Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


23.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Події 28.03 2022 - .31.03..2022 (4 частина)

16:14 04-01-2023


Редакционная строка

РОМАН ПАВЛЮК

Віцепрезидент зі стратегії у компанії Intellias, одній з найбільших ІТ компаній України

Капітуляції росії, репарацій та повернення Криму найближчими роками не буде

Роман Павлюк | 30 березня 2022 Думка 3

Share Button

https://dilo.net.ua/wp-content/uploads/2022/03/a2a81f9-sanctions-690.jpgФото: умовне

Зараз буде дуже болючий для багатьох допис, тому якщо при його читанні відчуєте сильний butthurt (сильний пекучий біль ззаду нижче пояса) — я вас попереджав.

Ніякої капітуляції росії не буде. І відповідно не буде угоди, де рф капітулює. Це АБСОЛЮТНО нереально. Капітуляція — це коли країна втрачає державність у наслідок військового тиску. Заставити втратити державність країну з найбільшим ядерним арсеналом — неможливо, бо ядерна доктрина рф каже прямо і однозначно: у випадку загрози втрати суверенітету і державності натискати «червону» кнопку. Тому про будь-яку згадку капітуляції рф забуваємо і більше ніколи не згадуємо в притомних дискусіях цю можливість.

Репарацій не буде. Це наслідок з першого пункту. Країну, яка не капітулювала, заставити платити репарації неможливо. Їх навіть вимагати неможливо. Тому про те, що рф щось там навіть гіпотетично може і буде платити, — забуваємо. Як мінімум, до кращих часів.

Крим не буде наш найближчих кілька років — це гарантовано. Так само, як і не буде він взятий військовим шляхом. Вторгнення в Крим з точки зору рф — це агресія і це розв’язує їй повністю руки до натискання на всі червоні кнопки. І не треба тут говорити про «міжнародно признані кордони» — рф і її ядерній доктрині на це насрати. Тому Крим поки не наш і на тому ставимо крапку з комою.

Донбас зараз нам зараз не потрібен за ту ціну, яку прийдеться заплатити, якщо би ми за нього воювали. Наступальна операція там обійдеться нам щонайменше в 10-15 тис загиблих і невідомо ще скільки покалічених (а нам, нагадаю, ще треба до того звільнити остаточно Північ і Південь). Там, в луганді, не буде нашої тероборони і не буде людей, які зустрічатимуть нас з обіймами, як на Сумщині. Там територія ворога, зомбі з промитими мізками, які нас ненавидять і проти яких ПРИЙДЕТЬСЯ проводити каральні операції, як це збирався робити «владімірскій омон», що згорів під Харковом. Тому лугандон — це поки no go.

(Примітка: і Крим, і Донбас Україна має визнавати як свої території, на які згідно з міжнародним правом поширюється її суверенітет, але які є тимчасово окупованими. Це будуть ті гирі на ногах рф, які не дадуть їй розвиватися).

З роісею прийдеться вести переговори і прийдеться щось підписувати. Якщо Україна буде гордо норовити і зривати переговори, вимагаючи від країн гарантів (а вони теж беруть участь в переговорах і тиснуть на роісю) нереальних умов, то врешті-решт на нас заб’ють (типу «ааааа, ну ви просто воювати хочете, а мир для вас другорядне!…») і тоді будемо воювати камінням і палицями, а нашій економіці остаточно настане гаплик. Наша позиція не настільки сильна, аби качати права по максимуму. Це треба признати нарешті і приземлитися в реальність.

Тому скільки би не вартував папір, на якому напишуть той договір, — його треба підписати. І крапка.

Так, роіся буде прописана у договорі про гарантії нашої безпеки. Це її тверда умова. Не пропишуть — війна продовжується, а з нею бомбардування міст, інфраструктури, цивільних і так далі. Як саме буде організована безпека — невідомо, але скоріш за все, там не треба буде згоду всіх країн-гарантів, аби дати військову допомогу. Інакше це вже no go для нас.

Так, з рф знімуть деякі санкції, якщо вона підпише мирний договір і виведе війська на лінію 22.2.2022. Західна культура передбачає структурність і однозначність: ти нагнітаєш — тебе карають більше, ти відступаєш і співпрацюєш — тобі йдуть на зустріч. Основні санкції не знімуть, зокрема блокування ЗВР і купівлю технологій. Але ембарго на нафту-газ можуть зняти або хоча б ввести квоти. Так що про це попереджаю зразу, аби не було зради.

Ця наша війна, що триває зараз, — це не за Крим і Донбас, і тим більше не за Москву. Це за Київ, Львів, Маріуполь, Харків, Херсон і Чернігів. Це війна за нашу державність. І ми її вже виграли, бо ми, зокрема наша Армія, захистили наш сувернітет. Тому не треба задавати оте ваше «а як то так без Криму?! А за що тоді боролися!?» А за те, щоб назва «Україна» лишилася на карті!

У підсумку: знімаємо «рожеві» чи якісь там окуляри, спускаємося в реальність, включаємо голову і перестаємо вже нарешті зрад0й0бити. Нагадую, що ціль путіна — це знищення нашої державності і вона провалена повністю. У першу чергу завдяки нашим ЗСУ! Це якщо би питали «а за що ж ми тоді боролися». І ще раз нагадую, що існування України автоматично означає крах рф. Тому зараз нам не треба напрягатися ламати росію десь там насильно — нам просто треба активно відбудовуватися після війни, зокрема армію, а крах росії настане сам — процес там вже пішов, а з війною — прискорився на порядки.

Вкладаємося в економіку! Підтримуємо Армію! Віримо в ЗСУ! Україна була, є і буде!

Джерело

 

Роман Павлюк

 

Олігарх Фукс на замовлення ФСБ платив людям у Харкові за малювання свастики на стінах

25 березня 2022 6

Share Button

https://dilo.net.ua/wp-content/uploads/2022/01/9435d25-fuks-larin-up-.jpgПавло Фукс

Все це відбувалось за дорученням ФСБ РФ.

За кілька місяців до вторгнення Путіна в Україну олігарх Павло Фукс платив жителям Харкова за малювання свастик в місті.

Про це повідомляє видання Rolling Stone із посиланням на декілька джерел, включаючи американську розвідку, інформує Цензор.НЕТ.

Так, через посередників Фукс нібито пропонував вуличним злочинцям від 500 до 1500 доларів за графіті свастики в українських містах.

Все це, повідомляє видання, відбувалось за дорученням ФСБ РФ. Таким чином в РФ планували підкріпити свої розповіді про “страшний нацизм в Україні”. 

Підписуйтеся на сторінку "Діло" у Фейсбук

ТЕГИ:вторгнення в УкраїнусвастикаФСБФукс

ПО ТЕМІ

https://dilo.net.ua/wp-content/uploads/2022/01/9435d25-fuks-larin-up-.jpg

 

АКТУАЛЬНІ ТЕМИ:

Контррозвідка затримала помічника “агента Кремля” Деркача

23 березня 2022 21

Share Button

https://dilo.net.ua/wp-content/uploads/2022/03/37_main.pngОлег Бояринцев

Олег Бояринцев займався розстановкою кадрів в "Енергоатомі".

На межі Львівської та Рівненської області на блокпосту контррозвідкою було затримано директора з персоналу НАЕК Енергоатом Олега Бояринцева.

Про це повідомила директорка з питань інформації та зв’язків з громадськістю асоціації “Український ядерний форум” Ольга Кошарна.

Бояринцев багаторічний помічник підсанкційного народного депутата, “агента Кремля” та ФСБ Андрія Деркача, займався розстановкою кадрів в “Енергоатомі” з весни 2020 року, у т.ч. директорів АЕС, та заступник директорів з фізичного захисту.

“Не всіх директорів АЕС, на щастя, йому вдалося поміняти, і її всіх заступників директорів з фіззахисту. Але Мурашова на ЗАЕС він просунувся на посаду, його заступник зустрічав окупантів 4 березня словами: вітаю вас на російській атомній станції. Сподіваюся, що над Бояринцевим суд буде швидким та за законами воєнного часу”, – говориться у повідомлені. 

Підписуйтеся на сторінку "Діло" у Фе

 

РОМАН ОНИШКЕВИЧ

журналіст

Жодної війни не буває без свідомої брехні лідерів

Роман Онишкевич | 30 березня 2022 Думка 1

Share Button

https://dilo.net.ua/wp-content/uploads/2022/03/krym-ukrayina.jpgФото: умовне

ДЕЖАВЮ! 2015 рік - що не робить Порошенко, то зрада. 2022 рік - що не робить Зеленський, то зрада. Міські угоди Порошенка були зрадою? Чи набором завідомо невиконанних сентенцій? Стамбульські домовленості (зауважте, ніким юридично не акцептовані) - це не те ж, але з іще меншою правовою силою?

Нині чомусь усі “експерти” акцентують увагу на одному пункті стамбульських посиденьок, які, повторю, не є жодним легітимним інструментом: на позаблоковості і гарантіях росії. Це, річ ясна, паскудно.

Але давайте звернемо увагу на інше. На переговори по Криму та ОРДЛО. По-перше, озвучено саме ОРДЛО, а не межі областей, як означила росія ще до повномасштабного вторгнення. По-друге, перемовини по Криму (не має значення 15 днів, чи 15 років), який росія засадничо вважає своїм. Сам факт згоди на такі перемовини – це ганьба для путіна. Тому того не буде. Принаймні найближчим часом.

Так, є прощупування настроїв. Є купа закулісся, в яке ми не допущені. Але є і свідома брехня, без якої не буває жодної війни. То чому ми, обурюючись брехнею ворога і визнаючи почасти її ефективність, відмовляємо у праві “воєнної брехні” нашим очільникам. Будь то Зеленський, будь то Порошенко, будь то хто інший?

І конче кілька слів до політиків. Пані та панове, не поспішайте розпускати крила. Наразі їхні танки під Києвом, а не наші під Москвою.

Джерело

 

ЮРІЙ НІКОЛОВ

Журналіст, засновник проєкту “Наші гроші”

“Слуги народу” остаточно консервують схему УКРАВтодору, ховаючи ціну асфальту

Юрій Ніколов | 21 листопада 2021 Думка

Share Button

https://dilo.net.ua/wp-content/uploads/2021/11/Zelenskyy-Kubrakov-Ermak-640x548-2.jpg

Минулого тижня в системі Укравтодору пройшли тендери на 9,2 млрд. гривень.

Середній та капітальний ремонт доріг – 8,12 млрд.

Зеленський продовжив стояти на своєму – щоб там не було, які б енергокризи не трусили країну, а УКРАВтодор повинен друкувати гроші та перемоги. Більше того, досвід Олександра Кубракова по зменшенню конкуренції в “Великому будівництві” вже транслювали на “Укрзалізницю”, де оголосили найбільший і потенціально найкорупційніший тендер в історії України. А сам Кубраков вже настільки близький до президента, що він вже п’є пиво з Зеленським на рівні з Єрмаком і КТимошенком (до речі, а чи був там Шефір взагалі?)

Також минулого тижня “слуги народу” вирішили остаточно закупорити схему по освоєнню маржі в Укравтодорі.

Вони проголосували за скандальний законопроект №2234, яким у Мінрегіону забирають функції по затвердженню методик і правил для визначення вартості ремонту доріг. І ці функції передаються Міністерству інфраструктури, яке має намір знищити нинішні кошторисні норми.

Мова йде про те, щоб нормативними документами ввести правило про НЕпублікацію жодних даних про вартість будівельних матеріалів для ремонту доріг. Тобто закон від “слуг народу” просто унеможливлює такі новини як ця – “Онур» забрав 1,5 млрд на трасу до Росії по дуже завищеним цінам”.

Для обґрунтування своєї позиції піарники Кубракова посилаються на європейський досвід. Мовляв, там ніхто не говорить про ціну будматеріалів чи зарплати робітників, мовляв, підрядник сам визначає на що і як йому витратити отримані гроші. Головне щоб він давав результат – якісну дорогу.

Але піарники Укравтодору при цьому не хочуть говорити про другу сторону медалі – про ціну якості. Бо корупція завжди зашивається саме у ціну.

Корупційна схема проста. Однією рукою організатор закладає в очікувану ціну тендеру побільше маржі, щоб вистачило на конверти та відкати. А другою рукою організатор повинен не допустити участі непрошених варягів у торгах, щоб вони активною поведінкою на аукціонах не опускали ціну підряду аж занадто сильно. І тоді “свої” компанії тихо-мирно все поділять і конвертують.

Ще раз. Однією рукою накачуєш тендер маржою, другою рукою – закриваєш до неї доступ усім крім своїх.

“Наші гроші” вже показували на прикладі Польщі разючу різницю, коли в тебе є справжня конкуренція на торгах, і коли немає.

У поляків на ринку діє щонайменше десяток крупних міжнародних компаній, на відміну від України на їхніх тендерах конкурують зазвичай від 6 до 11 компаній (так – на кожний окремий тендер подаються десять заявок), і на таких торгах поляки отримують економію 30 відсотків!

Тоді як Укравтодор має абсолютно протилежну картину.

Наприклад, минулого тижня з дюжини його торгів лише на двох було три учасники, а на решті – мінімальні два “конкуренти”. Тому й недивно, що середня знижка на таких торгах склала жалюгідні 3,4%. Порівняйте з польськими 30%…

“Слуги народу” йшли до цієї схеми два роки. Законопроєкт був поданий ще восени 2019 року. Але різні сили два роки тормозили прийняття нових правил, які призведуть до остаточної закупорки схеми.

Однак за два роки українська громадськість звиклась з наративом “крадуть, але щось роблять”, біг-медіа повністю заблокували оприлюднення даних про завищення цін на “Великому крадівництві”, а західні партнери або лояльно ставляться до дій “кубраковців”, або просто нездатні вплинути на персональну лояльність Зеленського до дій Кубракова.

Тож тепер завищення цін буде цілком законним.

Скаржитись в АМКУ на “укравтодорівську” дискримінацію вже майже ніхто не ходить. Весь ринок зробив висновки з історії про те, як відомство Ольги Піщанської через Окружний суд Вовка відстоює своє рішення не розглядати картельну змову шляховиків і укравтодорівців. До того ж в руках “кубраковців” є ще потужніша дубина.

Строптивим “опозіціонерам” чи “вискочкам” просто зменшують виплати за вже виконані роботи. Тому опір з боку ринку теж подолано і останні “чистоплюї” вже розігрують підряди з “картелістами” з мінімальною знижкою. Бо мова йде вже про виживання бізнесу, який держава системно заганяє в понятійний табір неписаних правил.

https://dilo.net.ua/wp-content/uploads/2021/11/2021-11-21-3.png

https://dilo.net.ua/wp-content/uploads/2021/11/2021-11-21-5.png

 

Джерело

Підписуйтеся 

АКТУАЛЬНІ ТЕМИ:

У Миколаєві вулицю Московську перейменують на Маріупольську

30 березня 2022

Share Button

https://dilo.net.ua/wp-content/uploads/2022/03/277171102_1796715903832241_2058191346827626845_n-1024x803.jpg

Вулиця розташована в історичній частині Миколаєва.

Міський голова Миколаєва Олег Сєнкевич ухвалив рішення про перейменування вулиці Московської на Маріупольську. Про це повідомив радник міського голови Іван Сміренський.

“А ми свою історію пишемо вже сьогодні – вулиці Московської у Миколаєві більше не буде, її перейменують в Маріупольську!” – написав Сміренський.

Радник Сєнкевича упевнений, що оновлена вулиця стане окрасою вільного Миколаєва. Натомість квітучий Маріуполь, за його словами, буде “справжньою гордістю незалежної України”.

https://dilo.net.ua/wp-content/uploads/2022/03/photo_2022-03-30_09-38-19-347x400.jpg

Нагадаємо, мешканці Ужгорода закликали владу дерусифікувати назви вулиць і площ.

 

Хакери Anonymous знищили дані російської цивільної авіації

29 березня 2022

Share Button

https://dilo.net.ua/wp-content/uploads/2022/03/hacking-1685092_960_720.jpgФото: умовне

Хакери знищили всі документи, пошту та файли на серверах. Загалом йдеться про 65 терабайтів даних.

Група хакерів Anonymous провела потужну кібератаку на ІТ-інфраструктуру авіації Росії. Внаслідок неї зникли понад 65 терабайтів даних, а сама мережа “лягла”, йдеться в повідомленні Anonymous у Twitter.

“Потужна кібератака на сервери управління цивільної авіації Росії: немає більше даних та резервного копіювання”, — йдеться в повідомленні.

Офіційний сайт Росавіації також не працює. Росія не коментує хакерську атаку.

Повідомляється, що кібератака Росавіації відбулася в суботу вранці. Збій підключення до документообігу – у понеділок. Російські ЗМІ повідомляють, що Росавіація втратила списки викладачів та затверджені програми навчання авіаційного персоналу.

 

 Прикордонник зі Зміїного, який послав російський корабель, повернувся додому

29 березня 2022

Share Button

https://dilo.net.ua/wp-content/uploads/2022/03/medium-8.jpgПрикордонник Роман Грибов отримує відзнаку "За заслуги перед Черкащиною"

Прикордонник Роман Грибов, який став автором легендарної фрази про напрямок руху російського корабля, повернувся з полону додому, в Черкаську область.

Про це повідомив голова Черкаської ОВА Ігор Табурець.

Романові вручили відзнаку “За заслуги перед Черкащиною”.

“Мав за честь вітати на Батьківщині нашого без перебільшення легендарного військового. Роман брав участь в обороні острова Зміїний”, – написав Табурець. 

Він додав, що черкащанин Роман Грибов разом із побратимами продемонстрували всьому світові твердість і міцність українського духу, нашу незламність. Від усієї громади вручив Романові відзнаку “За заслуги перед Черкащиною”.

 

https://dilo.net.ua/wp-content/uploads/2022/03/medium-8.jpg

 

Хіт “путін – ху*ло” у виконанні футбольних фанатів вперше пролунав рівно вісім років тому

30 березня 2022 Відео

Share Button

https://dilo.net.ua/wp-content/uploads/2022/03/photo_2022-03-30_11-07-14-1024x624.jpgСкріншот

Відомий хіт про президента росії "путін – ху*ло" вперше виконали 8 років тому, 30 березня 2014 року, у Харкові. Пісню вигадали і виконали вболівальники футбольного клубу "Металіст" на спільному марші з фанами "Шахтаря".

Мирний марш розпочався на площі Конституції та тривав до стадіону “Металіст”. Учасники йшли з українськими прапорами і димовими шашками. Перед початком заходу вболівальники заспівали гімн України, а потім пішли до стадіону з величезним банером “Єдина країна”, скандуючи: “Героям слава!” Тоді ж, під час ходи, лунала пісня “путін – ху*ло”.

Відеопрогравач

Media error: Format(s) not supported or source(s) not found

Завантажити файл: https://dilo.net.ua/wp-content/uploads/2022/03/video_2022-03-30_11-00-39.mp4?_=1

 

У Маріуполі бійці “Азова” знищили броньовик та три вантажівки ворога

29 березня 2022

Share Button

https://dilo.net.ua/wp-content/uploads/2022/03/Screenshot_16-7.pngСкріншот з відео

Мінометники полку "Азов" продовжують знищювати ворогів.

Про це повідомили бійці полку “Азов”.

“Захисники Маріуполя прицільним пострілом з міномета вивели з ладу 1 ББМ та 3 вантажівки окупантів.
На відміну від росіян, які знищують українські міста вщент, наші мінометники б’ють прицільно, не знищуючи при цьому житлову інфраструктуру”, -йдеться у повідомленні. 

Підписуйтеся на сторінку "

 

Чоловікам, які незаконно виїхали з України після 24 лютого, може загрожувати до 10 років тюрми

30 березня 2022

Share Button

https://dilo.net.ua/wp-content/uploads/2022/03/image-1-24-1024x576.jpgФото: умовне

Деяким військовозобов'язаним чоловікам попри воєнний стан вдалося незаконно виїхати з України. Депутати пропонують карати таких "розумників".

Проєкт змін до Кримінального кодексу вже внесли на розгляд Верховної Ради. За незаконний перетин державного кордону у воєнний час депутати пропонують карати позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без неї.

Для посадовців та прикордонників, які сприяли злочину, передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією або без.

https://dilo.net.ua/wp-content/uploads/2022/03/2022-03-29-21.13.18-400x240.jpg

Підписуйтеся на сторінку "Діло" у Фейсбук

ТЕГИ:військовозобов'язаніперетин кордонупокараннячоловіки

ПО ТЕМІ

КОМЕНТАРІ

 

Ексголова Конституційного суду Тупицький втік з України

29 березня 2022 6

Share Button

https://dilo.net.ua/wp-content/uploads/2022/03/Screenshot_10-8.pngФото: "Схеми"

59-річного відстороненого голову Конституційного суду Олександра Тупицького помітили у Відні (Австрія).

Про це повідомили “Схеми”.

Зазначається, що 17 березня його родина (дружина Ольга та двоє дітей) виїхали на автомобілі BMW з України. Сам Тупицький офіційно кордон не перетинав.

Останні дані по перетин ним кордону – це приліт з Туреччини 22 лютого.

Олександр Тупицький – обвинувачений у корупційних діях, фігурант кримінального провадження ДБР.

Фото зроблені у Відні 24 березня. Біля готелю Stefanie.

https://dilo.net.ua/wp-content/uploads/2022/03/Screenshot_9-10.png

https://dilo.net.ua/wp-content/uploads/2022/03/Screenshot_11-9.png

 

Підписуйтеся на сторінку "Діло" у Фейсбук

ТЕГИ:війнавтечаекссуддТупицький

ПО ТЕМІ

Суд Євросоюзу зняв з Януковича та його сина санкції за 2020 рік

Новини БізнесЦензор Влада

янукович

Суд ЄС загальної юрисдикції скасував "старі" санкції Євросоюзу, застосовані проти українського президента-втікача Віктора Януковича та його сина.

Про це повідомив журналіст "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк у Twitter.

"Віктор Янукович та його син Олександр ще раз виграли у суді ЄС загальної юрисдикції щодо зняття з них санкцій ЄС, накладених у 2014 році. Втім, вони залишаються у санкційному списку, тому що рішення стосується поновлення від 2020 року, а не 2021-2022 року", – написав він. 

Вперше таке рішення суд ухвалив у червні 2021 року. Тоді воно стосувалося рішення про продовження санкцій проти Януковичів у 2019 році. Санкції передбачали заморожування активів.

Востаннє Євросоюз продовжив санкції проти Януковича та його сина на пів року, замість року.

Зазначимо, що останнім часом ЄС почав знімати обмеження з чиновників часів президентства Януковича через недостатні докази проти них від українського слідства.

Нагадаємо, 3 березня 2021 року посли Євросоюзу виключили із санкційного списку колишнього голову Національного банку та віцепрем'єр-міністра Сергія Арбузова та ексміністра освіти Дмитра Табачника. Навесні 2020 року Рада Європейського Союзу не продовжила санкції проти Миколи Азарова та колишнього міністра енергетики Едуарда Ставицького.

У 2019 році санкції було знято з колишнього глави адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрія Клюєва. У 2018 році з списку санкцій виключили колишнього міністра юстиції України при Януковичу Олену Лукаш та нардепа Сергія Клюєва.

У ЄС пояснюють поступове скасування санкцій тим, що чиновники часів Януковича успішно заперечують застосування санкцій у європейському суді, посилаючись на недостатність звинувачень, доведених українськими органами слідства.

Санкції проти Януковича та його оточення було запроваджено у березні 2014 року і з того часу щороку продовжувалися.

ПОДІЛИТИСЯ: 

 Мені подобається

ДИВІТЬСЯ БИЗНЕСЦЕНЗОР У YOUTUBE

 

 ПІДТРИМАТИ ЦЕНЗОР.НЕТ

 

·         Посли Євросоюзу продовжили санкції проти Януковича та шести його соратників

·         "Белавіа" втратила половину літаків через санкції Євросоюзу

·         Швейцарія заморозила активи оточення Януковича ще на рік

·         Експорт української аграрної продукції до Євросоюзу зріс за рік на 33%, – УКАБ

Посли Євросоюзу затвердили нові санкції проти Білорусі

Доходи Росії за газ і нафту мають спрямувати для відновлення України — Глава МЗС Естонії

Глава МЗС Естонії Ева-Марія Лійметс запропонувала залучити дохід Росії за газ і нафту для відновлення України після війни. Вона закликала збільшити обсяги допомоги та посилити тиск на РФ.

Середа, 30 березня 2022, 14:10

Підтримати

https://bykvu.com/wp-content/themes/bykvu/img/share_facebook.svg https://bykvu.com/wp-content/themes/bykvu/img/share_telegram.svg https://bykvu.com/wp-content/themes/bykvu/img/share_twitter.svg https://bykvu.com/wp-content/themes/bykvu/img/share_link.svg

Про це повідомляє естонське видання Pealinn.

Міністерка додала, що Європейський Союз має відреагувати на дії Росії, зокрема зменшивши імпорт газу. Вона зазначила, що ціна військових дій для РФ має стати дуже високою. Тому до кінця 2022 року ЄС планує зменшити обсяги поставок викопного палива на дві третини.

Глава МЗС Естонії закликала залучити енергетичні доходи РФ для відновлення України.

“Але для того, щоб зробити негайний вплив і змусити Росію заплатити за те, що було зроблено в Україні, минулого тижня прем’єр-міністр Естонії запропонувала на Раді ЄС тимчасово депонувати платежі за російські газ і нафту і використовувати їх для відновлення України”, – заявила глава МЗС.

29 березня російські окупанти обстріляли місто Ніжин на Чернігівщині. Внаслідок дій загарбників поранень зазнали шестеро людей, серед яких – дитина. Також повідомляється про одного загиблого.

Еврейская община опровергла фейк Минобороны РФ об использовании ВСУ синагоги в Умани

14:31

Новости про

Фейкоделы рф продолжают свою сказочную деятельность

Об этом сообщает Информатор со ссылкой на пресс-службу Объединённой еврейской общины Украины.

В среду, 30 марта, официальный представитель Минобороны РФ генерал-майор Игорь Конашенков на брифинге заявил, что якобы еврейские объекты в Умани используются "украинскими националистами".

Объединённая еврейская община Украины заявила, что все синагоги и еврейские объекты в Украине используются исключительно по назначению.

"Исходя из фото, опубликованного в провокационных целях, очевидно, что ворота синагоги закрыты и в ней никого нет", - заявили в Еврейской общине.

Также фонд имени Раби Нахмана в Умани подтвердил, что указанная синагога закрыта еще с Рош ха-Шана (который отмечали в сентябре 2021 года).

Напомним, в Сумской области рашисты для провокации взорвали свой БТР и сожгли пункт пропуска. Кроме того, в Херсоне оккупанты захватили Офис представительства президента, возможны провокации.

Также Информатор писал, что в Чернобыле оккупанты уничтожили новейшую лабораторию стоимостью 6 миллионов евро. 

Подписывайтесь на наш Telegram-канал, чтобы не пропустить важные новости. За новостями в режиме онлайн прямо в мессенджере следите в нашем Telegram-канале Информатор Live. Подписаться на канал в Viber можно здесь.

боевики война РФ Умань

Владлена Мачульская

Владлена Мачульская

Google News iconПодпишитесь на наши новости в Google NewsПОДПИСАТЬСЯ

В портах Украины оккупанты удерживают около 100 торговых иностранных кораблей

2022-03-30 14:11

Новости про

Действия РФ являются ничем иным как пиратством

 

Террор рашистской армии распространяется не только на украинской земле, но и на акватории Чёрного и Азовского морей. В украинских портах остаются заблокированными оккупантами не менее 100 торговых иностранных кораблей. На них находятся более 1000 моряков, в которых заканчиваются запасы пищи.

Об этом сообщила омбудсмен Людмила Денисова, - передаёт Информатор.

Эти корабли предназначены для перевозки зерна, других товаров, они не несут никакой угрозы военному флоту захватчика. Практически мирные корабли стали заложниками рашистской армии.

Также подтвержден факт минирования акватории морей дрейфующими минами, захваченными страной-оккупантом в 2014 году в Севастополе. Это подвергает опасности гражданские корабли не только в Чёрном и Азовском морях, но и в Керченском и Черноморском проливах.

"Действия РФ являются ничем иным как пиратством, в соответствии со статьей 101 Конвенции ООН по морскому праву, за которое РФ несет полную ответственность. Обращаюсь к международному сообществу отреагировать на факты нарушения прав человека и требования международного морского права и принять меры для прекращения произвола агрессора и военных действий", - заявила Денисова.

Подписывайтесь на наш Telegram-канал, чтобы не пропустить важные новости. За новостями в режиме онлайн прямо в мессенджере следите в нашем Telegram-канале Информатор Live. Подписаться на канал в Viber можно здесь

война оккупанты корабль

Лина Киндратюк

Лина Киндратюк

Google News iconПодпишитесь на наши новости в Google N

Зарплаты и льготы: какую помощь оказывают бойцам ВСУ во время войны

Автор:

 Максимов Віталій

-

14:09, 30 мар, 2022

Украина уже больше месяца сражается с российскими войсками, которые вторглись 24 февраля. Миллионы украинцев встали на защиту своей Родины. Государство предлагает финансовую помощь и поддержку украинским защитникам и их семьям…

Зарплаты и льготы: какую помощь оказывают бойцам ВСУ во время войны - today.ua

С 24 февраля украинским военнослужащим, не принимающим непосредственное участие в боях, насчитывается дополнительное денежное вознаграждение в размере 30 000 гривен. Такую же помощь получают нацгвардейцы, сотрудники СБУ и пограничники.

Украинские защитники, принимающие участие в боях с российскими оккупантами, будут получать дополнительно не 30 000 гривен, а 100 000 гривен в месяц. Правда, эта сумма рассчитывается на количество дней, проведенных на передовой. То есть на самом деле помощь может быть меньше, чем 100 000 гривен.

За полный месяц при военном положении рядовой боец ВСУ будет получать 43 244 гривен, а при участии в боях – 113 244 гривен. У офицеров выплаты, конечно, больше.

ПОПУЛЯРНЫЕ СЕЙЧАС

·  В Польше открыли новые вакансии для украинцев: какую работу и зарплату предлагают беженцам

·  В Украине в два раза подешевела аренда квартир: в каких городах можно снять жилье за полцены

·  ПриватБанк, Ощадбанк и monobank рассказали, на сколько можно повысить кредитный лимит на карте во время войны

·  Украинцам объяснили, как платить за землю во время военного положения

Зарплаты и льготы: какую помощь оказывают бойцам ВСУ во время войны

Также предусматриваются денежные выплаты за уничтожение вражеской военной техники. Причем выплаты довольно значительные - от 12 000 гривен.

Семьи погибших военнослужащих получат помощь в 15 млн гривен. Это одноразовая помощь от государства.

Кроме того, участники боев имеют 75% скидку за квартплату и коммуналку, бесплатный проезд, бесплатный медпрепарат по рецепту, первоочередное обеспечение жильем и земельным участком, ежегодную денежную помощь и др.

 

Напомним, 31 марта будет последним днем, когда украинцы могут подать заявку в "Дии" на получение финансовой помощи в размере 6500 гривен.