Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


19.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Події 25.02.2022 - 27.02.2022 (18 частина)

17:09 03-01-2023


Редакционная строка

На острове Змеиный не осталось ни одного уцелевшего здания из-за обстрелов России – ВМС Украины

24 февраля 2022, 18:17


Остров Змеиный, архивное фото

Остров Змеиный, архивное фото

Поделиться

Смотреть комментарии

 Печать

Россия пытается захватить остров Змеиный. Из-за обстрелов РФ там не осталось ни одного уцелевшего здания. Об этом сообщает ВМС ВС Украины.

«Ситуация по поводу российского вторжения: РФ пытается захватить остров Змеиный. Территория была обстреляна артиллерией крейсера «Москва» и патрульного корабля «Василий Быков». После этого совершен авиационный налет российским «Су-24». На данный момент на острове не осталось ни одного уцелевшего здания. Однако украинские морские пехотинцы вместе с Государственной пограничной службой Украины держут оборону острова», – говорится в сообщении.

Госпогранслужба Украины подтверждает, что Россия применила боевую авиацию против пограничников и бойцов ВСУ на острове Змеиный.

Ранее МВД Украины сообщило, что остров Змеиный атаковали с российских кораблей.

https://gdb.rferl.org/08610000-0a00-0242-3bc6-08d9f9d6c869_w256_r1.jpg

БОЛЬШЕ ПО ТЕМЕ:

Война России против Украины, четвертый день

 

В Украине с сегодняшнего дня введено военное положение после нового вторжения России. В 5 утра 24 февраля президент России Владимир Путин заявил о начале спецоперации на Донбассе после «обращения о военной помощи» со стороны группировок «ДНР/ЛНР», которые он перед тем «признал». С утра поступают сообщения о взрывах в регионах, обострении на востоке Украины и вдоль границы с Россией и Беларусью. Уже есть данные о жертвах и пострадавших, но общая официальная статистика отсутствует.

Кремль, в свою очередь, заявля

 

НОВИНИВІЙНА В УКРАЇНІ

27.02.22 14:36 2477 10

війна (5538) допомога (916) Євросоюз (2086) Боррель (271)

Європейська рада на рівні міністрів закордонних справ розгляне фінансування постачання в Україну летальної зброї

Новини Цензор.НЕТ Війна в Україні

Європейська рада на рівні міністрів закордонних справ розгляне фінансування постачання в Україну летальної зброї

Європейській Раді запропонують використати фінансування ЄС для постачання летальної зброї та нелетальних матеріалів Україні для протистояння російським окупантам.

Ця пропозиція обговорюватиметься на позачерговому засіданні Європейської ради з питань закордонних справ, яке відбудеться увечері неділі у відеоформаті. Ініціатором проведення виступив верховний представник ЄС із питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель, передає Цензор.НЕТ з посиланням на Інтерфакс-Україна.

"Я запропоную міністрам використати Європейський фонд миру для двох заходів екстреної допомоги. Вони спрямовані на фінансування постачання смертоносних матеріалів для героїчної української армії, яка чинить запеклий опір російським окупантам, а також забезпечення терміново необхідних нелетальних матеріалів, таких як паливо", – повідомив він напередодні засідання.

Читайте також на "Цензор.НЕТ": Наступний пакет санкцій передбачає відключення частини російських банків від SWIFT та замороження активів Центробанку РФ, - фон дер Ляєн (оновлено)

Як зазначають у Європейській службі зовнішніх дій, ця пропозиція була за прямим запитом, зробленим міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою у п'ятницю під час його звернення до міністрів закордонних справ ЄС.

Крім того, на обговорення міністрам буде винесено заяву про жорсткі економічні санкції, зроблену в суботу низкою країн та Єврокомісією. До них належать виключення певної кількості російських банків зі SWIFT, запобігання використанню Центральним банком Росії своїх міжнародних резервів та дії проти людей та організацій, які сприяють війні в Україні та шкідливій діяльності російського уряду. "Сьогоднішнє обговорення міністрів закордонних справ ЄС прокладе шлях до якнайшвидшого ухвалення всіх необхідних правових актів. Верховний представник також висуне низку можливих додаткових заходів щодо надання допомоги народу України перед лицем безглуздої агресії з боку Росії", – йдеться у повідомленні.

Крім того, в рамках засідання європейський комісар з питань гуманітарної допомоги Янез Ленарчич надасть оновлену інформацію щодо гуманітарної допомоги ЄС Україні та українським біженцям у сусідніх країнах.

ПОДІЛИТИСЯ: 

 Мені подобається 3

ЧИТАЙТЕ ЦЕНЗОР.НЕТ У TELEGRAM

 

КОМЕНТУВАТИ

СОРТУВАТИ:

ПРАВИЛА ФОРУМА РАДА ФОРУМЧАН

Николай 75107634

Украинцы и все не байдужі до долі неньки, идите в ютуб, по соц.сетям кидайте ссылки на видео о том что на самом деле происходит в Украине вот например на канале https://www.youtube.com/watch?v=UtYDERYiOJ0 говорят что захвачен Харьков и что наши ВСУ бьют по городу а русские пришли чайку попить, на других каналах есть якобы захват чиченцами цасти ВСУ, это все бред а люди в коментах верят. Давайте вместе с ВСУ бороться против лаптей. РЕПОСТ приветствуется !!!
Мы победим только все вместе, СЛАВА УКРАИНЕ !!!

27.02.2022 14:38 Відповісти Мені подобається 2

Яукр

Героям Слава!

27.02.2022 14:40 Відповісти Мені подобається 1

olele

кніжкі б тєбє пісать, "Чьорний Орьол-2"...

?? Командир Брестской десантно-штурмовой бригады обратился к белорусским военным.

Подполковник запаса, командир Брестской десантно-штурмовой бригады Валерий Сахащик призвал их не выполнять преступные приказы по нападению на Украину????
https://www.youtube.com/watch?v=a4PShicIQHA&ab_channel=Charter97video

27.02.2022 14:40 Відповісти Мені подобається

Мобильный крематорий

Не надо смотреть это пропагандонское дерьмо. Комменты там жестко чистятся. Мой не просуществовал и 20 минут.

27.02.2022 14:41 Відповісти Мені подобається

віктор федорович 31ee1569

...а
Прем'єр Ізраїлю у розмові з Путіним запропонував посередницькі послуги Ізраїлю з метою припинення воєнних дій в Україні.Про це йдеться у повідомленні Кремля. Путін у розмові з прем'єром Ізраїлю відповів, що делегація РФ перебуває в Білорусії і готова до переговорів із представниками Києва, які досі не скористалися цією можливістю.

27.02.2022 14:39 Відповісти Мені подобається

uanik

показати весь коментар

27.02.2022 14:41 Відповісти Мені подобається 1

Николай 75107634

Украинцы и все не байдужі до долі неньки, идите в ютуб, по соц.сетям кидайте ссылки на видео о том что на самом деле происходит в Украине вот например на канале https://www.youtube.com/watch?v=UtYDERYiOJ0 говорят что захвачен Харьков и что наши ВСУ бьют по городу а русские пришли чайку попить, на других каналах есть якобы захват чиченцами цасти ВСУ, это все бред а люди в коментах верят. Давайте вместе с ВСУ бороться против лаптей. РЕПОСТ приветствуется !!!
Мы победим только все вместе, СЛАВА УКРАИНЕ !!!

27.02.2022 14:41 Відповісти Мені подобається

Семен Шкаралупа

На Херсонщині роми вкрали у кацапів танк https://static.censor.net/images/smiles/biggrin.gif

27.02.2022 14:42 Відповісти Мені подобається

jura bucaphalus

ЄС, нам потрібна ваша допомога тому що це вклад і у ваше майбутнє

27.02.2022 14:43 Відповісти Мені подобається

Alt My

Ещё только рассмотрит... как в замедленном кино...

27.02.2022 14:44 Відповісти Мені подобається

Цензор.НЕТ

Всі матеріали, що розміщені на цьому сайті із посиланням на агенцію “Інтерфакс-Україна“, не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агенції “Інтерфакс-Україна“.

Редакція Цензор.НЕТ може не поділяти позицію авторів. Відповідальність за матеріали в розділі "Блоги" несуть автори текстів.

Відвідуваність

за вчора

1 430 639

за місяць

25 061 340

Читайте Цензор.НЕТ у FacebookЧитайте Цензор.НЕТ у TwitterЧитайте Цензор.НЕТ у TelegramДивіться Цензор.НЕТ у YouTubeЦензор.НЕТ RSS

Designed by ArtWebArtWeb logo

© 2004—2022, "Цензор.НЕТ"

Пер

 

НОВИНИПОЛІТИКА УКРАЇНИ

15.02.22 10:54 6076 62

Німеччина (1459) зброя (1638) Шалленберг Александер (20)

Глава МЗС Австрії Шалленберг підтримав ФРН у питанні відмови від постачання зброї в Україну: "Не може бути й мови"

Новини Цензор.НЕТ Політика України

Глава МЗС Австрії Шалленберг підтримав ФРН у питанні відмови від постачання зброї в Україну:

Міністр закордонних справ Австрії підтримав Німеччину у питанні відмови від постачання зброї в Україну.

Про це він заявив у інтерв'ю виданням групи Funke, передає Цензор.НЕТ із посиланням на DW.

Щодо Австрії, то її позиція така, що "про постачання зброї не може бути й мови", наголосив Шалленберг.

На його думку, Європа не має принижувати себе.

"Йдеться про Європейський Союз, який має найтісніші економічні зв'язки з Росією - а тому й найбільший вплив" на Москву, вважає глава МЗС.

Він також розкритикував слова президента США Джо Байдена, який говорив про небезпеку "світової війни" у зв'язку з російською кризою.

"Я не вірю у великі пожежі. Але вважаю, що використання подібних висловів небезпечне, оскільки може підштовхнути до них", - зазначив австрійський політик.

Читайте на "Цензор.НЕТ": Канада виділить Україні майже $400 млн фінансової допомоги і відправить летальну зброю на $6,1 млн, - Трюдо

Нагадаємо, Німеччина відмовилася надавати Україні зброю, тоді як Сполучені Штати та Велика Британія надіслали озброєння.

У своїй коаліційній угоді лівоцентристська СДПН, Зелені та неоліберальні вільні демократи домовилися про обмежувальну політику щодо експорту зброї, яка не дозволяє постачати зброю в кризові регіони.

ПОДІЛИТИСЯ: 

 Мені подобається

ЧИТАЙТЕ ЦЕНЗОР.НЕТ У TWITTER

 

 

 

НОВИНИПОЛІТИКА УКРАЇНИ

15.02.22 07:31 3048 14

Канада (449) зброя (1638) Трюдо Джастін (78)

Канада виділить Україні майже $400 млн фінансової допомоги і відправить летальну зброю на $6,1 млн, - Трюдо

Новини Цензор.НЕТ Політика України

Канада виділить Україні майже $400 млн фінансової допомоги і відправить летальну зброю на $6,1 млн, - Трюдо

У Канаді схвалено рішення про постачання Києву летальних озброєнь на суму C$7,8 млн ($6,1 млн) і надання C$500 млн ($393 млн) фінансової допомоги з урахуванням загострення ситуації навколо України.

Як інформує Цензор.НЕТ із посиланням на Reuters, про це повідомив канадський прем'єр-міністр Джастін Трюдо.

"За підсумками переговорів з українськими партнерами та з урахуванням загострення ситуації я схвалив виділення Україні летальної зброї та боєприпасів на суму 7,8 млн доларів (канадських)", сказав прем'єр журналістам на пресконференції.

Трюдо наголосив, що канадцям та всьому світу "важливо знати, що Канада продовжить підтримувати Україну, її незалежність, цілісність, суверенітет та право на самооборону".

Читайте на "Цензор.НЕТ": Канада виводить з України своїх військових інструкторів

Він додав, що Канада приєднується до США, Великої Британії, Болгарії, Чеської Республіки, Нідерландів та Польщі у процесі передачі зброї в Україну.

За його словами, метою цієї підтримки є стримування подальшої російської агресії.

"Ситуація стрімко загострюється, і ми демонструємо свою рішучість… Канадцям та всьому світу важливо знати, що Канада продовжуватиме підтримувати Україну, її незалежність, цілісність та суверенітет, включаючи її право на самооборону", – сказав Трюдо.

Водночас, як повідомила міністр оборони Канади Аніта Ананд, Канада глибоко занепокоєна нагромадженням Росією військ у та поблизу України, що становить серйозну загрозу міжнародному порядку, заснованому на правилах.

"Після спілкування з нашими українськими партнерами, в тому числі під час мого нещодавнього візиту до України, Канада схвалила надання оборонної зброї для допомоги Україні у захисті її суверенітету та територіальної цілісності", - сказала Ананд.

Читайте на "Цензор.НЕТ": Зеленський подякував Трюдо за "значний фінансовий пакет" для України від Канади

Вона додала, що разом із союзниками Канада продовжить підтримувати Україну в протистоянні російській агресії.

В оборонному відомстві уточнили, що Канада безплатно передасть ЗСУ "автомати, пістолети, карабіни, 1,5 млн набоїв, снайперські гвинтівки та інше оснащення". 

Нагадаємо, 13 лютого стало відомо, що Канада та Австралія тимчасово перенесуть свої посольства з української столиці до Львова. Все через загрозу нового вторгнення Росії.

Напередодні в МЗС України повідомили, що США, крім зброї, також нададуть Києву макрофінансову допомогу.

Джерело:  Факти.ICTV, "Укрінформ", Reuters

ПОДІЛИТИСЯ: 

 Мені подобається

ЧИТАЙТЕ ЦЕНЗОР.НЕТ У TWITTER

 

 

НОВИНИПОЛІТИКА УКРАЇНИ

15.11.21 14:28 965 6

НАТО (1859) членство в НАТО (455) Столтенберг Єнс (396) Кулеба Дмитро (1630)

Столтенберг запросив Кулебу на зустріч міністрів закордонних справ країн-членів НАТО

Новини Цензор.НЕТ Політика України

Столтенберг запросив Кулебу на зустріч міністрів закордонних справ країн-членів НАТО

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг запросив міністра закордонних справ України Дмитра Кулебу взяти участь у засіданні глав зовнішньополітичних відомств країн-членів альянсу, яке відбудеться у Ризі.

Про це він повідомив у понеділок у Брюсселі після завершення зустрічі з українським міністром, інформує Цензор.НЕТ з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Я очікую вітати вас у Ризі для участі у зустрічі міністрів закордонних справ наступного місяця", - сказав Столтенберг.

Читайте на "Цензор.НЕТ": НАТО спостерігає "значне нарощування військ РФ біля кордонів України", що у випадку наступу може "зменшити час на підняття тривоги", - Столтенберг

ПОДІЛИТИСЯ: 

 Мені подобається

ЧИТАЙТЕ ЦЕНЗОР.НЕТ У FACEBOOK

 

 

Германия планирует значительно сократить потребление газа из России или полностью отказаться — Шольц

27 февраля, 15:09

 0

Цей матеріал також доступний українською

Олаф Шольц (Фото:REUTERS/Michele Tantussi)

ОлафШольц(Фото:REUTERS/Michele Tantussi)

У Bild вышло интервью с канцлером Германии Олафом Шольцом, в котором он сообщил, что его страна планирует значительно сократить потребление газа из России, а то и отказаться от него.

В большом интервью для газеты Bild канцлер Германии Олаф Шольц сообщил, что его страна планирует значительно сократить потребление российского газа и даже полностью отказаться от него.

Шольц отметил, что для этого в Германии будут построены два LNG-терминала — терминалы по получению и регазификации сжиженного газа. Он добавил, что страна также создаст стратегический резерв газа.

Шольц заверил, что Россия почувствует, что заплатит большую цену за начало войны в Украине.

 

Продолжаются расстрелы военными РФ гражданского транспорта на Херсонщине

5 минут назад

91

Продолжаются расстрелы военными РФ гражданского транспорта на Херсонщине

Похоже, гражданский транспорт с мирными жителями в салонах превратился в желаемую мишень для кафиров. Расстрелы таких автомобилей происходят ежедневно. Только за вчера – два подобных случая, кроме тех, о которых сообщалось ранее. Возле оросительного канала под Новой Каховкой 35-летний мужчина ехал куда-то по своим делам, и его остановили у блокпоста войск агрессора. Водитель понял, что дальше ехать опасно, и развернулся в обратную сторону. За что и был расстрелян из автоматов в спину. От многочисленных огнестрельных ранений в голову, плечо и бедро он скончался в больнице Новой Каховки. Еще один 45-летний горожанин днем ??получил огнестрельные ранения в поясницу и левое бедро на улице Промышленной.

Для херсонцев такой же опасной зоной есть дороги у Антоновского моста, где солдаты войск агрессора сначала стреляют, а потом выясняют, кто куда едет. Там расстреляли легковушку, 33-летний водитель которой развернулся, чтобы объехать блокпост, и в результате обстрела из него был ранен в грудь. А 64-летняя женщина получила ранение бедра, еще и тяжелый шар частично ампутировал (оторвал) ей стопу на правой ноге.

Областной территориальный Центр экстренной медицинской помощи и медицины катастроф информирует: только в течение вчерашних суток, 26 февраля, в Херсонской области в результате боевых действий получили вызовы на ранения и взрывные травмы до 12 человек, из которых только один был военнослужащим.

Известно еще об одном погибшем – это 37-летний охранник строительного предприятия в Олешках. Он не пережил смертельного ранения в голову, когда в его сторожку попал артиллерийский снаряд.

Сергей ЯНОВСКИЙ

 

 

  1. Головна

 

  1. Біля Новотроїцького від кулі ворожого снайпера загинув військовий Валерій Геровкін

Біля Новотроїцького від кулі ворожого снайпера загинув військовий Валерій Геровкін

Наталя

 

Російська агресія , ООС , Події

Біля Новотроїцького від кулі ворожого снайпера загинув військовий Валерій Геровкін

views3195

03.12.2021

Подiлитися у соц.мережах

1 грудня поблизу селища Новотроїцьке Донецької області від смертельного кульового поранення під час снайперського обстрілу з боку російських окупантів загинув 22-річний піхотинець 93-ї ОМБ Холодний Яр Валерій Геровкін.

Про це повідомила 93-тя окрема механізована бригада Холодний Яр у Фейсбук.

Згідно з інформацією, Валерій Геровкін народився 21 липня 1999 року у Краматорську. До лав ЗСУ вступив у вересні 2020 року. Майже рік піхотинець проходив службу у холодноярській бригаді, мав позивний «Гера».

Зазначається, що це була перша ротація Валерія в район Операції об'єднаних сил.

Побратими кажуть, що Валерій мріяв бути в армії давно, проте хотів закінчити навчання. Він був працьовитим та розумним хлопцем. Завжди приходив на допомогу своїм товаришам.

«Він був завжди на позитиві. З ним завжди було легко знайти спільну мову. Ми могли просто зібратися, посидіти за столом, попити разом чаю, погратися в ігри на телефоні... Знаю, що в нього була кохана дівчина — показував її фото», — розповів товариш загиблого із позивним «Матрос».

Трагедія сталася ввечері на спостережному посту. У той час саме «Матрос» був поруч та намагався врятувати йому життя. На жаль, смерть настала практично миттєво.

У воїна залишились батьки Ганна та Євген.

 

Рекомендуємо


Диверсанти стали мінувати залізничні колії всередині України

Андрій Кущенко

 

Російська агресія

Диверсанти стали мінувати залізничні колії всередині України

views641

27.02.2022

Подiлитися у соц.мережах

Сьогодні о 10:40 на станції Знам'янка (Кіровоградська область) залізничники виявили на колії приймально-відправного парку підозріле місце, присипане свіжим щебенем.

Рух колією закрито, працює поліція.