам азербайджанської мережі SOCAR в Україні доручено безоплатно надавати паливо для машин швидкої допомоги та ДСНС.

Нагадаємо, Португалія надасть Україні зброю і військове обладнання для допомоги у протидії російським військам. 

Детально про наміри Заходу читайте в LIVE-трансляції БОРОТЬБА ЗА САНКЦІЇ. Дії США, Європи та світу у день нападу на Київ.

Про військові дії у другий день вторгнення читайте тут: Росія почала атакувати Київ. ОНЛАЙН

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.

ВІЙНА З РФ

Колишніх військових звільнять з місць позбавлень волі заради захисту України

СУСПІЛЬСТВО12:30 - 27 лютого 2022696

Однак таке право буде надане не всім

Автор: Анна Калініченко

Колишні військові захищатимуть Україну

В'язні допомагатимуть українській армії. Фото: Pixabay/Автор- ErikaWittlieb

З місць позбавлення волі та слідчих ізоляторів збираються звільнити колишніх військових, які виявили бажання захищати державу від агресора. Про це заявив  прокурор Офісу генерального прокурора Андрій Синюк.

Деталі 

Втім це стосуватиметься не всіх бажаючих. Оскільки до уваги буде братися бойовий досвід, заслуги перед державою та щире каяття.

Поки що на бойові завдання  відправиться засуджений за організацію нападу на херсонську активістку Катерину Гандзюк.  Йому дозволили взяти в підрозділ ще з десяток людей, яких він також обрав із засуджених. 

Ще один колишній військовий 72-ї окремої механізованої бригади ЗСУ, якого засуджено за вбивство цивільного на зупинці, вже також звільнений на час війни і вже захищає країну.

Заяву на участь у бойових діях написав колишній командир батальйону "Торнадо"  та комбат "Донбасу". Поки ще не відомо, чи їм нададуть дозвіл. 

Прокурор ОГП Андрій Синюк додав:

Питання складне та вирішується на найвищому рівні. Мова йде про велику кількість осіб, які перебувають під вартою та уже відбувають покарання по всій країні

Раніше повідомляли, що  по всій Україні встановлюють блокпости 

Джерело: Громадське

РосіяВ'язниця

 

Зеленський просить Visa та MasterCard заборонити роботу карток у РФ

ЕКОНОМІКА12:20 - 27 лютого 202231

Mastercard призупинила участь російських банків, які потрапили під рестрикції, у її системі

Автор: Єлизавета Джос

Зеленський просить Visa та MasterCard заборонити роботу карток у РФ

Фото: Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський надіслав офіційний лист до міжнародних платіжних систем Visa та MasterCard із проханням заборонити роботу платіжних карток на всій території Росії. Відповідний документ оприлюднив народний депутат Ярослав Желєзняк.

Як зазначено в посланні, у зв'язку з тим, що Росія вторглася в Україну, заборону потрібно поширити на роботу банківських карток двох найпоширеніших міжнародних платіжних систем на всю територію країни-агресора, а не тільки на підприємства, що потрапили під санкції.

https://cdn.meta.ua/meta_news/3b/010016ls-3bcd.jpeg

Зазначимо, у зв'язку із санкціями США проти Росії, Mastercard призупинила участь російських банків, які потрапили під рестрикції, у її системі. Йдеться про банки ВТБ, Відкриття, Радкомбанк, Промзв'язокбанк та Новікомбанк.

Призупинення участі банку в платіжній системі означає, що випущені ним та його "дочкою" картки Mastercard та Visa перестануть працювати за кордоном, а також в іноземних інтернет-магазинах. Але операції всередині Росії щодо них продовжать проходити.

УкраїнаВійна

 

В Николаеве российская крылатая ракета уничтожила автосалон BMW

Персонала в момент взрыва на рабочих местах не было

27 Фев 2022

0 1 439

обстрел автосалона обстрел автосалона

Официальный дилерский центр «BMW Николаев Бавария Юг» существенно поврежден попаданием российской ракеты, о чём сообщает на странице в социальной сети Facebook менеджер по коммуникациям BMW Украина Елизавета Кутовая.

Персонала в момент взрыва на рабочих местах не было. От мощного взрыва на территории дилерского центра баварского автопроизводителя образовалась воронка глубиной несколько метров. Взрывной волной существенно поврежден фасад здания, разбиты все окна, роллетные ворота разворочены.

По предварительной информации, в момент атаки в автосалоне никто не находился, потому о пострадавших и жертвах взрыва не сообщается.

 

Под Киевом украинцы разгромили колонну элитного чеченского спецназа

27 Фев 2022

4 14 702

https://korabelov.info/wp-content/uploads/2022/02/621aa9b657a5d-410x270.jpeg.webp

В Гостомеле вблизи Киева Вооруженные силы Украины и спецназ СБУ разгромили колонну элитного чеченского спецназа Росгвардии. Об этом сообщает ТСН со ссылкой на собственные источники.

Российских кафиров, расположившихся на подступах к Киеву, накрыли артиллерийским огнем. Последующей зачисткой территории от врага занялся спецназ СБУ «Альфа» и бойцы территориальной обороны.

При разгроме подразделения был уничтожен генерал Магомед Тушаев – командир 141-го моторизированного полка Росгвардии Чечни.

Чиновником, который впервые признал смерть военнослужащего РФ в Украине, стал глава Дагестана Сергей Меликов.

Он выразил соболезнования в связи с гибелью на территории Украины российского кадрового офицера Нурмагомеда Гаджимагомедова.

Отметим, что Минобороны РФ о потерях ни разу не сообщало, тогда как Офис Президента Украины утром 26 февраля заявил, что за двое суток войны в Украине погибли более 3500 российских военных и почти 200 попали в плен.

Напомним, сегодня Вооруженные силы Украины взяли в плен командира российского танкового батальона , несколько российских танков были захвачены целыми.

 

В сторону Николаева выдвинулась колонна российской техники, - Сенкевич

Мэр не знает, когда ждать следующей атаки оккупантов.

27 Фев 2022

0 305

Александр Сенкевич Александр Сенкевич

В направлении Николаевской области двигается колонна российский техники, потому мосты в Николаеве разведут. Об этом во время эфира в социальных сетях заявил Николаевский городской глава Александр Сенкевич.

“Учитывая то, что из Крыма в Херсонскую область по направлению в Николаев вышла большая колонна российской техники, было принято решение развести мосты. Мы разводим мосты, демонтируем у них системы электронного управления, а также на всякий случай они заминированы и в случае прорыва российских сил будут взорваны”, – сказал он.

Мэр не знает, когда ждать следующей атаки оккупантов.

 

Україна направила проти Росії позов до Міжнародного суду ООН в Гаазі — Зеленський

27 лютого, 12:51

Рухають у бік Києва. Українські військові розшукують колону ворожої техніки, позначену літерою V

27 лютого, 12:46

 59

Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Колона небезпечних терористів рухається до Києва (ілюстративне фото) (Фото:REUTERS/Stringer)

Колона небезпечних терористів рухається до Києва (ілюстративне фото) (Фото:REUTERS/Stringer)

Українські військовослужбовці розшукують колону, позначену літерою V, що рухається у бік Києва.

Як повідомили у пресслужбі МВС України, це особливо небезпечні терористи, які прибули до України зі спеціальним завданням.

"Звертаємось до всіх громадян Київської області та Києва. Усі, хто бачив, зафіксував, знає місце знаходження цієї колони, терміново надати дані українським захисникам, або по можливості не дозволити їх подальше переміщення", - зазначили у відомстві.

Редактор: Ірина Кутєлєва-Коваленко

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Теги:   Київ Війна Росії проти України

Компромісне рішення. Країни ЄС та G7 не схвалили повне відключення Росії від SWIFT — ЗМІ

27 лютого, 12:36

 1176

Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Раніше країни ЄС заявили, що низку російських банків відключать від SWIFT (Фото:REUTERS/Dado Ruvic/Illustration)

Раніше країни ЄС заявили, що низку російських банків відключать від SWIFT (Фото:REUTERS/Dado Ruvic/Illustration)

Світові лідери не змогли домовитися про відключення Росії від міжнародної міжбанківської ситеми платежів SWIFT через її вторгнення до України. Задля досягнення компромісу країни послабили ключовий елемент третього пакету санкцій. Про це пише Європейська правда.

Як пише видання, у спільному рішенні держав Євросоюзу та G7 ідеться про те, що з системи SWIFT видалять лише «окремі російські банки».

«Це забезпечить, що ці банки будуть від'єднані від міжнародної фінансової системи, і це зашкодить їхній здатності діяти глобально», — ідеться в узгодженій заяві лідерів.

Такий захід не є аналогом «відключення Росії», пише ЄП і пояснює: ідеться про додаткові санкції проти невеликого переліку російських банків, що може підірвати їхню стабільність, але на експортний потенціал Росії ніяк не вплине.

Читайте також:

«Наприклад, Газпрому буде достатньо відкрити рахунок у будь-якому банку, що не є у „розстрільному списку“, і продовжувати приймати платежі на його рахунки», — зазначає видання.

Раніше президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що відключення низки російських банків від SWIFT «зупинить їхню діяльність у всьому світі та ефективно заблокує російський експорт та імпорт», а також паралізує активи центрального банку РФ.

Слухайте подкаст на цю тему

26 лютого Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив про початок технічної підготовки рішення країнами Заходу про відключення Росії від SWIFT після того, як усі країни ЄС виступили за такий крок.

Представництво системи обміну фінансовими повідомленнями SWIFT заявило, що готується запровадити обмеження проти низки російських банків найближчими днями.

Редактор: Катерина Денісова

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Теги:   Росія Санкції проти Росії SWIFT Санкції Війна Росії проти України

Без SWIFT та «золотих паспортів». У Білому домі розповіли про нові жорсткі санкції проти РФ

27 лютого, 02:20

 7525

Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Білий дім та країни Заходу накладуть нові санкції щодо Кремля (Фото:REUTERS/Kevin Lamarque)

Білий дім та країни Заходу накладуть нові санкції щодо Кремля (Фото:REUTERS/Kevin Lamarque)

Пресслужба Білого дому опублікувала спільну заяву лідерів Франції, Німеччини, Італії, Великої Британії, Єврокомісії та США про нові санкційні заходи щодо режиму Володимира Путіна в РФ, який розв’язав в Україні повномасштабну війну.

Країни Заходу пообіцяли притягти Путіна до відповідальності та зробити так, щоб «ця війна стала його стратегічною помилкою».

Найближчими днями щодо Росії будуть застосовані такі заходи:

• Низку банків РФ буде відключено від системи міжбанківських платежів SWIFT. Це забезпечить їхнє виключення з міжнародної фінансової системи.

Читайте також:


Джо Байден (Фото:REUTERS/Leah Millis)США мають два способи покарати Росію: запровадити проти неї санкції або розпочати третю світову війну — Байден

• Захід накладе обмеження щодо Центрального банку Росії на операції із золотовалютним резервом, які можуть підірвати дію західних санкцій;

• Росіянам, пов'язаним з урядом РФ, стане важче отримувати «золоті паспорти», які дозволяють їм ставати громадянами країн Заходу та отримувати доступ до їхніх фінансових систем;

• Буде створено трансатлантичну цільову групу, яка виявлятиме і заморожуватиме активи підсанкційних осіб, їхніх сімей та компаній, а також вестиме переговори з іншими урядами з метою не допустити приховування активів російською елітою за межами юрисдикції західних країн.

• Західні країни активізують зусилля з боротьби із дезінформацією та іншими формами гібридної війни.

«Ми підтримуємо український народ у ці непрості часи. Крім оголошених сьогодні заходів, ми готові вжити додаткових, щоб притягти Росію до відповідальності за її напад на Україну», — йдеться у заяві.

Раніше Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив про початок технічної підготовки рішення країнами Заходу про відключення Росії від SWIFT після того, як усі країни ЄС виступили за такий крок.

Редактор: Олександр Стрельников

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Теги:   Білий дім Санкції проти Росії SWIFT Санкції Заходу Західні санкції Війна Росії проти України

 

Торкнуться 70% банківського ринку РФ. ЄС затвердив другий пакет санкцій проти Росії, раніше схвалений лідерами Євросоюзу

26 лютого, 02:27

 8090

Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

ЄС запроваджує другий пакет санкцій проти РФ (Фото:REUTERS/Yves Herman/File Photo)

ЄС запроваджує другий пакет санкцій проти РФ (Фото:REUTERS/Yves Herman/File Photo)

Європейський союз затвердив другий пакет санкцій для Росії, схвалений лідерами Євросоюзу на саміті, який відбувся цього четверга. Відповідне рішення оприлюднено у ніч на суботу Європейською радою, пише агентство Інтерфакс-Україна.

Ухвалений сьогодні пакет санкцій:

Читайте також:

 Україна дає відсіч РФ — онлайн. Окупанти готуються до нічного штурму, ОП веде консультації про переговори з Кремлем

За оцінками представників Євросоюзу, ці санкції торкнуться 70% російського банківського ринку та ключових державних компаній, зокрема оборонних.

«Вони збільшать вартість позик для Росії, підвищать інфляцію та поступово підірвуть промислову базу Росії. Крім того, вживаються заходи щодо запобігання приховуванню станів російської еліти у безпечних притулках у Європі», — наголошується в повідомленні.

Рішення набирає чинності у його прийняття.

Редактор: Олександр Стрельников

Україна відмовилася відновлювати з'єднання з енергомережами Росії та Білорусі — Галущенко

26 лютого, 21:15

 5310

Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Герман Галущенко заявив, що Україна «розраховує на європейський крок назустріч» (Фото:Герман Галущенко via Facebook)

Герман Галущенко заявив, що Україна «розраховує на європейський крок назустріч» (Фото:Герман Галущенко via Facebook)

Міненерго України відмовилося від приєднання до енергомереж Росії та Білорусі після завершення роботи в ізольованому режимі. Відповідний наказ підписав міністр енергетики Герман Галущенко.

Про це він повідомив в Facebook.

За його словами, автономна робота української енергосистеми протягом 24−26 лютого пройшла успішно.

«Повернення енергосистеми України в об‘єднану з Росією та Білоруссю мережу після випробувань було заплановане на 27 лютого. Водночас ворог відкоригував наші плани. Сьогодні підписано наказ Міненерго про відмову від приєднання до енергомережі російських окупантів. Я планую звернутись до міністрів енергетики европейських країн щодо сприяння у прискоренні ухвалення рішення про приєднання української енергосистеми до європейської. Технічно і технологічно ми довели нашу спроможність. Політично — слово за урядами європейських країн», — написав він.

Галущенко додав, що Україна розраховує «на європейський крок назустріч» та прискорення синхронізації української системи з європейською.

 

 

Робота об'єднаної енергосистеми України в ізольованому режимі здійснювалась у рамках підготовки до синхронізації з енергосистемою континентальної Європи ENTSO-E.

Редактор: Тетяна Літвінчук

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Теги:   Міненерго Герман Галущенко Війна Росії проти України

 


Ніч була гарячою. Особовий склад РФ на Чернігівщині вбито та деморалізовано — Оперативне командування Північ

27 лютого, 11:56

 2225

Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

ЗСУ розбили військову техніку на Чернігівщині (Фото:@Оперативне командування Північ/Facebook)

ЗСУ розбили військову техніку на Чернігівщині (Фото:@Оперативне командування Північ/Facebook)

Оперативне командування Північ повідомляє, що минула ніч на Чернігівщині була гарячою. Саме для противника.

Поблизу селища Седнів Чернігівського району Збройні Сили України вогневими ударами вивели з ладу військову техніку та озброєння російсько-окупаційних військ. Особий склад вбитий, поранений та повністю деморалізований. Повідомляється, що вони відмовляється виконувати завдання свого керівництва. Кількість втрат уточнюється.

У селищі Макошино Менського району нанесений ракетний удар по району зосередження противника, де знаходилося близько 500 одиниць техніки та озброєння. Ворог зазнав великих втрат у техніці та живій силі.

Як зазначає ОР Північ російські військові, що залишилися вживих, відмовляються продовжувати йти проти мирних українців.

Нагадаємо, жителі міста Корюківка на Чернігівщині без зброї змусили російські танки відступити з міста.

Редактор: Юлія Найденко

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Теги:   Чернігівська область Війна Росії проти України

МВС України спростувало фейк про нібито спільне несення служби окупантів РФ з українськими гвардійцями

Російські пропагандисти поширюють відео, де нібито нацгвардійці несуть спільну службу із російськими військовими. На поставному відео показали, що українські гвардійці самі здалися без бою, проте ця інформація не відповідає дійсності.

Неділя, 27 лютого 2022, 12:53

Підтримати

https://bykvu.com/wp-content/themes/bykvu/img/share_facebook.svg https://bykvu.com/wp-content/themes/bykvu/img/share_telegram.svg https://bykvu.com/wp-content/themes/bykvu/img/share_twitter.svg https://bykvu.com/wp-content/themes/bykvu/img/share_link.svg

Про це повідомляє Міністерство внутрішніх справ України. 

У день початку повномасштабного наступу 24 лютого військовослужбовці Нацгвардії не відкривали вогонь і не вели бій. Оскільки вони могли створити загрозу та порушити статі конвенції МАГАТЕ, відповідно до яких атомні електростанції, як ЧАЕС, не є об’єктами військової агресії. Однак РФ погрожувала мінуванням і підривами окремих об’єктів інфраструктури важливого ядерного об’єкта у Прип’яті.

Нацгвардійці на ЧАЕС забезпечували охорону об’єкту, тому стали ціллю для російських пропагандистів. Закадровий голос розповідає нібито “добровільну здачу гвардійців”.

“Відеоряд – це люди в іншій формі, персонал ВОХР (воєнізованої охорони). Ці люди не є військовослужбовцями НГУ і судячи з відео навіть за віком не відповідають вимогам, за якими проходить відбір у підрозділи НГУ, які охороняють АЕС”, — зазначили у повідомленні.

Зазвичай у ВОХР працюють люди пенсійного віку, а не дорослі, як просувала російська сторона. Також у пропагандистському сюжеті лише створюють візуалізацію несення служби на АЕС, яка не відповідає дійсності.

https://bucket-bykvu.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2022/02/%D0%B8%D0%B7%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5_2022-02-27_124729.png

 

 

СБУ оприлюднила секретні документи російських загарбників

Співробітники Служби безпеки України заволоділи секретними документами російських окупантів, яких українські військові розбомбили під Гостомелем.

Неділя, 27 лютого 2022, 11:04

Підтримати

https://bykvu.com/wp-content/themes/bykvu/img/share_facebook.svg https://bykvu.com/wp-content/themes/bykvu/img/share_telegram.svg https://bykvu.com/wp-content/themes/bykvu/img/share_twitter.svg https://bykvu.com/wp-content/themes/bykvu/img/share_link.svg

Про це повідомила пресслужба СБУ в Telegram.

Наразі українська спецслужба та збройні сили мають поіменні дані на російських загарбників. Зокрема секретні паролі та шифри, які використовують російські агресори. Завдяки цьому можна зрозуміти суть перехоплених розмов ворога.

Серед документів також:

Водночас документи слугуватимуть доказовою базою для суду. Вони дозволять тримати на контролі кожне прізвище ворожих окупантів і всі з них, хто залишиться в живих – обов’язково будуть покарані.

Теги: документиросійська агресіяросійсько-українська війнаСБУсекретні дан

 

 

Звернення Зеленського до білорусів: Мінських переговорів не буде

Звернувшись до громадян Республіки Білорусь Президент України Володимир Зеленський наголосив, що наразі в Україні страждають звичайні люди та їхні домівки. Наразі білоруси мають обрати на чиєму вони боці.

Неділя, 27 лютого 2022, 10:41

https://bykvu.com/wp-content/themes/bykvu/img/share_facebook.svg https://bykvu.com/wp-content/themes/bykvu/img/share_telegram.svg https://bykvu.com/wp-content/themes/bykvu/img/share_twitter.svg https://bykvu.com/wp-content/themes/bykvu/img/share_link.svg

Про це він повідомив у своєму зверненні.

Президент заявив, що з території Білорусі по Україні запускають крилаті ракети, літаки, вертольоти. Зокрема техніка била по домівках українців, хоча наразі, це найкращий час вирішити з ким вони: з Росією чи за себе.

Він нагадав білорусам, що ціллю російських військ є звичайні люди та жилі квартали.

Сьогодні всіх вас кличуть, щоб проголосувати на референдумі. Це виглядає як звичайний політичний процес, але зараз вже точно не може бути нічого звичайного. Зараз ухвалюються рішення зовсім іншого рівня”, – зауважив Зеленський.

Він констатував, що Мінських переговорів не буде. Зеленський сказав, що українська влада неодноразово розмовляла з білоруською, коли та була нейтральною. Однак наразі це неможливо.

Зараз ви ще не зробили свій головний вибір. Він попереду і має залежати тільки від вас, ні від України, ні від Росії, ні від Америки, а від народу Білорусі”, – резюмував президент.

Теги: Володимир ЗеленськийБілорусьвідеозверненняросійська агресіяросійсько-українська війна

Букви в Google News

Підписатись

https://bykvu.com/wp-content/themes/bykvu/img/patron_button-96.png

Інформація про кількість ліквідованої орди за три дні

 27.02.2022  Редакція  0 коментарів війна з Росією

Сумарні орієнтовні втрати ворога за три попередні доби (24,25,26) загарбницької війни Російської Федерації в Україні.

Міноборони оприлюднило сумарні орієнтовні втрати ворога за три попередні доби 24,25,26 лютого – від початку загарбницької війни Російської Федерації в Україні. Ворог втратив 150 танків, понад 700 броньованих машин та 4300 особового складу.

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр у Facebook повідомила:

Літаки -27
гелікоптери – 26
Танки – 146
Бойові броньовані машини –  706
Гармат – 49
ЗРК БУК  – 1
Град – 4
Автомобільна техніка – 30
Цистерни – 60
БпЛА ОТР – 2
Кораблі/катери – 2
Засоби ППО
Особовий склад орієнтовно – 4300 (уточнюється).

 

Додати в обране 0

FacebookTwitterLinkedInPinterestTelegram

https://ukrreporter.com.ua/wp-content/uploads/2016/11/Redaktsiya_avatar_1478696788-100x90.png

Редакція

Редакція “Українського репортера”

 

Доба на фронті: загинув захисник України, шістьох воїнів поранено

 23.02.2022  Редакція  0 коментарів війна з Росієюоперація Об’єднаних сил

Упродовж минулої доби, 22 лютого, з боку збройних формувань Російської Федерації зафіксовано 96 обстрілів, 81 з яких із застосуванням важкого озброєння.

Російсько-окупаційні війська обстріляли:

вісім разів ЩАСТЯ – з БМ-21 «Град», танків, мінометів калібру 120 мм та 82 мм, станкових протитанкових гранатометів, станкових автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї.

Позиції українських захисників поблизу МАРІУПОЛЯ – з артилерії калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм.
МУРАТОВЕ – з БМ-21 «Град».
КРЯКІВКУ – з БМ-21 «Град».
ГНУТОВЕ – з артилерії калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм.
Три рази ШИРОКІНЕ – з мінометів калібру 120 мм, великокаліберних кулеметів.
ТРАВНЕВЕ – з мінометів калібру 120 мм.
Двічі КРАСНОГОРІВКУ – з протитанкових гармат МТ-12.
ЛОБАЧЕВЕ – з артилерії калібру 122 мм.
Двічі МАР’ЇНКУ – з артилерії калібру 122 мм.

П’ять разів ВОДЯНЕ – з артилерії калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм.
БОГДАНІВКУ – з мінометів калібру 120 мм.
Три рази ЖОВТЕ – з артилерії калібру 122 мм, великокаліберних кулеметів.
Двічі ТРЬОХІЗБЕНКУ – з артилерії калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм.
Десять разів НОВОТРОЇЦЬКЕ – з артилерії калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм та 82 мм, станкових протитанкових гранатометів.
Дев’ять разів СТАРОГНАТІВКУ – з мінометів калібру 120 мм та 82 мм, станкових автоматичних гранатометів, ручних протитанкових гранатометів, протитанкових керованих комплексів, підствольних гранатометів.
Двічі ВЕРХНЬОТОРЕЦЬКЕ – з мінометів калібру120 мм та 82 мм, станкових автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї.

Чотири рази ГРАНІТНЕ – з артилерії калібру 152 мм та 122 мм, станкових автоматичних гранатометів.
ПІВДЕННЕ – з мінометів калібру 82 мм.
ПІСКИ – з мінометів калібру 120 мм.
МИКОЛАЇВКУ – з мінометів калібру 120 мм.
Три рази ЧЕРМАЛИК – з артилерії калібру 152 мм, мінометів калібру 120 мм та 82 мм.
Двічі ЗАЙЦЕВЕ – з мінометів калібру 120 мм.
Двічі НОВОЛУГАНСЬКЕ – з мінометів калібру 120 мм.
СТАНИЦЮ ЛУГАНСЬКУ – з великокаліберних кулеметів.
НЬЮ-ЙОРК – з мінометів калібру 82 мм, станкових автоматичних гранатометів, станкових протитанкових гранатометів.
НОВОСЕЛІВКУ – з мінометів калібру 82 мм, станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів.
МАЙОРСЬК – з мінометів калібру 82 мм.
Двічі ЛОПАСКИНЕ – з артилерії калібру 122 мм, мінометів калібру 82 мм.

Шість разів КРИМСЬКЕ – з БМП, артилерії калібру 152 мм та 122 мм, мінометів калібру 120 мм та 82, станкових автоматичних гранатометів, стрілецької зброї.
ШУМИ – з мінометів калібру 120 мм.
СИЗЕ – з станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів.
ПРИЧЕПИЛІВКУ – з мінометів калібру 82 мм.

Тричі СТАНИЦЮ ЛУГАНСЬКУ – зі станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів, підствольних гранатометів.
Двічі НОВОЗВАНІВКУ – з артилерії калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм.
ТРОЇЦЬКЕ – з мінометів калібру 120 мм.

Двічі ОПИТНЕ – з артилерії калібру 122 мм, мінометів калібру 82 мм.
ОРІХОВЕ – з артилерії калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм.
Двічі ПОПАСНУ – з мінометів калібру 120 мм.
КАМ’ЯНКУ – з мінометів калібру 120 мм.

На жаль, під час обстрілів загинув воїн. Один військовослужбовець отримав поранення та знаходиться у лікувальному закладі. Ще п’ятеро – бойове травмування. 

За поточну добу з боку збройних формувань Російської Федерації зафіксовано 15 обстрілів, 14 з яких із застосуванням важкого озброєння.

Російсько-окупаційні війська обстріляли:

позиції українських захисників поблизу МАРІУПОЛЯ – з артилерії калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм, станкових протитанкових та ручних гранатометів, великокаліберних кулеметів.
Тричі НОВОТОШКІВСЬКЕ – з БМ-21 «Град», артилерії калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм та 82 мм.
ЗОЛОТЕ – з артилерії калібру 122 мм.
ПОПАСНУ – з артилерії калібру 122 мм.
ПІВДЕННЕ – з станкових протитанкових гранатометів та стрілецької зброї.
СВІТЛОДАРСЬК – з мінометів калібру 120 мм.
БОГДАНІВКУ – з артилерії калібру 122 мм, мінометів калібру 82 мм.

Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил внаслідок дій ворога немає, повідомляє командування ООС.

Додати в обране 0

FacebookTwitterLinkedInPinterestTelegram

https://ukrreporter.com.ua/wp-content/uploads/2016/11/Redaktsiya_avatar_1478696788-100x90.png

Редакція

Редакція “Українського репортера”

Війна Статті