Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


27.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Події 08.11.2022 - 20.11.2022 (1частина)

15:20 18-01-2023


Редакционная строка

Лидер американских евреев высказался относительно Закона о возвращении

Новости ИзраиляОбщество

Фото: pixabay.com

По мнению Уильяма Дароффа, анонсированная инициатива будущего правительства «угрожает основам сионизма».

Предложение будущего правительства относительно серьезных ограничений норм Закона о возвращении «угрожает основам сионизма».

Об этом в понедельник, 14 ноября, заявил генеральный директор Конференции президентов крупных американских еврейских организаций Уильям Дарофф, сообщает TheTimesofIsrael.

Издание отмечает, что нынешнее заявление Дароффа резко контрастирует с его традиционным нежеланием критически комментировать решения Израиля и иллюстрирует уровень обеспокоенности в диаспоре планами союзников будущего премьер-министра Нетаниягу «ограничить иммиграцию в Израиль и реформировать другие вопросы религии и государства».

Дарофф в частности, подчеркнул, что не хочет критиковать правительство, однако сделал исключение, чтобы обратиться к религиозным партиям, которые требуют убрать так называемую «оговорку о правнуках» из Закона о возвращении.

«Закон о возвращении — это основа сионизма», — сказал Дарофф, добавив, что «очень обеспокоен» действиями по изменению Закона о возвращении.

Как сообщал Курсор, после выборов в Кнессет одним из горячо обсуждаемых вопросов является Закон о возвращении, регулирующий репатриацию, который гарантирует гражданство любому, у кого есть хотя бы один еврейский дедушка или бабушка, или любому, кто обратился в иудаизм.

Это неравенство привело к тому, что примерно полмиллиона израильтян не являются евреями в соответствии с ортодоксальным еврейским законом, что является серьезным источником беспокойства для многих религиозных израильтян, выступающих против межконфессиональных браков.

Также Курсор информировал о том, что генеральный директор Конференции президентов крупных американских еврейских организаций Уильям Дарофф на днях заявил, что воздерживается от комментариев выборов в Кнессет до тех пор, пока не будут получены полные результаты, но что американское еврейство должно «уважать демократию».

Читайте последние новости Израиля и мира на канале Курсора в Telegram.

Автор материала:

Ади Хлюдзинский

 

08 листопада 2022 в 17:23 

654

Німецькі журналісти впевнені, що статус члена Євросоюзу для України змінить баланс сил у Європі, внаслідок чого ослабне вплив таких країн як Німеччина та Франція.

Київ планує завершити вступ у ЄС до кінця 2024 року, однак у Брюсселі й деяких інших європейських столицях вважають, що поспішати не варто, пише німецьке видання Welt. Справа в тому, що Україна, ставши членом ЄС, змінить баланс сил у Європі — за рахунок більших держав-членів.

У Києві та Брюсселі говорять про різні терміни

Після швидкого надання Україні статусу кандидата в члени ЄС у Єврокомісії висунули умови: провести реформи в семи областях. Окрім іншого, Київ має показати прогрес у боротьбі з корупцією та відмиванням грошей, реформувати судову систему й адаптувати роботу ЗМІ та права меншин до європейських стандартів.

Віцепрем'єрка України з питань європейської інтеграції Ольга Стефанішина хоче домогтися цього до кінця наступного року.

"Скорий початок переговорів украй важливий для морального духу українців, тому що ми роками боролися за приналежність до Європи — і нині ризикуємо своїм життям", — сказала вона, зазначивши, що вже проведено значну кількість реформ, наприклад, у галузі боротьби з корупцією та судовій системі.

Водночас комісар ЄС із питань розширення Олівер Варгеї, хоч і відзначає позитивні зрушення, упевнений, що всі сім реформ неможливо швидко завершити. Тому графік початку переговорів про вступ у ЄС поки що не може бути погоджений. Навіть якщо Києву вдасться розпочати переговори до кінця 2023 року, Брюссель відмовився від мети завершити їх протягом року. Варгеї вважає, що підготовка до вступу, швидше за все, займе рік або два.

Стефанішина впевнена, що процес може пройти за прискореною процедурою, оскільки Україна вже не перший рік проводить реформи під наглядом ЄС. Однак Варгеї наголошує, що щодо України застосовуються ті ж самі критерії, що й щодо всіх інших заявників.

"Не майте хибних надій"

Єврокомісія не єдина, хто тримає Київ. У жовтні канцлер ФРН Олаф Шольц заявив, що впевнений у європейському майбутньому України. Проте німецька міністерка в справах Європи Анна Люрманн зазначила, що "не хоче загадувати про тимчасовий обрій переговорів про приєднання". Вона закликає українців не плекати хибних надій, оскільки має бути велика законодавча робота.

Аналогічну заяву в травні зробив президент Франції Еманнюель Макрон.

"Усі ми знаємо, що процес вступу триватиме кілька років, якщо не десятиліть. Якщо тільки ми не знизимо наші стандарти й не переглянемо наші принципи", — сказав він.

Проте Київ отримав інші сигнали.

"Наші сусідні країни та країни Балтії, країни, які входять до числа наших найбільших прихильників, уже дали зрозуміти, що можливе швидке приєднання, — сказала Стефанішина. — Після того, як членство буде досягнуто, ми хочемо поговорити про наші довгострокові цілі, такі як приєднання до Шенгенської зони".

Чим пояснюється протидія "старої" Європи?

Небажання більших держав-членів Євросоюзу бачити швидкий вступ до спільноти України видання пояснює острахом ослаблення влади. Після інтеграції до ЄС Київ отримав би в Раді Євросоюзу, де рішення ухвалюються більшістю, 9% голосів.

Експерт берлінського аналітичного центру SWPНіколай фон Ондарза підрахував, що в цьому випадку вага Німеччини під час голосування впаде з 18,6% до 16,9%. Стільки ж голосів Україна могла б одержати разом із Польщею. Також Київ може отримати в Європарламенті від 52 до 59 місць, скоротивши частки більших держав. Отже, Україна стане новим центром влади і зрушить баланс сил на схід.

У Києві про це знають. Стефанішина впевнена, що стратегічне розташування України на Чорному морі також підвищує безпеку Європи й тому розраховує на лідерство.

"Ми прагнемо бути впевненим членом ЄС, який бере на себе роль лідера в Східній Європі", — сказала вона.

Нагадаємо, у серпні віцепрем'єрка Ольга Стефанішина заявила, що Україна на 70% виконала вимоги щодо Угоди про асоціацію з ЄС. Вона наголосила, що українська сторона очікує якнайшвидшого вирішення питання членства в ЄС, оскільки країна щодня доводить своє бажання бути в європейській родині.

  1. Главная
  2. Политика

Эрдоган заявил, что Запад «атакует» Россию

12 ноября, 2022, 18:53Распечатать

ПОДЕЛИТЕСЬ С ДРУЗЬЯМИ

Комментировать

То, что Россия уже восемь лет атакует соседнюю страну, убивая тысячи людей, Эрдоган не упомянул.

© Reuters

Турецкий президент Реджеп Тайип Эрдоган считает, что страны Запада, особенно США, «атакуют» Россию. Такое мнение он высказал по завершении своего визита в Узбекистан на 9-й саммит Организации тюркских государств, передает издание TRT.

"Россия – не простое государство, это сильное государство. Конечно, Запад, особенно Америка, атакует Россию почти без ограничений. Россия, конечно, сопротивляется", – сказал Эрдоган.

Что именно подразумевается под "атаками" Запада на РФ, Эрдоган не уточнил.

Читайте также: Эрдоган надеется, что победа республиканцев в США поможет Турции приобрести F-16

Заявление об "атаках" на Россию Эрдоган сделал, комментируя отказ российского президента Владимира Путина приехать на саммит G20 в Индонезии. Вместо Путина туда отправится министр иностранных дел РФ Сергей Лавров.

При этом Эрдоган регулярно демонстрирует поддержку Украине, которой приходится ценой жизни тысяч своих людей защищаться от имперских амбиций Путина. Турецкий лидер хочет быть посредником в переговорах между Зеленским и Путиным о прекращении войны.

СМОТРИТЕ СПЕЦТЕМУ:Плановые отключения света 13 ноября будут действовать в Киеве и восьми областях Ограничения введут на все сутки.ВСУ используют более 13,2 млн единиц военной техники Резников рассказал, что было закуплено за год.Войска РФ обстреляли оккупированный поселок в Херсонской области: есть погибшие Захватчики целенаправленно ударили по гражданской инфраструктуре.Генерал Ходжес спрогнозировал, когда ВСУ начнут освобождать Крым После освобождения Херсона начнется кампания по освобождению Крыма.В Запорожье вблизи жилых домов упал снаряд ракеты «Искандер-К» Жителей домов могут эвакуировать.

Подготовил/ла : Анастасия Дэйна

Оставайтесь в курсе последних событий! Подписывайтесь на наш канал в Telegram

 

Об'єкт гібридної атаки: Дуда звинуватив Німеччину в "нетрадиційній війні" проти Польщі

08 листопада 2022 в 14:26 

297

Глава держави погодився з твердженням, що Польща зазнає ідеологічного тиску та фінансового шантажу з боку Заходу, тому Варшава має домагатися незалежності в Євросоюзі.

Президент Польщі Анджей Дуда в інтерв'ю виданню TygodnikSieci розповів про нинішнє становище країни на геополітичній карті Європи. Він погодився з твердженням, що "Німеччина через Брюссель і ліволіберальний мейнстрим" оголосили Польщі нетрадиційну війну.

Під час інтерв'ю йшлося про публікацію польського дипломата й члена Європарламенту Яцека Саріуш-Вольського, де він досить різко висловився про відносини між Польщею та ЄС. Автор статті безкомпромісно заявив, що Польща є об'єктом гібридної атаки, ідеологічного тиску та фінансового шантажу, тому Варшава має домагатися незалежності в Євросоюзі. У своїх коментарях заяв Саріуш-Вольського польський лідер зазначив, що він багато в чому згоден із дипломатом.

"Я з великою увагою прочитав нещодавнє інтерв'ю в щотижневому журналі Sieciз паном Саріуш-Вольським. Мушу сказати, я згоден із ним за багатьма пунктами", — сказав Дуда.

У цьому контексті президент зазначив, що Польща не бажає перебувати в такому союзі, де їй нав'язуватимуть чужі моделі поведінки, і найкращим доказом цього є перемоги на політичній арені "Об'єднаних правих" у 2019 році та його коаліції у 2020 році.

"Якби поляки хотіли виконувати диктування з-за кордону, вони обрали б у 2020 році не нас, а тих, хто хоче виконувати те, що їм кажуть ззовні", — переконаний Дуда.

Також польський президент підкреслив, що Євросоюз веде з Польщею нечесну гру, натякнувши на Урсулу фон дер Ляєн, із якою Дуда вів переговори щодо ситуації в системі правосуддя та виділення грошей на проведення реформ.

"Із Урсулою фон дер Ляєн я відкрито говорив про ситуацію в системі правосуддя, чому навколо неї так багато тертя, чому ми повинні її виправити. Я також чітко сказав їй, що втручання європейських інститутів у це питання є незаконним, що це порушення європейського законодавства", — заявив польський лідер.

Крім того, Дуда заявив, що в самій Польщі існують політичні сили, які проводять політику, що йде врозріз із фундаментальними інтересами польської держави, і "потирають руки", коли Брюссель завдає шкоди Варшаві.

"Я шкодую про це, але такі факти. Так само, як і про те, що ліберально-лівий табір, більшість представників якого входять у Єврокомісію, хочуть за будь-яку ціну домогтися зміни влади в Польщі", — підсумував Дуда.

Раніше повідомлялося, що Польща має намір вимагати від Росії відшкодування збитків таівійськових втрат, понесених від дій СРСР у роки Другої світової війни. На це відреагував голова Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв, який назвав представників польського МЗС дегенератами.

  • Читайте нас у:

 

У час повномасштабної війни люди Януковича проводять дерибан у серці столиці - ЦПК

П?ятниця, 11 листопада 2022, 20:36

читать на русском

Доньки міністра Злочевського, який працював в уряді при Януковичі, стали власниками дороговартісної комерційної нерухомості у центрі Києва, йдеться про будівлю, в якій знаходився банк "Аркада".

Про це інформує Центр протидії корупції.

Особливого цинізму ситуації надає не лише непрозорий продаж будівлі, але й його проведення: фонд гарантування вкладів фізичних осіб продав офіс "Аркади" Каріні та Анні Злочевським вранці 10 жовтня 2022 - тоді відбулися наймасовіші ракетні обстріли, здійснені рф від початку повномасштабного вторгнення.

Якби будівля була продана за ціною, наближеною до реальної ринкової ціни нерухомості, що мала дорівнювати 971 млн грн, споруду продали усього за 351 млн. І це при тому, що на даний час квадратний метр житла у недобудованих житлових комплексах "Аркади" не в центрі Києва вартує близько $2000, а комерційна нерухомість у центральній частині столиці не обходиться дешевше $3500 за метр квадратний.

Так ФГВФО зробив подарунок людям Януковича-родині Злочевських: обдурили вкладників і інвесторів "Аркади", а потім позбавили державу надходжень до бюджету десятків мільйонів гривень, які могли поповнити бюджет, якщо б будівлю продали за ринкової вартістю.

Родина Злочевських при цьому розміщує у ЗМІ інформацію про нібито виділення на ЗСУ і гуманітарні потреби понад 100 млн грн, намагаючись таким чином відбилити свою репутацію.

Іван ТрояновВЕРСІЯ ДЛЯ ДРУКУ 

Розділ: КиївМісто

Теги: корупціянерухомістьЛюстраціяЦПКЛюди Януковича

Росія на Генасамблеї ООН проголосувала сама проти себе

В резолюцію про «засудження нацизму», яку багато років поспіль на голосування Генасамблеї ООН виносила РФ, внесли поправку, що засуджує російську агресію проти України. Постпреду РФ довелося підтримати документ з новою правкою.

Про це напередодні ввечері, 4 листопада, повідомиврадник міністра з медіа та комунікацій у Міністерстві закордонних справ України Георгій Тихий.

Він зауважив, що текст резолюції «завжди був сповнений рашистських маніпуляцій, тому Україна та США завжди голосували проти».

«Російська пропаганда потім робила з цього шоу під назвою «Україна та США не проти нацизму». Дешевий тупий прикол для внутрішнього споживача», — написав Тихий у себе в Facebook

Цього разу росіяни знову винесли на розгляд Третього комітету Генеральної Асамблеї ООН проєкт документа про «нацизм». Втім, зазначає Тихий, завдяки зусиллям українських дипломатів «вдалося не лише повністю змінити баланс голосів за цю фальшивку, але і включити до неї нове потужне формулювання».

«Генеральна Асамблея ООН з тривогою відзначає спроби Росії виправдати її територіальну агресію проти України нібито підставами викорінення неонацизму та підкреслює, що використання терміну «неонацизм» з метою виправдання територіальної агресії серйозно підриває справжні зусилля з протидії неонацизму», — йдеться у правці.

Фото: FacebookGoshaTykhyi

Представник МЗС зазначив, що «в перекладі з дипломатичної мови це означає – досить брехати, в маячню про «неонацизм в Україні» більше ніхто не вірить».

«Росія опинилася в пастці – бо з цією правкою була змушена проголосувати за оновлений текст… із засудженням себе самої. І проголосувала», — додав Тихий, оприлюднивши результати голосування за «російську» резолюцію.

Фото: FacebookGoshaTykhyi

Постпред України при ООН Сергій Кислиця також прокоментував голосування в ГА ООН.

«Цікаво скільки російських ЗМІ напишуть про епічне голосування Нєбєнзі (постпред РФ — ред.) за текст з включеним засудженням росії і згадкою про її територіальну агресію проти України? Кидайте лінки, якщо побачите, «чесні» російські ЗМІ», — написаввін у Twitter.


Читайте також: Окупанти провокують на Херсонщині екологічну катастрофуміжнародного значення (ФОТО)


Тихий, своєю чергою, зазначив, що Україна зафіксувала результати голосування на найвищому рівні в ГА ООН.

«Дуже важливо, що абсолютно всі країни ЄС стали на наш бік. Брехня не пройшла. Щонайменше, не пройшла далі за аудиторію «Росії 24», — прокоментував він.

Раніше повідомлялося, що Росія почала розповсюджувати фейкипро «брудну бомбу» в ООН.

 

840 російських військових ліквідували в Україні за добу — Генштаб ЗСУ

Минулої доби, 3 листопада, російські окупанти втратили у війні РФ проти України ще 840 своїх військових. Загалом від 24 лютого в Україні знищили близько 74840 російських військових.

Про це інформуєГенштаб.

Українські військові також знищили:


Нагадаємо, що, 2 листопада, російські окупантивтратили у війні РФ проти України ще  730 своїх військових. Загалом від 24 лютого в Україні знищили близько 74000 російських військових.

Підтримуйте Громадське радіо наPatreon, а також встановлюйте наш додаток:

якщо у вас Android

якщо у вас iOS

 

600 російських окупантів ліквідували в Україні за добу – Генштаб ЗСУ

Станом на ранок 5 листопада втрати російських військ та їхніх найманців в Україні складають близько 75 440. Протягом минулої доби українські захисники ліквідували щонайменше 600 окупантів.

Про це повідомивГенеральний штаб Збройних сил України.

Інші втрати російських загарбників з 24 лютого:

Найбільших втрат ворог зазнав на Лиманському та Авдіївському напрямках.

Фото Генштабу ЗСУ

Інформацію про втрати ворога станом на ранок 4 листопада дивіться тут.


Окупанти провокують на Херсонщині екологічну катастрофу міжнародного значення (ФОТО)

Російські окупанти провокують екологічну катастрофу в Херсонській області, підриваючи плавзасоби та судна. Шкідливі речовини течією несе у дельту Дніпра.

Про це 4 листопада повідомивголова обласної військової адміністрації Ярослав Янушевич.

«Загарбники підривають плавзасоби та судна біля пристаней та причалів Дніпра і його притоків. Через це в річці вже тонни мастила та пального! Шкідливі речовини течією несе у дельту Дніпра, в бік заповідної зони Національного природного парку «Нижньодніпровський», — написав він у Telegram.

Нацпарк охороняється Рамсарською конвенцією про водно-болотні угіддя, він має міжнародне значення головним чином як середовища існування водоплавних птахів. Екологічна катастрофа, спровокована окупантами, може мати й міжнародні наслідки, наголосив керівник Херсонської ОВА.

Фото: TelegramЯрослава Янушевича

За попередньою оцінкою, у воду вже потрапило до 10 тонн паливно-мастильних матеріалів.

«Це може призвести до знищення річкової флори та фауни, а також отруєння місцевості на десятки років. Надалі небезпечні речовини можуть потрапити й до Чорного моря», — додав Янушевич.

Він також повідомив, що для ліквідації наслідків необхідно щонайшвидше перекрити нафтові плями та зібрати їх. Україна не може оперативно це зробити через відсутність доступу до тимчасово окупованих територій.


Читайте також: У Херсоні росіяни підривають вибухівку на причалахі розстрілюють катери — поліція


Раніше повідомлялося, що активісти запустили міжнародну кампанію з вимогою покарати РФза екологічні злочини в Україні.


Підтримуйте Громадське радіо наPatreon, а також вс

 

Україна скоротила експорт до країн СНД майже на чверть

5.11.2022 - 10:00


У січні-вересні Україна скоротила експорт до країн СНД на 23,8%, порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Показник перевезень до СНД не враховує експорт до рф та Білорусі, який де-факто не здійснюють через повномасштабну війну, повідомила заступниця голови Комітету Верховної Ради з питань економічного розвитку Роксолана Підласа.

«Найбільше скоротилась торгівля з Узбекистаном та Азербайджаном — більш, ніж в половину. Це пов’язано, в першу чергу, з ускладненням логістичних шляхів через блокування чорноморських портів російською армією. Водночас експорт до Молдови зріс на 15% завдяки тому, що країна стала одним з транзитних напрямків для українських товарів», — розповіла посадовиця.

За словами заступниці голови Комітету, загалом сукупний експорт до країн СНД за 9 місяців року склав 1,27 млрд доларів США

«До повномасштабного вторгнення ми спостерігали позитивний тренд — експорт України зростав протягом кількох років, і країни СНД не були винятком. Навіть, якщо не враховувати росію і Білорусь, у 2021 році ми експортували до країн СНД на 27% більше, ніж в 2020», — додала народна депутатка.

Також Підласа розповіла, що Україна має двосторонні угоди про вільну торгівлю з усіма країнами-учасницями СНД, Угоду про вільну торгівлю ГУАМ, а з Грузією і Молдовою застосовує також і регіональну конвенцію пан-євро-мед. Є багато інструментів, які працюють для українських виробників, і немає жодної потреби брати участь у «русо-центричному договорі, де росія нав’язує свої правила і застосовує право сили». 

Варто зазначити, що Україна є державою-засновницею СНД, але ніколи не була членом СНД, оскільки не підписала Рішення про прийняття Статуту СНД. Водночас, з 2014 року в Україні триває процес денонсації угод та договорів СНД.

Нестачу продовольства у світі спричинила агресія рф проти України, – Боррель

4.11.2022 - 13:45


Повернення росії до виконання Чорноморської зернової ініціативи є доброю новиною, але це не змінює того факту, що саме агресивна війна росії проти України спричинила глобальну продовольчу кризу.

Такою думкою поділися представник ЄС Жозеп Боррель під час зустрічі міністрів закордонних справ «Групи семи».

«Продовольство та добрива не підпадають під санкції Європейського Союзу. Не санкції спричинили нестачу продовольства у світі, вона стала наслідком блокування росією експорту зерна з України. Доброю новиною є, що росія вирішила повернутися до угоди, що була укладена завдяки зусиллям ООН та Туреччини. Але тривалий час, протягом багатьох тижнів та місяців, українське зерно не могло бути експортованим. Ви не можете навіть порахувати кількість людей, які нині страждають від голоду», — наголосив Боррель.

За його словами, ЄС потрібно взаємодіяти з міжнародною спільнотою.

«Ми маємо продовжувати імплементацію санкцій проти російської економіки. І ми будемо підтримувати Україну у військовому сенсі, що ми й робимо», — додав Боррель.


Малорозвинені країни повинні отримати українське зерно першими, — Ердоган

4.11.2022 - 16:50


 

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що агропродукція «зерновим коридором» повинна в першу чергу йти в африканські країни.

«‎Ми прагнемо, аби зерно швидше доставлялося в такі країни, як Сомалі та Джибуті. Ми забезпечимо доставку зерна в усі нужденні країни, особливо в Сомалі, Джибуті та Судан, які в липні зіткнулися з серйозною продовольчою кризою і голодом»‎, — цитує Ердогана видання HaberTurk. 

За словами турецького лідера, країни докладуть зусиль, щоб судна «зерновим коридором»‎ досягли насамперед африканських держав.

Ердоган також заявив про наміри порушити питання постачання країн Африки продовольством на майбутньому саміті G20.

 

Моряків крейсера «Москва» визнали загиблими

4.11.2022 - 12:20

У Севастополі суд визнав загиблими 17 моряків, які служили на крейсері «Москва», що затонув у квітні.

Судові засідання проходили влітку та восени за заявами батьків військовослужбовців, які вважалися зниклими безвісти. Інтереси батьків у суді представляли військова прокуратура та командування військової частини, повідомляє «Крим.Реалії».

До кінця серпня офіційно визнали загиблими лише трьох моряків із крейсера.

Після знищення крейсера у квітні, Міноборони рФ заявляло, що екіпаж повністю евакуювали. Пізніше відомство повідомило про 27 зниклих безвісти моряків. Родичі військовослужбовців заявляли про щонайменше 40 загиблих. Точна кількість загиблих на «Москві» моряків, як і раніше, невідома.

Флагман Чорноморського флоту рФ, гвардійський ракетний крейсер «Москва» затонув під час буксирування в порт. Загибель крейсера сталася після масштабної пожежі внаслідок удару 13 квітня українськими ракетами. 

США наклали санкції на контрабандистів іранської нафти

4.11.2022 - 13:00

Міністерство фінансів США внесло в чорний список понад десяток компаній, шість осіб і одинадцять суден, пов’язаних з експортом іранської нафти для підтримки терористичних організацій.

Іранську нафту допомагали транспортувати для сил «Кудс» (спецпідрозділ Корпусу вартових Ісламської революції) та Хезболли», визнаних у США терористичними організаціями. На компанії, судна та фізосіб, які пов’язані зі схемою, наклали санкції, пише TheMaritimeExecutive.

Санкції ввели стосовно Віктора Артемова, Едмана Нафрії, Рузбеха Захеді та Мохамеда Ель-Зейна, а також щодо підконтрольних їм компаній, таких як AvaPetroleum, які, за твердженням Міністерства фінансів, використовували для здійснення цієї діяльності.

До списку санкцій потрапили компанії, зареєстровані в Швейцарії, Об’єднаних Арабських Еміратах, Сінгапурі, Туреччині, Ірані та на Маршаллових островах.

Щоб приховати справжнє походження нафти, використовували cховище у порту Шарджа в ОАЕ, де змішували індійську нафту з іранською. Компанії виготовляли підроблені сертифікати походження та якості для змішаної нафти, яку потім відправляли для продажу в інші країни.

«Особи, які керують цією незаконною мережею, використовують підставні компанії, фальсифікацію документів, щоб приховати походження іранської нафти, продавати її на міжнародному ринку та ухилятися від санкцій. Учасники ринку повинні бути пильними щодо спроб організацій отримати дохід від контрабанди нафти для забезпечення їх терористичної діяльності по всьому світу», – підкреслили у Мінфіні США.

Росіяни фантазують про експорт своїх добрив через Україну

3.11.2022 - 10:35

Росіяни сподіваються, що їхня участь у чорноморській ініціативі дозволить транспортувати аміак через Одесу.

В середині вересня представники ООН, що задіяні у «зерновій угоді», запропонували Україні «відновити транзит та експорт аміаку трубопроводом «Тольятті—Одеса», кінцевою точкою якого є Одеський припортовий завод. 

Нагадаємо, транзит аміаку через ОПЗ припинився після лютневого вторгнення рф в Україну. ООН наголошувала, що відновлення поставок додасть аргументів для продовження «зернової угоди» та збільшить виробництво добрив у світі. 

Президент України Володимир Зеленський заявив, що аміак приймуть на Одеський припортовий завод, якщо росія проведе обмін полоненими «всіх на всіх». Але кремль відмовився, зауваживши, що «люди та аміак – не одне й те саме».

Ймовірно, однією з умов продовження участі рф у зерновій ініціативі стало гіпотетичне відновлення роботи аміакопроводу. Наразі росЗМІ активно “роздувають” тему “добривної блокади”. Проте, ще 20 вересня на закиди росії відповів Високий представник ЄС Жозеп Боррель. Річ у тім, що міжнародні постачальники продовольства і добрив самі не хочуть мати справу з країною-терористом.

«Ніхто не вводить санкції на торгівлю добривами між третіми країнами й росією. Навіть ми продовжуємо імпортувати добрива з росії, з певним лімітом, тож як ми можемо заперечувати, щоб їхні добрива потрапляли до інших країн? Але багато операторів не хочуть надалі мати справу з росією. Це їхній вибір», — заявив Жозеп Борель.

Варто зазначити, що транзит російських добрив, навіть у рамках чорноморської ініціативи, — під великим питанням. Відновлення роботи трубопроводу суперечить інтересам України у сфері безпеки. В першу чергу, це ставить під удар Одеський припортовий завод, який росія може використати для хімічного терору. 

Нагадаємо, що 24 лютого на заводі припинили всі виробничі процеси та перестали приймати аміак з аміакопроводу. ОПЗ планував відновити роботу з 1 червня, але не зміг через ракетні удари росіян по Одещині.

 

У Середземному морі перебувають щонайменше 6 військових кораблів рф

4.11.2022 - 11:45

Станом на 3 листопада, у Середземному морі знаходяться щонайменше 6 російських військових кораблів.

Підтверджений склад корабельного угруповання ВМФ рФ у Середземному морі включає 8 кораблів (6 з яких — ракетні) та 2 допоміжних судна. Про це повідомляє моніторингова група редакції BlackSeaNewsта «Інституту Чорноморських стратегічних досліджень».

Так, наразі у Середземному морі перебувають:

З 27 лютого до кінця липня-початку вересня у Середземному морі перебувала ескадра з 13 російських кораблів та 5 допоміжних суден чотирьох флотів рф. 

Ескадра у незмінному складі постійно знаходилася в Середземному морі з базуванням на російську військово-морську базу в сирійському порті Тартус.

Метою її формування було:

Рішення Туреччини від 27 лютого щодо заборони проходу протоками Босфор та Дарданелли будь-яких військових кораблів рФ, навіть кораблів Чорноморського флоту при поверненні до порту базування, призвело до фактичної «консервації» середземноморського угруповання ВМФ рФ. 

Після 24 лютого постачання середземноморського угруповання з використанням великих десантних кораблів з портів рФ на Чорному морі (так званий «сирійський експрес») стало неможливим. Тепер воно відбувається з використанням цивільних суден — танкерів або поромів.

Також, після початку повномасштабної війни, військові кораблі росії втратили можливість проведення ремонтів в портах країн ЄС в Середземному морі. Плани переведення до Тартуса цьогоріч одного з плавучих доків з Чорноморського флоту не здійснилися. 

Наприкінці літа росія розпочала виведення частини кораблів з Середземного моря:

Досі не має підтвердження інформації про те, що у вересні росія могла без офіційного розголосу ввести до Середземного моря ракетний підводний човен. Раніше про це повідомляли італійські ЗМІ.

Інститут Чорноморських стратегічних досліджень прогнозує, що найближчим часом ВМФ рФ продовжить подальшу ротацію своїх інших кораблів в Середземному морі.

07 ЛИСТОПАДА 2022, ПОНЕДІЛОК, 16:45  1056

Данілов припускає подальше вилучення державою майна підприємств у разі військової потреби

Людмила Мартинова

Олексій Данілов. Фото: РНБО

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов припускає подальше вилучення державою майна інших підприємств у разі військової необхідності. Про це Данілов сказав під час брифінгу, повідомляють Українські Новини.

"Це буде залежить від того, на скільки вони будуть впливати на той стан, в якому буде знаходиться наша держава", - сказав Данілов, відповідаючи на запитання, чи планується подальше вилучення активів інших компаній.

Як повідомляли Українські Новини, 5 листопада на засіданні Ставки Верховного Головнокомандувача було ухвалено рішення про відчуження у власність держави активів стратегічно важливих підприємств, серед яких "Мотор Січ", "Укрнафта", "АвтоКрАЗ", "Запоріжтрансформатор" (ЗТР) та "Укртатнафта".

За словами Данілова, вилучені активи набули статусу військового майна, їх управління передано Міністерству оборони, після завершення дії військового стану ці активи будуть повернуті їх власникам або їм буде відшкодовано їхню вартість.

Більше новин про: Олексій Данілов Війна Росії з Україною вилучення майна вилучення активів відчуження активів

 

Мовчазний Нетаньягу: як Ізраїль допоможе Україні у війні з Росією

Григорій Тамар про перемогу Нетаньягу в Ізраїлі та допомогу Україні

Григорій Тамар Неділя, 6 листопада 2022, 20:47

читать статью на русском

Фото: president.gov.ua

Беньямін Нетаньягу переміг на виборах до парламенту Ізраїлю. Партія Нетаньягу "Лікуд" отримала 32 місця в Кнесеті. Союзник "Лікуда", "Релігійний Сіонізм", отримав 14 місць. Ще один союзник партії Нетаньягу, - партія "Шас", - має 11 місць. Також у блок Нетаньягу входить "Яхадут ха-Тора", що отримує 7 місць у Кнесеті. Про перемогу Нетаньягу та її наслідки для ізраїльської політики по відношенню до України - свою думку в ефірі Апостроф TVвисловив офіцер армії Ізраїлю у відставці, військовий історик ГРИГОРІЙ ТАМАР.

Беньямін Нетаньягу – один із найбільш досвідчених ізраїльських політиків, що протягом тривалого часу перебував на посаді прем'єр-міністра. Довше, ніж будь-хто в історії Ізраїлю. Але з певних причин Нетаньягу почав втрачати популярність. Кілька років тому в ізраїльській політиці склалася патова ситуація, коли жоден із політичних блоків не міг здобути перемогу на виборах. Це тривало протягом трьох років, поки проти Нетаньягу не об'єдналися абсолютно різноманітні політичні партії. Такий уряд існував приблизно протягом року, але він розпався. І ось нові вибори. Беньямін Нетаньягу після тривалого часу зміг перемогти таким чином, що має всі шанси сформувати коаліцію з твердою парламентською більшістю.

Читайте: Багато що поки що залишиться таємницею: чи варто засуджувати Ізраїль за недостатню підтримку України

Тепер щодо його взаємин з Україною та росією. Нетаньягу в минулому неодноразово бравував тим, що у нього склалися особисті стосунки з путіним. Слід зазначити, що у світі до путіна ставляться по-різному. Так, до моменту розв'язання путіним агресивної, варварської війни проти України, його загалом поважали в світі. В Ізраїлі той факт, що Нетаньягу перебував в особливих відносинах з путіним, швидше додавав йому політичної ваги. Після початку війни Нетаньягу не висловив жодного слова, оцінюючи ці події. Тобто він мовчав на цю тему, ніби нічого не сталося. І раптом, за кілька днів до виборів, Нетаньягу несподівано заявив, що у разі його обрання на пост прем'єр-міністра, обов'язково передасть озброєння для України. Але я не розцінював би цю заяву як таку, що точно буде виконана. Адже Нетаньягу багаторазово дозволяв собі різні декларації, про які згодом забував.

Конкурент Нетаньягу, Яїр Лапід, в.о. прем'єр-міністра протягом останніх чотирьох місяців, чітко, однозначно і послідовно засуджував російську агресію. Ця людина робила конкретні кроки, спрямовані на підтримку України та її справедливої боротьби, наприклад, допомогу з розвідданими.

Якщо розглядати взаємини між Ізраїлем та Україною у ракурсі цієї війни, то значна частина ізраїльського суспільства симпатизує Україні. Також не можна забувати, що Ізраїль перебуває у постійному збройному конфлікті, в оточенні агресивно налаштованих сусідів. Тому Ізраїлю доводиться розглядати передусім питання своєї власної безпеки.

Я вважаю, що Беньямін Нетаньягу не продаватиме Україні зброю з багатьох причин. Але Ізраїль має інші, більш ефективні можливості допомогти Україні. Я вважаю, що ті види озброєння, які виробляє ізраїльська промисловість, не є першочерговими для України. Адже українські західні партнери, такі як США та Велика Британія, виробляють види озброєння набагато актуальніші для української армії на теперішньому етапі. Якщо ж говорити про "Залізний купол", я вважаю, що це той тип озброєння, який на даний час Україні не потрібен, не може допомогти в цій боротьбі. Більше того, цих систем "Залізний купол" не вистачає безпосередньо в Ізраїлі. Тобто це дуже дорогий вид озброєння. В Ізраїлі їх не вироблено достатньо, щоб закрити всю територію. Тому раз на кілька місяців Ізраїль перебуває під загрозою тотального ракетного обстрілу.

В історії з іранською зброєю, яка нібито не постачається росії, усім зрозуміло, що з Тегерану надходить лише брехня та дезінформація. Іран надає безпілотники та інше озброєння росії, щоб допомогти їй у знищенні України. Саме тому Ізраїль фактично втрутився у війну.

Я не в захваті від того, що відомості про надання Україні розвідувальної інформації стали надбанням відкритої преси. Вважаю, що це погано, - витік інформації. Не знаю, хто в цьому витоку винен, але це погано і для України, і для Ізраїлю. Також усім відомо, що кілька днів тому ізраїльські ВПС завдали вогневої поразки по заводу, який виготовляв безпілотники. Завод знаходився на території Сирії, але він іранський. І, за однією з версій, саме ці безпілотники мали бути надані Іраном російській стороні. Отже, фактично, Ізраїль надає усю необхідну допомогу Україні в її боротьбі з російським агресором.

Григорій Тамар

Окупанти викрали понад 6 тисяч українських дітей – офіс омбудсмена

"УКРАЇНСЬКА ПРАВДА" — ПОНЕДІЛОК, 7 ЛИСТОПАДА 2022, 15:03

2558

1

ДЕПОРТОВАНІ ЩЕ У ЧЕРВНІ З МАРІУПОЛЯ У ВЛАДИВОСТОК, ФОТО РОСЗМІ

За період повномасштабного вторгнення окупанти вивезли до Російської Федерації та на непідконтрольні Україні території 6 032 дітей. 

Джерело: керівниця управління секретаріату омбудсмена Олена Вихор в ефірі "Суспільного"

Пряма мова: "Мушу уточнити - це не тільки ті діти, які були депортовані до РФ, а на територію, непідконтрольну українській владі.

Фактично це діти України, викрадені солдатами Росії і вивезені на територію, де не діють закони як України, так і гуманності".

Деталі: Вихор повідомила, що ввечері 4 листопада секретаріат уповноваженого ВР з прав людини отримав інформацію про те, що 12 дітей з Олешківського дитбудинку-інтернату, де знаходяться діти з інвалідністю, були вивезені на так зване оздоровлення до Сімферопольського району Криму.

За її словами, якщо російський уряд не дотримається термінів повернення дітей до України, то такі діти підпадають під категорію депортованих.

Зараз в секретаріаті омбудсмена працює консультативний центр, який здійснює облік звернень батьків, які розшукують своїх дітей. Повідомити про такі випадки можна за телефоном: 0-800-50-17-20.

Що цьому передувало:

·Качинський: У Польщі низька народжуваність, бо жінки п'ють забагато алкоголю

 

07.11.2022 529 Втрати РФ перевалили за 76 тисяч: за добу ЗСУ ліквідували ще 530 окупантів Ще 530 російських військових ліквідовано в Україні - найбільших втрат ворог зазнав на Лиманському, Бахмутському та Авдіївському напрямках. Так, станом на 7 листопада загальні бойові втрати серед особового складу ворога становлять близько 76 460 осіб. Дані уточнюються. Пише ТСН.  Про це 7 листопада повідомляє Генеральний штаб ЗСУ. Так, загальні бойові втрати противника від 24.02 до 07.11 орієнтовно становлять: особового складу ? близько 76460 (+530) осіб ліквідовано танків ? 2771 (+6) од. бойових броньованих машин ? 5630 (+19) од. артилерійських систем – 1782 (+1) од. РСЗВ – 391 (+0) од. засоби ППО ? 202 (+0) од. літаків – 277 (+0) од. гелікоптерів – 260 (+0) од. БПЛА оперативно-тактичного рівня – 1472 (+7) од. крилаті ракети ? 399 (+0) кораблі/катери ? 16 (+0) од. автомобільної техніки та автоцистерн – 4199 (+8) од. спеціальна техніка ? 157 (+2) Нагадаємо, у Генштабі повідомили, що за минулу добу ЗСУ відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Ямпіль, Андріївка, Красногорівка, Мар’їнка, Павлівка, Водяне, Новомихайлівка Донецької області та Білогорівка на Луганщині. У Горлівці Донецької області, завдано удару по району зосередження техніки ворога. Знищено 5 бойових машин, ще 4 - отримали ушкодження. В районі Майорська щоденні втрати ворога складають до 30 осіб вбитими та понад 120 – пораненими різного ступеня тяжкості. В Лисичанську завдано ураження по підрозділу батальйону "ахмат". Втрати окупантів склали понад 30 вбитими та до 15 осіб пораненими. Реальна кількість загиблих ретельно приховується ворогом.
Больше читайте тут: https://kontrakty.ua/article/206945

 

07.11.2022 529 Втрати РФ перевалили за 76 тисяч: за добу ЗСУ ліквідували ще 530 окупантів Ще 530 російських військових ліквідовано в Україні - найбільших втрат ворог зазнав на Лиманському, Бахмутському та Авдіївському напрямках. Так, станом на 7 листопада загальні бойові втрати серед особового складу ворога становлять близько 76 460 осіб. 

Дані уточнюються. Пише ТСН.  Про це 7 листопада повідомляє Генеральний штаб ЗСУ. Так, загальні бойові втрати противника від 24.02 до 07.11 орієнтовно становлять:

 особового складу  близько 76460 (+530) осіб

 ліквідовано танків  2771 (+6) од.

бойових броньованих машин  5630 (+19) од.

артилерійських систем – 1782 (+1) од.

РСЗВ – 391 (+0) од.

засоби ППО  202 (+0) од.

літаків – 277 (+0) од.

гелікоптерів – 260 (+0) од.

БПЛА оперативно-тактичного рівня – 1472 (+7) од.

крилаті ракети  399 (+0)

кораблі/катери  16 (+0) од.

автомобільної техніки та автоцистерн – 4199 (+8) од.

 спеціальна техніка  157 (+2) Нагадаємо, у Генштабі повідомили, що за минулу добу ЗСУ відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Ямпіль, Андріївка, Красногорівка, Мар’їнка, Павлівка, Водяне, Новомихайлівка Донецької області та Білогорівка на Луганщині. У Горлівці Донецької області, завдано удару по району зосередження техніки ворога. Знищено 5 бойових машин, ще 4 - отримали ушкодження. В районі Майорська щоденні втрати ворога складають до 30 осіб вбитими та понад 120 – пораненими різного ступеня тяжкості. В Лисичанську завдано ураження по підрозділу батальйону "ахмат". Втрати окупантів склали понад 30 вбитими та до 15 осіб пораненими. Реальна кількість загиблих ретельно приховується ворогом.

Больше читайте тут: https://kontrakty.ua/article/206945