Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


20.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Події 08.11.2022 - 20.11.2022 (3частина)

16:34 18-01-2023


Редакционная строка

Німеччина обговорить в рамках G7 переслідування воєнних злочинів росії

20:27 | 11.11.2022

94

Читайте также

Новости10:01 | 11.11.2022

В рф засекретили статистику споживання електроенергії

Новости07:03 | 11.11.2022

Республіканці закликали Байдена дати Україні «правильну зброю»

Новости05:04 | 11.11.2022

На Київщині тривають розшукові дії для виявлення можливих диверсійних груп та колаборантів. ФОТО

Міністри юстиції країн «Групи семи» (G7) зосередяться на шляхах переслідування підозрюваних у воєнних злочинах росії на своїй зустрічі в Берліні в кінці листопада. Про це заявив міністр юстиції Німеччини Марко Бушманн, повідомляє Reuters.

Пошук підозрюваних і виявлення потенційних воєнних злочинів вимагає «ефективної мережі і міжнародної координації», сказав Бушманн. Він приєднається до своїх колег з Канади, Франції, Італії, Японії, Британії і США 28-29 листопада на конференції в німецькій столиці.

Бушманн зазначив, що Німеччина має «високу репутацію в усьому світі щодо переслідування воєнних злочинів, оскільки ми активно впроваджуємо принцип «універсальної юрисдикції», як майже жодна інша країна».

Відповідно до цього принципу, який дозволяє судам переслідувати злочини проти людяності, скоєні в будь-якій точці світу, Німеччина засудила двох колишніх офіцерів сирійської розвідки у знаковому судовому процесі проти підтримуваних державою тортур у Сирії.

Як повідомляла група ІС, правозахисна організація AmnestyInternationalвипустила доповідь про насильницьке переміщення та депортацію мирних жителів із окупованих росією територій України.


Інформація — одна з граней війни! Підписуйтесь на акаунт «Інформаційного спротиву» в Twitter, а також на наш канал в Telegram. Разом до Перемоги!

 

Республіканці закликали Байдена дати Україні «правильну зброю»

07:03 | 11.11.2022

6094

Читайте также

Новости01:02 | 11.11.2022

РФ не змогла випробувати торпеду з ядерним зарядом – розвідка США

Новости02:01 | 11.11.2022

Мешканці Рязані зацькували свого губернатора за заяви про відновлення Маріуполя

Политика03:02 | 11.11.2022

Україна та Чехія створюють спільний оборонний кластер

Президент США Джо Байден після проміжних виборів до Конгресу заявив, що очікує на продовження допомоги Україні з боку США, зокрема, через Палату представників, де Республіканська партія отримала більшість. В свою чергу конгресмен від республіканців Майкл Маккол закликав американського президента дати Україні далекобійні ракети ATACMS, пише «liga» з посиланням на «CNCNews».

Коментуючи відступ окупантів із Херсона, Маккол закликав адміністрацію Байдена озброїти Україну «правильною зброєю».

Він зазначив, що відхід росії підтвердить те, на чому республіканці «акцентували місяцями» — маючи необхідне озброєння, Україна може перемогти російську армію та «ще більше розкрити абсурдність» спроб диктатора путіна анексувати українські території.

Конгресмен сказав, що адміністрація має надати Україні всю необхідну зброю, включно з ракетами ATACMS, щоб «путін та всі агресори зрозуміли, що вони не можуть виграти неспровоковані війни».

Раніше Байден заявив, що розраховує на продовження співпраці з республіканцями в усіх напрямках для постачання допомоги Україні.

«У галузі зовнішньої політики я сподіваюся, що ми продовжимо двопартійний підхід до протистояння агресії росії в Україні», — сказав Байден.

Як повідомляла група «ІС», у відповідь на удари по Києву у Данії закликали надати більше коштів на зброю для України.


Інформація — одна з граней війни! Підписуйтесь на акаунт «Інформаційного спротиву» в Twitter, а також на наш канал в Telegram. Разом до Перемоги!

 

Республіка Чад випустила марку, присвячену підриву кримського мосту

06:01 | 11.11.2022

3236

Новости

Читайте также

Политика04:03 | 11.11.2022

Битва за Херсон: британський генерал розповів про велике приниження для путіна

Видео00:01 | 11.11.2022

Львівські десантники знищили підрозділ російських окупантів. ВІДЕО 18+

Новости02:01 | 11.11.2022

Мешканці Рязані зацькували свого губернатора за заяви про відновлення Маріуполя

Республіка Чад надихнулася успіхами Укрпошти та випустила марку, присвячену підриву кримського мосту.

«Як на мене, вийшло дуже круто» — пише у FacebookДенис Казанський.

Величезний вибух 8 жовтня пошкодив міст через Керченську протоку, що з’єднує окупований Крим з росією. Кремль, ймовірно, продовжує покладати на Міністерство оборони росії (МО) відповідальність за вибух на Керченському мосту та інші невдачі російських військових, щоб зняти провину з путіна.

Як повідомляла група “ІС”, окупанти не змогли відновити постачання вантажів Кримським мостом.


Інформація — одна з граней війни! Підписуйтесь на акаунт «Інформаційного спротиву» в Twitter, а також на наш канал в Telegram. Разом до Перемоги!

·Україна та Чехія створюють спільний оборонний кластер

·Львівські десантники знищили підрозділ російських окупантів. ВІДЕО 18+

·РФ не змогла випробувати торпеду з ядерним зарядом – розвідка США

·Мешканці Рязані зацькували свого губернатора за заяви про відновлення Маріуполя

<>·

·Уряд України ухвалив рішення про розширення акваторії морських портів на Дунаї

·Розширити акваторії морських портів на Дунаї, таке рішення ухвалив Уряд України. Йдеться про порт в Ізмаїлі, Рені та Усть-Дунайський порт

·Шмигаль: відчужені підприємства працюватимуть на оборонні потреби держави 24/7
·Шмигаль: Майже 90% усіх податків у 2023 році будуть спрямовані на армію та безпеку країни

Дипломати G20 нарешті узгодили проєкт заяви саміту. Попри Росію

НОВОСТЬ НА РУССКОМ →

ІНДОНЕЗІЯ, ПОНЕДІЛОК 14 ЛИСТОПАДА 2022 20:13

   

Фото: дипломати країн G20 напружено складали цілий день спільне комюніке для своїх лідерів (GettyImage)

АВТОР: ТЕТЯНА ЗАРЕМБО

Представники зовнішньополітичних відомств країн-учасників саміту G20 на Балі погодили наприкінці дня 14 листопада комюніке для своїх лідерів. Перепоною стало подолання розбіжностей щодо того, наскільки жорстко критикувати Росію за її війну в Україні.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Bloomberg.

Цілий день дипломати шукали формулювання, які б дозволили провести чітку межу між визнанням стурбованості Росією та вимогою поступок від неї.

Узгоджений проєкт декларації кореспондується з попередньою резолюцією ООН, яка так само висловлювала стурбованість з приводу агресії Росії та вимагала від неї вийти з України. Водночас сьогоднішній проєкт заяви G20 відзначає розбіжності насамперед в тому, що Росія відмовляється називати повномасштабне вторгнення в Україну війною. При цьому деякі дипломати пропонували посилатися на "війну в Україні", а не на "війну Росії в Україні".

Було також досягнуто згоди щодо формулювань, які засуджують будь-які загрози використання ядерної зброї, на чому особливо наполягали представники США. Згадувалася і заборона використання цієї зброї, як заявляла Москва, говорячи про застосування всіх наявних в її розпорядженні засобів для захисту територій, які вона незаконно анексувала в Україні.

Попри те, що питання вторгнення Росії в Україну заполонило весь порядок денний саміту, який й досі залишається невідомим, на саміті обговорюватимуться також питання охорони здоров’я та зміни клімату, щодо яких було домовлено під час минулорічного саміту у Римі.

Протягом дня на зустрічах за зачиненими дверима саміту G20 Китай рішуче підтримував Росію, перешкоджаючи спробам західних офіційних осіб включити до нього формулювання, що засуджують війну.

Крім того, РБК-Україна повідомляло, що міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров є найвищою російською офіційною особою на саміті G20. Через його присутність світові лідери відмовилися від спільного фото на Балі.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

   Читайте РБК-Україна в GoogleNews

G20

NEWS

Байден виключив будь-які мирні переговори без рішення України

DAILY

Уляна Безпалькокореспондент РБК-УкраїнаІз грязі в князі. Який у Пригожина вплив на Путіна та навіщо йому війна в Україні

 

Россия готова принять заявление G20 с осуждением войны в Украине — СМИ

22:38, Вчера

Мировые новостиПолитика

Фото: pixabay.com

Одобрение кремлем проекта текста рассматривается как возможный признак того, что москва больше не может рассчитывать в группе G20 даже на поддержку Китая.

Россия, очевидно, готова согласиться с тем, что в итоговую декларацию саммита G20 будет включен пассаж с осуждением войны против Украины.

Об этом сообщает Европейская правда со ссылкой на немецкое агентство DPA.

Отмечается, что, по словам западного дипломата, российское нападение в декларации четко описано как война, а не как специальная военная операция, как заявляет глава кремля владимир путин*.

«Одобрение россией проекта текста рассматривается как возможный признак того, что москва больше не может рассчитывать в группе G20 даже на поддержку своего партнера Китай, когда речь идет об Украине», — говорится в сообщении.

Как сообщал Курсор, в понедельник, 14 ноября, Совет Европейского Союза решил ввести дополнительные ограничительные меры против российской федерации, учитывая продолжающуюся угрозу, которую представляет распространение и использование химического оружия.

Новые списки касаются десяти человек и одной организации, связанных с отравлением Алексея Навального нервно-паралитическим веществом типа «Новичок» 20 августа 2020 года и производством систем доставки химического оружия в Сирии.

Также Курсор информировал о том, что представители внешнеполитических ведомств стран-участников саммита G20 на Бали (Индонезия) согласовали текст коммюнике для своих лидеров. Преградой являлось преодоление разногласий по поводу того, насколько жестко критиковать россию* за ее войну в Украине.

* — до полной денацификации рф редакция «Курсора» отказывается проявлять уважение к оккупантам и убийцам и будет писать некоторые имена собственные исключительно и принципиально с маленькой буквы. Нет войне!

Читайте последние новости Израиля и мира на канале Курсора в Telegram.

Автор материала:

Ади Хлюдзинский

Подписаться:

Главнокомандующий ВСУ: Украина не примет никаких переговоров или компромиссов

22:25, Вчера

Новости СНГ

Фото: Википедия

Украинские защитники будут бороться, «пока не станет сил».

Главнокомандующий Вооруженных Сил Украины Валерий Залужный заявил, что Киев не перестанет освобождать свои территории и не пойдет на какие-либо компромиссы.

Об этом он сообщил в своем Telegram-канале.

Украинский военный пообщался по телефону с Председателем объединенного комитета начальников штабов США генералом Марком Милли, которого он поблагодарил за все, что американцы и сам генерал делают для Украины.

«Заверил, что мы будем бороться, пока не станет сил. Наша цель – освободить всю украинскую землю от российской оккупации. Мы не остановимся на этом пути ни при каких условиях. Украинские военные не примут никаких переговоров, договоренностей или компромиссных решений. Условие для переговоров одно – *россия должна оставить все захваченные территории», – написал Залужный.

По словам Залужного, ситуация на фронте остается стабильной и контролируемой. Украинские защитники внимательно отслеживают деятельность оккупантов на границе с республикой Беларусь и строят «надежный щит «защиты Украины с севера.

ВСУ продолжают наступление на Харьковском направлении. Армия рф активно и безуспешно атакует на рубежах Белогоровка-Соледар-Бахмут-Майорск и Авдеевка-Опросное-Водяное-Пески-Марьинка-Павловка. Передовые подразделения и боеспособные резервы Украины помогают успешно держать оборону.

На Херсонском направлении проводятся стабилизационные действия и тоже укрепляются рубежи обороны. Генштаб ВСУ концентрирует усилия на достижении стратегических задач по стабилизации обстановки в определенных операционных зонах и ведении дальнейших наступательных действий, чтобы деоккупировать территории Украины и не допустить вероятного наступления.

Также «Курсор» сообщал, что у Зеленского дали «маленький совет» военному командованию рф.

Помимо этого, путина принесут в жертву из-за военных провалов россии в Украине

* — до полной денацификации рф редакция «Курсора» отказывается проявлять уважение к оккупантам и убийцам и будет писать некоторые имена собственные исключительно и принципиально с маленькой буквы. Нет войне!

Читайте последние новости Израиля и мира на канале Курсора в Telegram.

Автор материала:

Рами Мадрих

Подписаться:

Биологи из Тель-Авива научились сращивать кости с помощью специального гидрогеля

23:09, Вчера

ТехнологииЗдоровье и медицина

Фото: depositphotos.com

Особенность гидрогеля в том, что он имитирует как физические, так и химические свойства внеклеточного матрикса в костной ткани.

Переломы обычно заживают сами, но большие участки отсутствующей костной ткани часто так и не восстанавливаются. В итоге пациентам требуется пересадка из других частей тела или от донора. Однако новый гидрогель изменит ситуацию. Его разработали ученые из Тель-Авивского и Мичиганского университетов.

Об этом пишет портал Cikavosti.

Официальное название препарата – преимуномодолирующий гидрогель на основе фиброзной гиалуроновой кислоты – Fmoc-дифенилаланина. Особенность гидрогеля в том, что он имитирует как физические, так и химические свойства внеклеточного матрикса в костной ткани.

Внеклеточный матрикс – это поддерживающий материал, окружающий все клетки, и его свойства разнятся в зависимости от типа биологической ткани, частью которой он является.

«В случае костной ткани матрикс имеет жесткую, фибриллярную (волокнистую) структуру. Воспроизводя ее, а также химический состав внеклеточного матрикса, гидрогель … побуждает клетки из соседней костной ткани мигрировать в нужное место и размножаться. Идея заключается в том, что если гидрогель поместить хирургическим путем в дефект кости, его полностью заменит новая природная костная ткань», — говорится в материале.

Отмечается, что способ уже проверили в ходе лабораторных экспериментов. Гидрогель использовали для заполнения отверстий диаметром 5 мм в верхней части черепа крысы. Пустота была слишком велика, чтобы зажить самостоятельно. Дополнительное отверстие в черепе оставили необработанным для сравнения.

«Всего ученые использовали 20 крыс. Наблюдая за ними в течение двух месяцев, исследователи отметили, что костные дефекты были полностью устранены в ходе регенерации. В итоге кости восстановили первоначальную толщину и образовали новые кровеносные сосуды. В контрольной группе такого прогресса не наблюдалось. Это означает, что гидрогель … действительно работает», — пишет издание.

Как сообщал Курсор, медики перечислили продукты, которые укрепляют кости.

Курсор писал ранее, что эксперты выяснили, что употребление чернослива значительно улучшает здоровье костей и кишечника.

Читайте последние новости Израиля и мира на канале Курсора в Telegram.

Автор материала:

Ади Хлюдзинский

Подписаться:

 

Опрос: республиканцы разочаровались в Трампе и склоняются к другому кандидату

22:50, Вчера

ПолитикаМировые новости

Фото: youtube. com

Сторонники республиканской партии в целом разочарованы результатами выборов.

С 9 по 11 ноября после промежуточных выборов был проведен опрос, который показал, что впервые в истории США избиратели-республиканцы поддерживают губернатора Флориды Рона ДеСантиса, а не бывшего президента Дональда Трампа.

Об этом сообщает YouGovAmerica.

Респонденты-республиканцы признались, что в целом разочарованы результатами выборов. 47% сказали, что Республиканская партия получила меньше мест в Конгрессе, чем ожидалось, по сравнению с 11%, которые заявили, что партия получила больше мест, чем они ожидали.

Большинство республиканцев (42%) заявили, что партия должна изменить свой подход к президентским выборам 2024 года, и только 31% заявили, что партия должна сохранить тот же подход, которым она пользовалась на промежуточных выборах в этом месяце.

На вопрос, кого они поддерживают в качестве кандидата от партии на выборах 2024 года, 42% республиканцев и сторонников республиканцев ответили, что ДеСантиса, по сравнению с 35%, которые предпочитают Трампа. 10% заявили, что не поддерживают ни одного кандидата, а 13% заявили, что не уверены в своем ответе.

Трамп по-прежнему опережает ДеСантиса с минимальным отрывом среди стойких республиканцев, 45% против 43%, но отстает от ДеСантиса среди маргинальных республиканцев, 38% против 31%, и избирателей, склоняющихся к республиканцам, 45% против 21%.

Американская ассоциация огнестрельного оружия, стойкая консервативная организация, выступающая за Вторую поправку, заявила, что в общенациональном опросе ее членов 68,8% заявили, что предпочитают ДеСантиса в качестве президента, по сравнению с 28,9%, которые поддерживают Трампа, а 2,3% заявили, что они предпочли бы кого-то другого. В марте этого года группа обнаружила, что 66,7% ее членов поддерживают Трампа как президента по сравнению с 20,9%, которые предпочитают ДеСантиса.

Ранее Трамп осудил евреев США, которые «делают не то, что нужно» для Израиля.

Также «Курсор» сообщал, что демократы сохранили контроль над Сенатом.

Помимо этого, республиканская партия «уволила» Трампа.

Читайте последние новости Израиля и мира на канале Курсора в Telegram.

 

Штучний інтелект допомагатиме виявляти ядерну загрозу

НОВИНИ | ТЕХНОЛОГІЇ

 7:23 pm, 14 Листопада, 2022

Нове дослідження Тихоокеанської північно-західної національної лабораторії (PNNL) використовує машинне навчання, аналітику даних та штучний інтелект, щоби виявляти потенційні ядерні загрози. «Запобігання розповсюдженню ядерної зброї вимагає пильності. Це потребує праці, починаючи від аудиту ядерних матеріалів і закінчуючи розслідуванням того, хто з ними працює. Щоби полегшити це, можна використати алгоритми, керовані аналітикою даних» — пояснюють науковці.

Згідно зі звітом PNNL, методи аналізу даних та машинного навчання здатні допомогти експертам МАГАТЕ (Міжнародному агентству з атомної енергетики) викривати потенційну зловмисну ??діяльністьпо всьомусвіту. Зцією метою дослідники розробляють кілька проектів на базі штучного інтелекту. Серед них:

За даними PNNL, ці алгоритми можуть оптимізувати процес виявлення атомних загроз будь-якого характеру. Щоправда, перш ніж МАГАТЕ впровадить у свою діяльність технології штучного інтелекту, мине певний час.

«Ми не очікуємо, що машинне навчання замінить комусь роботу — ми бачимо це як спосіб полегшити працю для людей», — підкреслюють дослідники. - «Ми можемо використовувати машинне навчання, щоб ідентифікувати важливу інформацію, щоби аналітики МАГАТЕ та інших профільних відомств могли зосередитися на найважливішому у своїй діяльності».

Раніше ми інформували про дослідження, яке ілюструвало перспективу ядерної війни через новітні алгоритми — у цьому були впевнені 36% опитаних науковців, які працюють у сфері ШІ. Крім того, 74% дослідників ШІ вважають, що приватні компанії надто сильно впливають на цю галузь науки, а 60% назвали проблемою вуглецевий слід та погіршення екології.

  СХОЖІ ЗАПИСИ

·Ядерна війна відміняється остаточно

Генасамблея ООН ухвалила резолюцію, яка вимагає від РФ виплатити репарації Україні

Роман Костюченко

Mакроекономіка

14.11.2022 20:1514.11.2022 20:35

2 хвилини

60,4 т.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel та Viber. Не ведіться на фейки!

399

Читать на русском

У понеділок, 14 листопада, Генеральна Асамблея ООН ухвалила резолюцію, яка вимагає, щоб країна-агресор Росія виплатила Україні репарації. За це рішення проголосували 94 держави.

Проти виступили представники 14 країн, ще 73 утрималися. Серед країн-членів ООН, які проголосували проти, були Росія, Білорусь, Сирія, Іран, Зімбабве, Куба, Еритрея та Китай.

Ухвалене рішення означає, що Росію можуть притягнути до відповідальності за війну в Україні.

 

Раніше представник України при ООН Сергій Кислиця представив ООН проєкт резолюції щодо компенсації збитків, завданих країні російською агресією. Документ, зокрема, передбачає створення міжнародної інфраструктури для подолання наслідків війни. Також Кислиця розкритикував поведінку РФ у Раді Безпеки ООН, зазначивши, що Москва в ній лише бреше та накладає вето.

Про це повідомляє "Укрінформ". Зазначається, за словами Кислиці, створення міжнародної інфраструктури дозволить також:

"Пропозиція...є проголошенням того, що Росія має бути притягнута до відповідальності за порушення міжнародного права в Україні. Це підтвердження необхідності створення конкретного механізму відшкодування збитків, що вдихне життя в цю декларацію", – сказав Кислиця.

При цьому він нагадав: від агресії Росії постраждали мільйони українців, чиї життя назавжди змінились "через імперські амбіції маленького правителя великої країни".

Крім того, постійний представник України при ООН наголосив, що, використовуючи своє право вето, Росія блокує роботу Ради Безпеки ООН. Через що та не має можливості ухвалити жодного зобов'язувального рішення із засудженням її агресії.

"Росія віддає перевагу безкарності, а не відповідальності. І коли справа доходить до процесу в Раді Безпеки, вона знає лише дві речі: брехня і право вето", – констатував Кислиця.

Водночас раніше в Європарламенті було представлено механізм отримання Україною репарацій від Росії, розроблений NewLinesInstitute. Він передбачає:

Як повідомляв OBOZREVATEL, лише Маріуполю, що перебуває в тимчасовій окупації, Росія завдала збитків на суму від 12,5 млрд доларів до 14,5 млрд доларів. Тому, за словами мера міста, РФ має виплатити Маріуполю репарації.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatelта у Viber. Не ведіться на фейки!

88

399

Чому у Києво-Печерській Лаврі досі сидять московські попи?

Юрій Гудименко

Думки

Суспільство / Думки

13.11.2022 15:47

1 хвилина

24,4 т.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel та Viber. Не ведіться на фейки!

1036

Читать на русском

Назвіть мені хтось причину, через яку у Києво-Печерській Лаврі досі сидять московські попи?

Момент не той? Момент ідеальний. Саме під час війни та революції люди легше за все примають різькі зміни. У звичайний, спокійний час, коли новин мало, все сприймається інакше.

Боїмося помсти Москви? А за що була помста 24 лютого? А Буча? А Маріуполь? А ракетні удари по містах? Вони намагаються нас знищити і так. Чого ми ще боїмося?

Не хочемо провокувати? Смішно. Хочу побачити, скільки проросійських людей вийде на вулиці Києва. І що з ними буде.

Якийсь договорняк? А про що ми можемо домовлятися у обмін на Лавру? Про повернення покраденого єнота? Лавра це символ, він не має ціни.

Тоді що?

Лавра має бути українською. Це аксіома. Вона Києво-Печерська, а не Киевско-Пещерная.

Назвіть мені хоч одну причину. Я почекаю. Якийсь час.

 

МАСОВАНА РАКЕТНА АТАКА: СИЛИ ППО ЗБИЛИ 73 РАКЕТИ І 10 «ШАХЕДІВ»

15 листопада 2022, 19:40

Share

15 листопада росіяни випустили по Україні понад 90 ракет і 10 іранських безпілотників. Силами ППО збито 73 ракети та усі 10 БПЛА,

Про це він повідомляє  Командування повітряних сил ЗСУ.

За даними військових, до чергового терористичного акту проти української держави було залучено 14 літаків-ракетоносців стратегічної авіації Ту-95, кораблі Чорноморського флоту росії та іранські ударні дрони-камікадзе “Shahed-136/131”.

Загалом було випущено було випущено понад 90 ракет: близько 70 крилатих ракет Х-101/Х-555 авіаційного базування з півночі Каспійського моря та з району Волгодонська (Ростовська область), а також близько 20 ракет “Калібр” морського базування з акваторії Чорного моря та 10 дронів-камікадзе.

За попередніми даними протиповітряною обороною знищено 73 крилатих ракет ворога та усі 10 дронів-камікадзе.

Як ми писали, 15 листопада російські загарбники випустили по Україні близько сотні ракет, таким чином перевищивши масований ракетний удар 10 жовтня, коли окупанти спрямували на Україну 84 ракети.

За словами глави Міністерства енергетики Україні Германа Галущенка, це наймасованіший обстріл енергосистеми з початку війни.

Фото: Відкриті джерела

Теги:Війна

ЧИТАЙТЕ АКТУАЛЬНІ НОВИНИ НА TELEGRAM"ТЕЛЕКАНАЛ КИЇВ"

Читати новини

Читайте також:

Російські ракети, ймовірно, влучили по території Польщі, є жертви. Прем’єр скликав засідання РНБО

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький терміново скликав Комітет Ради міністрів з питань національної безпеки і оборони.

15 листопада, 20:35

Харків та область повністю знеструмлені

Внаслідок російського ракетного обстрілу Харків та область залишились без електропостачання.

15 листопада, 19:31

Росія здійснила наймасованіший обстріл енергосистеми від початку війни

15 листопада Росія здійснила наймасованіший обстріл енергосистеми з початку війни. Наслідки можуть бути для сусідніх держав.

15 листопада, 19:10

90% Тернопільської області знеструмлено

Наразі 90% Тернопільської області залишилося без світла внаслідок масованого обстрілу України російськими окупантами у вівторок.

15 листопада, 18:54

У Молдові частково зникло світло після ракетних ударів РФ по Україні

Молдова у вівторок увечері перестала отримувати електроенергію з Румунії, після чого в деяких регіонах країни зникло світло.

РОСІЯ ЗДІЙСНИЛА НАЙМАСОВАНІШИЙ ОБСТРІЛ ЕНЕРГОСИСТЕМИ ВІД ПОЧАТКУ ВІЙНИ

15 листопада 2022, 19:10

Share

15 листопада Росія здійснила наймасованіший обстріл енергосистеми з початку війни. Наслідки можуть бути для сусідніх держав.

Про це заявив глава Міністерства енергетики Україні Герман Галущенко.

“Сьогодні знову Росія наносить масштабні ракетні удари по об‘єктах енергетики. Це наймасованіший обстріл енергосистеми з початку війни”, — повідомив він.

За його словами, атака може мати вплив не тільки на енергосистему України, але й на енергосистеми деяких держав-сусідів.

“Влучання відбуваються по всій українській енергосистемі: як по об‘єктах генерації, так і по системі передачі електроенергії. Запроваджені аварійні відключення”, — додав Галущенко.

За його словами, після поразок на військовій і міжнародній аренах РФ здійснює “чергову спробу терористичного реваншу і намагається нанести максимальної шкоди нашій енергосистемі напередодні зими”.

“Прошу всіх поставитись з розумінням до критичної ситуації з енергопостачанням, зберігати спокій і довіряти енергетикам і ЗСУ”, — наголосив Галущенко.

Як ми писали, 15 листопада російські загарбники випустили по Україні близько сотні ракет, таким чином перевищивши масований ракетний удар 10 жовтня, коли окупанти спрямували на Україну 84 ракети.

Фото: Відкриті джерела

Теги:Війна

ЧИТАЙТЕ АКТУАЛЬНІ НОВИНИ НА TELEGRAM"ТЕЛЕКАНАЛ КИЇВ"

Читайте також:

Російські ракети, ймовірно, влучили по території Польщі, є жертви. Прем’єр скликав засідання РНБО

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький терміново скликав Комітет Ради міністрів з питань національної безпеки і оборони.

15 листопада, 20:35

Масована ракетна атака: Сили ППО збили 73 ракети і 10 «Шахедів»

15 листопада росіяни випустили по Україні понад 90 ракет і 10 іранських безпілотників. Силами ППО збито 73 ракети та усі 10 БПЛА,

15 листопада, 19:40

Харків та область повністю знеструмлені

Внаслідок російського ракетного обстрілу Харків та область залишились без електропостачання.

15 листопада, 19:31

90% Тернопільської області знеструмлено

Наразі 90% Тернопільської області залишилося без світла внаслідок масованого обстрілу України російськими окупантами у вівторок.

15 листопада, 18:54

У Молдові частково зникло світло після ракетних ударів РФ по Україні

Молдова у вівторок увечері перестала отримувати електроенергію з Румунії, після чого в деяких регіонах країни зникло світло.

15 листопада, 18:25

 «Масована ракетна атака: Сили ППО збили 73 ракети і 10 «Шахедів»

15 листопада росіяни випустили по Україні понад 90 ракет і 10 іранських безпілотників. Силами ППО збито 73 ракети та усі 10 БПЛА,

 

15 листопада, 19:40

Київ» © 2022

28 хвилин тому

ООН звинуватила Росію в систематичних тортурах українських військовополонених

 

 

108 українських жінок, звільнених із російського полону, жовтень 2022 року

Дивитись коментарі

 

Управління Верховного комісара ООН з прав людини випустило доповідь про те, як під час війни Росії проти України сторони конфлікту поводяться з військовополоненими.

Автори доповіді опитали понад 300 полонених — 159 українців, зокрема 20 жінок, а також 175 росіян. При цьому з українськими полоненими фахівці ООН говорили вже після їхнього звільнення, оскільки Росія (на відміну від України) не надала доступу до полонених під час їхнього тримання під вартою.

Про тортури та жорстоке поводження в полоні розповіли і українські, і російські солдати. У доповіді сказано, що російська сторона систематично жорстоко поводилася з полоненими, особливо під час інтернування, а українська сторона — нерегулярно, найчастіше під час захоплення в полон і подальшого перевезення до місць інтернування.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Катували на території РФ. У поліції Харківщини розповіли про систему залякування на окупованих територіях

 

Чимало українців, які були в російському полоні, розповідали, що під час здачі в полон до них не застосовували фізичного насильства, а російські солдати ставилися шанобливо, але деякі українці заявили, що їх побили, а більшість сказали, що їхні речі вкрали.

Після затримання українців перевозили у переповнених автобусах та вантажівках до місць інтернування, і іноді вони більш як добу не пили воду чи не ходили до туалету. Деякі українці розповіли, що їх били, «очевидно, як помсту за воєнні невдачі або одразу після бою». Понад 80% опитаних українців поскаржилися на брак води та неякісну їжу.

Більшість українських військовополонених розповіли про тортури та жорстоке поводження під час тримання під вартою в Росії. Полонених били руками та кийками, катували струмом, душили, завдавали ножових поранень, імітували страту, загрожували сексуалізованим насильством. Так, про загрозу зґвалтуванням розповіли кілька українок, які перебували в полоні.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Тричі в полоні. Жителька окупованої Нової Каховки місяць шукає свого батька-учасника АТО

 

Російські військовополонені в багатьох випадках скаржилися на фізичне насильство після здачі в український полон та під час перших допитів. За словами росіян, у багатьох випадках їх били, рідше катували струмом.

Багато російських військовополонених заявили про погані і найчастіше принизливі умови під час перевезення в транзитні табори та місця інтернування: за словами полонених, часто їх перевозили роздягненими зі зв?язаними за спиною руками — а потім публікували відео про це в мережі. У деяких місцях російських полонених били, щойно привозили до місць інтернування, а також безпосередньо під час тримання під вартою. Крім того, деякі військовополонені не можуть зв?язатися чи підтримувати регулярні контакти з близькими.