Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


26.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Події листопад 2022 - грудень.2022 (6 частина)

11:43 03-02-2023


Редакционная строка

НАБУ провело обшук у кабінеті Труханова – ЗМІ

ПОЛІТИКА

 5 грудня 2022, 18:17

Слідчі НАБУ у понеділок, 5 грудня, провели обшуки у приміщеннях міської ради Одеси. Про це повідомляє місцеве видання «Думська».

Слідчі НАБУ в понеділок, 5 грудня, провели обшуки у приміщеннях міської ради Одеси.

Про це повідомляє місцеве видання «Думська».

За даними журналістів, слідчі вилучали документи у юридичному та фінансовому департаментах, а також у кабінетах міського голови Геннадія Труханова та його заступників.

В рамках якого кримінального провадження ведуться ці дії, не уточнюється, проте 5 грудня НАБУ затримало одеських бізнесменів Бориса Кауфмана та Олександра Грановського, які продовжували багаторівневу схему махінацій в Одесі, започатковану тіньовим «господарем міста» Володимиром Галантерником, спільно з Геннадієм Труханом.

У НАБУ додали, що, за даними слідства, восени 2021 року, після викриття детективами НАБУ та прокурорами САП злочинної організації, що спеціалізувалася на корупційних схемах незаконного вибуття майна з комунальної власності Одеси, на її місті з'явилася нова. Ця організація взяла під контроль практично всі питання економічного життя міста, серед яких взаємодія з забудовниками, закупівлі коштом місцевого бюджету, діяльність комунальних підприємств, інші аспекти взаємодії з бізнесом. Задля безперебійності реалізації поставлених цілей організатори налагодили процес системного підкупу чиновників та депутатів місцевої ради, про що свідчать докази, здобуті НАБУ і САП під час розслідування.

Нагадаємо, НАБУ і САП запідозрили 16 осіб у створенні злочинної організації та зловживаннях в Одесі на 689 млн грн. Про підозру повідомили: керівнику злочинної організації Володимиру Галантернику (заочно, бо він не в Україні); міському голові Одеси Геннадію Труханову; голові постійної комісії з питань комунальної власності Одеської міської ради Василю Шкрябаю; керівниці юридичного департаменту ОМР Інні Поповській; директору департаменту комунальної власності ОМР Олексію Спектору та його заступнику Володимиру Радіонову; виконувачу обов'язків заступника мера Одеси Олегу Бриндаку (ексвиконувач обов'язків мера Одеси у 2013-2014 роках, колишній голова земельної комісії ОМР) та ще трьом особам, які опікувалися функціями фінансового контролю, юридичного супроводу та координації дій між учасників злочинної організації.

Також підозру вручили ще шістьом особам (співучасникам), зокрема, заступнику Труханова; колишньому керівнику одного з комунальних підприємств; експрокурору Одеської області Олегу Жученку; власникам компанії-забудовниці «Будова» та її топ-менеджерам. Їхні дії кваліфікують за ч. 1 ст. 255, ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 364, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209, ч.4 ст. 368, ч. 3 ст. 369 КК України (участь у злочинній організації Галантерника; зловживання службовим становищем; привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем; легалізація коштів, одержаних злочинним шляхом; одержання неправомірної вигоди та надання цієї неправомірної вигоди).

 

Справа Онищенка: АП ВАКС скасувала виправдання судді Денисюк

ПОЛІТИКА

 5 грудня 2022, 18:57

Читать на русском

Апеляційна інстанція розглянула і задовольнила частково скаргу прокурора САП на виправдувальний вирок харківській судді.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду скасувала вирок судді Господарського суду Харківської області Тетяні Денисюк, яку виправдали від зловживань у справі, пов'язаній з газовими схемами колишнього народного депутата Олександра Онищенка.

Про це повідомляє прес-служба АП ВАКС.

«За результатами розгляду колегія суддів частково задовольнила апеляційні скарги сторони захисту та обвинувачення. Вирок та ухвалу ВАКС від 26 травня 2021 – скасовано, а справу направлено на новий розгляд у суд першої інстанції», – інформує суд.

У Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі додали, що суд також скасував ухвалу про закриття кримінального провадження за ч. 1 ст. 375 КК України.

Як відомо, антикорупційний суд виправдав суддю Денисюк у зловживання службовим становищем. Також суд закрив епізод про винесення завідомо неправосудного рішення через декриміналізацію злочину.

Нагадаємо, САП обвинувачуює Денисюк в ухваленні завідомо неправосудного рішення у господарській справі і зловживанні службовим становищем. Так, вона зобов'язала ПАТ «Укргазвидобування» передати ТОВ «Карпатнадраінвест» природний газ, попередньо арештований ухвалами слідчого судді у кримінальному провадженні стосовно колишнього народного депутата Олександра Онищенка про «газові схеми».

Це рішення обвинувачена ухвалила на підставі розгляду зустрічної позову від приватної фірми, розгляд якого, до того ж, відбувся без сплати позивачем судового збору, внаслідок чого державний бюджет недоотримав понад 200 тисяч гривень.

За даними слідства, у межах цієї ж господарської справи суддя задовольнила клопотання представника компанії: зменшила розмір пені, що підлягала стягненню з ТОВ за основним позовом, та відстрочила на один рік виконання рішення щодо стягнення понад 3 млн грн боргу на користь ПАТ «Укргазвидобування» за відсутності документального підтвердження наявності підстав для задоволення такого клопотання. Компанію «Карпатнадраінвест» детективи пов'язують з Онищенком.

НАБУСАПОлександр ОнищенкокорупціяГазова справаВищий антикорупційний суд

 

Залужний відреагував на сьогоднішній масований ракетний удар

ПОЛІТИКА

 5 грудня 2022, 19:23

Читать на русском

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний відреагував на сьогоднішній масовий ракетний удар та подякував партнерам за передані Україні комплекси ППО та ПРО.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний відреагував на сьогоднішній масовий ракетний удар та подякував партнерам за передані Україні комплекси ППО та ПРО.

Залужний підкреслив, що понад 60 із понад 70 ракет, які противник сьогодні випустив по території України, збиті силами та засобами Повітряних Сил, протиповітряної оборони Сухопутних військ, розгорнутими мобільними вогневими групами складових Сил оборони.

https://media.slovoidilo.ua/media/publications/17/169635/169635-1_medium.jpgМасовані ракетні обстріли росії 10 жовтня, 15 та 23 листопада: порівнянняНа інфографіці – порівняння масштабів масованих ракетних атак росії на Україну 10 жовтня, 15 та 23 листопада.23 листопада 2022, 19:53

«Дякую військовослужбовцям, які тримають небо над нами! Щира подяка партнерам за надані системи ППО та ПРО», - додав він у Telegram.

Нагадаємо, 5 грудня протягом більш ніж двох годин росія завдавала ракетних ударів по Україні. Система ППО спрацювала у Київській, Запорізькій, Одеській, Вінницькій, Дніпропетровській, Миколаївській, Полтавській, Харківській областях.

Внаслідок ракетної атаки є нові влучання та пошкодження на об'єктах критичної інфраструктури. У деяких областях виникли перебої з водою та електрикою.

Президент України Володимир Зеленський прокоментував сьогоднішній масований обстріл росії. За його словами, сили ППО збили більшість ракет.

 

Будапештський меморандум доводить, що жодні домовленості з Росією не працюють, - МЗС

Новини Цензор.НЕТ Війна в Україні

кислиця

5 грудня 2022 року виповнилося 28 років з дати підписання Меморандуму про гарантії безпеки у зв’язку з приєднанням України до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї, також відомого як Будапештський меморандум. Уклавши цей документ з Україною, Велика Британія, США та РФ задекларували свої зобов’язання поважати незалежність, суверенітет та територіальну цілісність нашої держави. Франція і КНР надали аналогічні гарантії в окремих листах.

Про це йдеться у заяві МЗС України, повідомляє Цензор.НЕТ.

"Водночас, відповідні зобов’язання щодо України не були виконані. Одна з держав-гарантів - Російська Федерація - зухвало порушила свої зобов’язання за Будапештським меморандумом та міжнародним правом, окупувавши частину суверенної території України та розв’язавши повномасштабну війну на українській землі.

Російські війська скоюють воєнні злочини та акти тероризму в Україні, завдаючи масованих ракетно-артилерійських обстрілів по цивільних об‘єктах, вбиваючи мирних громадян та руйнуючи критичну цивільну інфраструктуру.

Читайте також на "Цензор.НЕТ": Якраз у річницю безславного Будапештського меморандуму Росія завдає чергового масованого ракетного удару по Україні, - посол у Німеччині Макеєв

Атакуючи інфраструктуру енерго- та водопостачання, Росія намагається знищити українську націю в рамках політики геноциду.

Обстрілюючи українські АЕС та ставлячи Європу на межу ядерної катастрофи, Росія також веде небезпечну риторику щодо можливого застосування ядерної зброї, яка ставить під загрозу безпеку всього світу. Нині критично важливо консолідувати спільні та рішучі дії, аби забезпечити надійне стримування та запобігання будь-якій можливості застосування державою-агресором ядерної зброї.

Будапештський меморандум довів, що жодні домовленості з РФ не працюють, якщо Росія зберігає фізичну здатність і мотивацію їх порушувати. Зухвале порушення Росією своїх зобов‘язань підкреслює необхідність вироблення нової якісної системи безпекових гарантій для України та світу, які унеможливлять повторення російської агресії.

Закликаємо партнерів продовжити роботу над втіленням рекомендацій Київського безпекового договору, підготовленого міжнародною робочою групою під головуванням глави Офісу Президента України Андрія Єрмака та колишнього Генерального секретаря НАТО Андерса Фог Расмуссена", - заявили в МЗС.

ЧИТАЙТЕ ЦЕНЗОР.НЕТ У TELEGRAM

У Білому домі відреагували на ракетний обстріл України та нагадали про "жорстокість путіна"


05.12.2022 21:01. Переглянуто 306 раз. За сьогодні — 306 раз.Этот материал доступен на русском

Сьогоднішні російські удари по Україні є нагадуванням про жорстокість президента росії путіна. Про це заявив представник Білого дому з національної безпеки Джон Кірбі, повідомляє РБК-Україна з посиланням на TheGurdian.

"Останні ракетні удари з боку росії – це чергове нагадування світові про жорстокість президента росії путіна", - наголосив Кірбі.

За його словами, обмеження цін на російську нафту не повинно вплинути на довгостроковий вплив на світові ціни на енергоносії.

Як раніше повідомлялося, під час ракетного удару росії 5 грудня українські захисники збили 60 ракет із 70 запущених країною-агресором.

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ

У ОП пообіцяли надати росії гарантії безпеки в обмін на відмову від ЯЗ

Рашисти на Херсонщині продовжують красти сільгосппродукцію і грабувати місцевих мешканців - Генштаб

РФ продовжує спроби просунутися на Авдіївку та Бахмут, обстріляні райони 26 населених пунктів

Шмигаль: Енергосистема України продовжує працювати після ракетного удару РФ, попадання були у трьох областях

За підпал автомобіля працівника "Радіо Свобода" судитимуть двох мешканців столиці

Росія б'є по Україні ракетами - у ПС ЗСУ заявили про кілька хвиль

Ракетний удар по Запорізькій області – двоє людей загинули

У кремлі повідомили, що путіну відомо про вибухи на двох військових аеродромах

У повітряному просторі рашистські ракети. Орієнтовний час підльоту до Києва 14:15, ОП закликає бути в укриттях

Шольц: "Імперіалізм Росії має бути зупинений"

 

Госизменница в погонах: прокуратура завершила расследование дела коллаборантки-дознавательницы

АНТОН КОРЖ 05 ДЕКАБРЯ, 2022 21:02  131 0 

https://www.newsroom.kh.ua/wp-content/plugins/wti-like-post/images/pixel.gif0

https://www.newsroom.kh.ua/wp-content/plugins/wti-like-post/images/pixel.gif0

https://www.newsroom.kh.ua/wp-content/uploads/7e9b24cba5a6574951e0d-903x430.jpg

Обвинительный акт в отношении бывшей полицейской по факту государственной измены, совершенной в условиях военного положения (ч. 2 ст. 111 УК Украины) утвержден Харьковской областной прокуратурой и направлен в суд.

Об этом сообщает Харьковская областная прокуратура.

Досудебным расследованием установлено, что бывшая старшая дознавательница Купянского РВП ГУНП в Харьковской области во время оккупации г. Купянска перешла на сторону врага.

Коллаборанта, который при оккупантах стал “главным уборщиком Купянска”, приговорили к 5 годам тюрьмы

Так, обвиняемая агитировала своих коллег сотрудничать с оккупантами с целью функционирования незаконного правоохранительного органа, проводила обыски квартир коллег, осуществляла документальное оформление уведомлений и заявлений о событиях и преступлениях, а также проводила соответствующие следственные (процессуальные) действия в должности “и. о. дознавателя”.

В августе она была “повышена в должности” до “и.о. заместителя начальника отдела дознания отдела полиции № 1” так называемого “УВД ВГА Харьковской области”.

Суд над предательницей будет происходить заочно в Ленинском районном суде г. Харькова.

 

Генштаб: ЗСУ за добу знищили 380 окупантів, а з лютого — понад 94 тисячі

Вікторія Коломієць

Вікторія Коломієць

11 Грудня 2022 10:19

Упродовж 10 грудня кількість знищених російських окупантів збільшилася на 380. Загалом із початку повномасштабного вторгнення росія втратила на війні проти України приблизно 94 140 своїх солдатів.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ. 

Орієнтовні втрати росіян станом на ранок 11 грудня:

У Парижі спалахнули заворушення. Поліція застосувала сльозогінний газ проти футбольних вболівальників

 

Денис Булавін

11 Грудня 2022 06:09

https://s3.eu-central-1.amazonaws.com/img.hromadske.ua/posts/278765/ap22344860357122jpg/large.jpgФеєрверки біля скутерів на Єлисейських полях після матчу ЧС, 10 грудня 2022 року

APPhoto/FrancoisMori

Французька поліція ввечері 10 грудня застосувала сльозогінний газ на Єлисейських полях у Парижі. Правоохоронці зіткнулися із футбольними вболівальниками, які святкували перемогу команд Франції та Марокко на Чемпіонаті світу.

Про це пише Reuters.

Тисячі вболівальників зібралися на Єлисейські поля незабаром після матчу між Марокко та Португалією. Вони скандували, розмахували прапорами та сигналили серед великої кількості поліції. Ще більше фанів приєдналися після перемоги Франції над Англією.

«Перед північчю групи людей кардинально змінилися. Замість сімей, які святкують перемогу Марокко, зараз є когорти молодих людей, одягнених у спортивні штани, які, як ми відчуваємо, хочуть битися не лише з правоохоронцями, але й з фасадами магазинів», —  розповідає кореспондент французької газети Le Figaro.

За даними видання, на Єлисейських полях зібралися майже 20 000 людей, правоохоронці здійснили 36 арештів.

Projectiles en direction des policiers puis charge et coups de matraque/pied sur un supporter au sol. #Marocco

Tensions en cours sur les #ChampsÉlyséespic.twitter.com/R36dEcDhDc

— Clément Lanot (@ClementLanot) December 10, 2022

ЯкпишеReuters, людигромилимагазинитавчинялибійкизполіцією.

AP Photo/Francois Mori

AP Photo/Francois Mori

AP Photo/Francois Mori

Що передувало? 

Франція 10 грудня обіграла Англію з рахунком 2:1 та забезпечила собі вихід у півфінал Чемпіонату світу з футблолу-2022. Тепер у півфіналі Франція зіграє із Марокко — матч відбудеться 14 грудня. А 13 грудня у першому півфіналі зустрінуться Аргентина та Хорватія.

10 грудня збірна Марокко також обіграла Португалію з рахунком 1:0. Таким чином вона стала першою африканською командою в історії, що вийшла до півфіналу ЧС.

Більше про:футболісПарижмарокковболівальникичемпіонат світуФранція

Рада ЄС ухвалила рішення про пакет допомоги Україні попри вето Угорщини - ОП

11.12.2022 10:41

Рада Євросоюзу ухвалила рішення про пакет допомоги для України у €18 млрд попри вето Угорщини.

Як передає Укрінформ, про це керівник Офісу Президента Андрій Єрмак написав у Телеграмі.

"Рада ЄС ухвалила рішення про 18-мільярдний пакет для України попри вето Угорщини", - написав він.

Читайте також: Єврокомісія поки не розблоковуватиме €13,3 мільярда фінансування для Угорщини — Reuters

Як повідомлялося, Угорщина заблокувала рішення ЄС щодо надання допомоги Україні, яка мала скласти €18 млрд, включно з 10-тирічним пільговим періодом для кредитів. Зазначалося, що задля ухвалення пакета потрібно одностайне рішення 27 країн ЄС. Тож представники Чехії у Раді ЄС віднайшли рішення, як обійти вето Будапешта: гарантії за кредитами, надані ЄС, покриватимуться не з бюджету Євросоюзу, а їх візьмуть на себе окремі країни - члени ЄС.

·Затяжна війна може поставити під сумнів здатність путіна «захистити Донбас» – ISW

·Санкції США проти повітряно-космічних сил рф суттєво зменшують спроможності армії росії

https://flot2017.com/wp-content/uploads/2022/12/photo_2022-12-10_16-41-04-768x1024.jpg

Шольц объяснил, для чего постоянно звонит по телефону Путину и что это дает

Алексей Лютиков

Алексей Лютиков

Новости политики

11.12.2022 11:42

https://cdn.obozrevatel.com/core/img/icons/social/facebook-circle.svg0https://cdn.obozrevatel.com/core/img/icons/social/facebook-messanger-blue.svghttps://cdn.obozrevatel.com/core/img/icons/social/telegram-blue.svghttps://cdn.obozrevatel.com/core/img/icons/social/twitter-blue.svghttps://cdn.obozrevatel.com/core/img/icons/common/letter-dark.svg

https://cdn.obozrevatel.com/core/img/icons/common/ua-flag.svgЧитати українською

 

Федеральный канцлер Германии Олаф Шольц рассказал, почему держит телефонный контакт с кремлевским диктатором Владимиром Путиным. По его словам, он регулярно проверяет не изменились ли цели РФ в отношении Украины.

При этом Шольц отметил, что Путин ему открыто говорит о желании завоевать украинские территории. Об этом сообщает издание Bild.

Канцлер развеял надежды на то, что Путина удастся убедить отступить в своей жестокой войны против Украины. Шольц подчеркнул, что глава Кремля неоднократно говорил о своей цели войны, которой агрессор продолжает придерживаться.

"Всякий раз, когда я разговариваю с Путиным, он также очень точно говорит, что он всецело стремится что-то завоевать. Он просто хочет силой отобрать часть украинской территории", – заявил Шольц.

В то же время канцлер ФРГ добавил, что намерен продолжать поддерживать телефонный контакт с Путиным несмотря на все разногласия. Шольц уверен, что общаться с агрессором нужно, чтобы проверять, не изменились ли цели РФ в войне против Украины.

Напомним, советник главы Офиса президента Михаил Подоляк заявил, что некоторые европейские политики хотят одновременно сидеть на нескольких стульях в вопросе взаимоотношений со страной-агрессором РФ.

Ранее президент Франции Эммануэль Макрон заявил, что необходимо сохранять прямой контакт с главой Кремля Владимиром Путиным, развязавшим войну в Украине, чтобы иметь возможность повлиять на него.

Также Макрон попытался подыграть Кремлю и заявил, что в случае решения Путина прекратить войну России необходимо "предоставить гарантии безопасности".

Как сообщал OBOZREVATEL, президент Украины Владимир Зеленский высказался против переговоров с российским диктатором Владимиром Путиным касательно его войны против нашей страны. Украинский лидер подчеркнул: мир не может быть врачом для "пациента" Путина.

Украинские военные разработки: в зоне поражения Москва и Питер

Анатолий Амелин

Анатолий Амелин

Мнения

War/ Мнения

11.12.2022 09:02

https://cdn.obozrevatel.com/core/img/icons/social/facebook-circle.svg47https://cdn.obozrevatel.com/core/img/icons/social/facebook-messanger-blue.svghttps://cdn.obozrevatel.com/core/img/icons/social/telegram-blue.svghttps://cdn.obozrevatel.com/core/img/icons/social/twitter-blue.svghttps://cdn.obozrevatel.com/core/img/icons/common/letter-dark.svg

https://cdn.obozrevatel.com/core/img/icons/common/ua-flag.svgЧитати українською

Украинские военные разработки: в зоне поражения Москва и Питер

Дістався таки до ТТХ двох найкрутіших українських розробок, які змінюють перебіг бойових дій!

  1. Український (вже відомий) морський дрон камікадзе
  2. Авіаційний бойовий дрон Сокіл-300 від КБ ЛУЧ

Отже,

  1. Морський дрон:

- Вартість - 10 млн грн ($250 тис)

- Радіус дії становить до 400 км,

- Дальність ходу – до 800 км.

- Бойова частина – до 200 кг

- Швидкість до 80 км/год.

Для порівняння:

- Швидкохідні американські катери берегової охорони, передані Україні, розвивають швидкість до 54 км/год.

- Маса бойової частини ракети "Harpoon" складає 225 кілограмів. В української крилатої ракети "Нептун" бойова частина важить 150 кілограмів

- Відстань Чорноморськ - Севастополь "всього" 292 км;)

Дрон оснащений криптозахистом, передає до трьох відеопотоків як HD, має три способи навігації – інерційну навігацію (автопілот), візуальну та супутникову.

Аналогів у інших арміях не знайшов.

Загалом, ідея створення москітного флоту дронів - дуже крута та змінює картину бойових дій в акваторії нашого Чорного Моря!)

2.Сокіл-300

- Призначений для ведення розвідки та завдання ударів на оперативну і тактичну глибину противника

- Маса корисного навантаження, кг: 300

- Озброєння – керовані ракети типу РК-2П, Р2-М та РК-10 з радіусом дії до 10 км.

- Вартість - близько $2 млн

- дальність польоту, 1300 -3300 км

- Максимальна швидкість, км/год: 580

- Максимальна тривалість польоту – до 26 годин

- Стеля 12 км

У зону ураження потрапляють: москва, пітер, ростів, грозний і навіть пермь на Уралі!

Для порівняння BayraktarTB2:

- Вартість - від $1 млн до $5 млн

- Вантажопідйомність: 55 кг

- Радіус дії до 300 км.

- Максимальна швидкість - 222 км/год.

- Стеля 8,2 км

- Автономність – 24 години

Тож - український безпілотник на голову вищий за байрактар при цьому дешевше.

Як бачимо, українські зброярі можуть бути дуже й дуже коункурентними.

Питання в системі забезпечення замовлення та конкуренції.

А тепер уявіть, що Україна має, наприклад:

- 100 морських дронів та

- 100 авіаційних дронів?

Як змінюється карта бойових дій та наші можливості?

Читайте, робіть висновки, поширюйте!