Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


26.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Події - грудень.2022 (5 частина)

17:44 08-02-2023


Редакционная строка

За півроку 500 найбагатших людей світу втратили $1,4 трлн, це рекорд за всю історію

НОВИНИ

ФІНАНСИ

За півроку 500 найбагатших людей світу втратили $1,4 трлн, це рекорд за всю історію

Найбільше грошей втратили ті, хто вкладався в криптовалюту

This material is also available in English

2 ЛИПНЯ 2022, 18:29

 Фото: shutterstock

Запершепівріччя2022 року500 найбагатшихлюдейсвітузагаломвтратили$1,4 трлн– цеабсолютниймаксимумзавсюісторію, підрахував Bloomberg.

Статки Ілона Маска скоротилися майже на $62 млрд, але він, як і раніше, залишається на першому місці в рейтингу мільярдерів ($208 млрд). Для акцій Teslaдругий квартал став найгіршим в історії.

Джефф Безос втратив близько $63 млрд, він посідає друге місце, але з величезним відривом від Маска (його статки складають $130 млрд). 

Для Amazonдругий квартал виявився найгіршим з «бульбашки доткомів» наприкінці 1990-х.

Статки Марка Цукерберга скоротилися більш ніж удвічі (він на 17-му місці з $60 млрд).

Бернар Арно, найбагатша людина Франції, займає третє місце зі статками $129 млрд.

Слідом за ним у списку йде Білл Гейтс (його статки – $115 млрд).

Тільки у чотирьох осіб – Маска, Безоса, Арно і Гейтса – статки перевищують $100 млрд. На початку року вище за цю позначку було 10 осіб, включаючи Цукерберга.

Криптомільярдер Чанпен Чжао, який увійшов до рейтингу Bloombergлише в січні, за півроку втратив майже $80 млрд із $96 млрд.

Попередні два роки капітали надбагатих людей зростали, оскільки влада різних країн вливала в економіку величезні гроші, щоб підтримати її під час пандемії, зазначає агентство.

ТАКОЖ ЧИТАЙТЕ

Twitterпід керівництвом Маска масово блокує акаунти журналістів і всіх, хто його критикує

Серед топ-10 найбагатших російських олігархів лише один залишився не під санкціями

Маск продав свої акції Teslaна майже $3,6 млрд

 

Метеорит із Канади спростовує теорію походження Сонячної системи – вчені

сегодня 19:51

Справжнє значення метеорита вчені зрозуміли тільки тоді, коли з'ясували, звідки він прилетів.

Метеорит, який упав минулого року в Канаді, може змінити уявлення вчених про походження Сонячної системи.

Про це пише NewAtlas.

Міжнародна група вчених представила нове дослідження, в якому вони кажуть, що цей метеорит прилетів до нас із далекої Хмари Оорта, де перебувають крижані об'єкти. Але вчені з'ясували, що цей метеорит складається не з льоду, як має, а з каменю. Це відкриття ставить під сумнів давні уявлення про те, як сформувалася Сонячна система.

На краю нашої Сонячної системи розташоване скупчення крижаних об'єктів, яке називається Хмара Оорта. Тут перебувають крижані тіла, такі як комети, які потім прилітають у внутрішню частину нашої Сонячної системи. І, згідно з теоріями, тут не може існувати жодних об'єктів із каменю.

Справжнє значення метеорита, що впав у Канаді, вчені зрозуміли тільки тоді, коли з'ясували, звідки він прилетів. Зазвичай кам'янисті метеорити прилітають на Землю або з поясу астероїдів, що розташований між Марсом і Юпітером, або з ближчих регіонів космосу. Але вчені з'ясували, що він прибув із Хмари Оорта, що оточує Сонячну систему й де з'являються довгоперіодичні комети.

Источник: tsn.ua

 

Вчені встановили причину падіння Римської імперії – винен клімат

Сьогодні, 18:20•Новини•500

Кліматичні зміни призвели до нових стратегій поведінки народів у боротьбі з економічними проблемами

 Група вчених із Кембриджського університету опублікувала нову теорію, яка пояснює вторгнення гунів до Риму.

У дослідженні, що вийшло в Журналі римської археології, стверджується, що сильні посухи 430-450-х років нашої ери порушили звичний спосіб життя придунайських прикордонних провінцій східної Римської імперії.

Кліматичні зміни призвели до нових стратегій поведінки народів у боротьбі з економічними проблемами.

Дослідники вивчили інформацію про щорічні зміни клімату за останні 2000 років на основі аналізу реконструйованих річних кілець дерев. За даними, отриманими вченими, територія, де знаходиться сучасна Угорщина, пережила безліч епізодів незвичайної посухи в IVі Vстоліттях нашої ери. Кліматичні коливання, зокрема періоди посухи з 420 по 450 рік нашої ери, скоротили врожайність та пасовища для тварин за межами заплави Дунаю та Тиси, вважають дослідники.

А) Реконструйований індекс інтенсивності посухи Палмера (scPDSI) за червень-серпень з 75 р. до н. 2018 р. н.е.
B) Великий план індексу за 350-500 років. нашої ери. Червоні лінії відзначають задокументовані набіги гунів.
Зображення: SusanneE. Hakenbeck, UlfBüntgen

При цьому, якщо поточне датування історичних подій вірне, найбільш руйнівні гуннські набіги 447, 451 і 452 н. е. збіглися з надзвичайно посушливим літом у Карпатському басейні.

Викликана кліматом економічна криза могла вимагати від Аттили та інших лідерів гунів видобутку золота з римських провінцій, щоб зберегти військові загони та підтримувати лояльність між елітами. Таким чином, колишні пастухи, які займалися верховою їздою, стали рейдерами, припускають дослідники.

На фото: історично зафіксовані місця діяльності гунів. Стрілки вказують ймовірні маршрути основних гуннських набігів

Вторгнення гунів у східну і центральну Європу в 4-му і 5-му століттях нашої ери вважається першою подією, що викликала «Велике переселення» «варварських племен», що призвело до падіння Римської імперії. Однак довгий час залишалося незрозуміло, звідки прийшли гуни і яким був їхній вплив на пізньоримські провінції.

Аналіз кліматичних особливостей дає одне з можливих пояснень цих історичних подій.

Теги

Журнал Scienceназвал наибольший научный прорыв-2022

19:00, Сегодня

ТехнологииИнтересные факты

 Фото: pixabay.com

С момента получения первых изображений в середине июля телескоп Джеймса Уэбба обеспечивает постоянный поток впечатляющих взглядов на Вселенную, продолжающих покорять интернет.

Журнал Scienceназвал наибольшим научным прорывом 2022 года космический телескоп NASAДжеймса Уэбба.

Об этом сообщается на сайте издания.

Отмечается, что это был триумфальный год для телескопа Уэбба.

«Космическая обсерватория стоимостью $10 млрд на каждом шагу превосходила ожидания – настолько, что критики быстро забыли о годах задержек и огромных переменах», — говорится в пресс-релизе.

Редакция Scienceвыбрала космический телескоп Уэбба из других претендентов, среди которых также была миссия NASAпо отклонению астероидов DART. Журнал похвалил изобретение за то, что оно позволило исследователям раскрыть «непостижимое прошлое Вселенной в потрясающих, беспрецедентных деталях».

«В течение нескольких дней после того, как телескоп был запущен в эксплуатацию в конце июня 2022 года, исследователи начали открывать тысячи новых галактик, более далеких и древних, чем какие-либо ранее задокументированные – некоторые из них, возможно, более чем на 150 млн лет старше, чем самые старые. … Более того, телескоп способен собирать достаточно света от астрономических объектов – от новорожденных звезд до экзопланет – чтобы обнаружить, из чего они сделаны и как они двигаются в пространстве», — отметили в Science.

Как сообщал Курсор, в сентябре космический телескоп Уэбба впервые в истории снял планету за пределами Солнечной системы. Снимок был опубликован на сайте Национального управления США по аэронавтике и исследованию космического пространства (NASA).

Орбитальному телескопу удалось снять газовый гигант HIP65426b. По словам астрономов, этот снимок – исторический момент для астрономии. Ранее экзопланеты удавалось увидеть только через наземные телескопы, не позволявшие подробно их изучить.

«Экзопланета примерно в 6-12 раз больше массы Юпитера и примерно в 100 раз дальше от звезды-хозяина, чем Земля от Солнца. Эта съемка позволяет заглянуть в будущие возможности изучения далеких миров вместе с «Уэббом», — говорится в сообщении NASA.

Кроме того, Курсор информировал о том, что при помощи марсианского летательного аппарата ученые из NASAсмогли увидеть новые ракурсы поверхности Марса.

Читайте последние новости Израиля и мира на канале Курсора в Telegram.

Автор материала:

Ади Хлюдзинский

 

Врач рассказала, почему перед сном полезно съедать ложку меда

23:08, 08 декабря 2022

Общество

 Фото: pixabay

Продукт богат на витамины С, В, Е, К и большое количество микроэлементов.

Одним из самых вкусных натуральных продуктов является мед. В его составе содержится большое количество витаминов и микроэлементов, необходимых для поддержания работы нашего организма. Врач Мария Вороненко назвала пять убедительных причин, почему ложечку меда следует съедать каждый день перед сном.

Об этом специалист написала на своем Telegram-канале.

По ее словам, этот продукт помогает крепко уснуть, поскольку способствует выработке мелатонина — гормона сна. Он отвечает за здоровый сон, обновление клеток и восстановление нервной системы.

Также мед способствует сжиганию жира. Активные люди, регулярно употребляющие продукт, имеют более быстрый метаболизм, чем те, кто занимается спортом, но не употребляет мед.

Более того, его употребление положительно сказывается на работе печени, потому что мед помогает активизировать выведение токсинов из организма.

Еще одна причина — укрепление иммунитета. Продукт богат на витамины С, В, Е, К, а также марганец, медь, цинк и другие вещества, которые улучшают защиту организма и помогают ему справляться с вирусами и бактериями.

Также мед спасает от усталости. По словам врача, он признанный адаптоген, повышающий устойчивость организма к разным видам стресса и воздействию окружающей среды.

«Курсор» писал ранее, что канадские ученые из Университета Торонто провели исследование, в ходе которого выяснили, что употребление меда способно снизить риск развития сердечно-сосудистых и метаболических заболеваний, в том числе и сахарного диабета.

 

Ученые назвали продукт, который поможет снизить риск инфаркта

18:49, Сегодня

Общество

 Фото: pixabay.com

Оказывается, регулярное употребление всего половины стакана ягод черники снижает риск развития болезней сердечно-сосудистой системы на 15%.

Употребление черники на 15% снижает риск возникновения сердечно-сосудистых болезней.

Об этом сообщает EurekAlert!

В совместном исследовании американские и британские ученые установили, что для снижения риска инфаркта необходимо каждый день съедать по 150 гр черники. Если же употреблять в пищу меньше установленной дозы, то никакого благоприятного воздействия не будет, считают специалисты.

По мнению ученых, черника помогает улучшить кровообращения в организме и повышает прочность сосудов. Регулярное употребление ягод также помогает наладить желудочно-кишечный тракт и укрепить иммунитет, а все это в комплексе существенно снижает риск развития опасных заболеваний.

Исследования показали, что люди, которые регулярно едят чернику, имеют пониженный риск развития диабета и сердечно-сосудистых заболеваний.

Ранее Курсор писал, что врач рассказала, почему перед сном полезно съедать ложку меда.

Наша редакция сообщала, что названы продукты, от которых лучше отказаться во время стресса. Ученые считают, что питание может повлиять на уровень стресса, поэтому назвали продукты, которые лучше исключить из рациона во время повышенной нервозности.

Читайте последние новости Израиля и мира на канале Курсора в Telegram.

Автор материала:

Тали Малкина

 

Зеленський вручив Байдену медаль від командира з-під Бахмута. Як розпочалася зустріч у Білому домі

Маркіян Климковецький

21 Грудня 2022 21:54

Джо Байден розмовляє з Володимиром Зеленським під час зустрічі в Овальному кабінеті Білого дому, 21 грудня 2022 року

APPhoto/ PatrickSemansky

У Білому домі розпочалися переговори президентів України і США Володимира Зеленського та Джо Байдена.

Про це пишуть CNN та The New York Times.

Байден і Зеленський розмовляли, сидячи в Овальному кабінеті перед каміном, перш ніж розпочати двогодинні переговори. Зеленський вручив Байдену медаль від командира батареї HIMARSз-під Бахмута, де президент України був із неанонсованим візитом 20 грудня.

«Це незаслужено, але дуже цінно», — сказав Байден у відповідь і додав, що натомість надішле українському капітану командну монету США, яку отримують за заслуги американські військові.

Президент США наголосив, що український народ «надихає світ», і заявив, що глава рф володимир путін намагається використовувати зиму як зброю. Байден пообіцяв і надалі підтримувати «великий народ України».

Зеленський розповів, що хотів здійснити цю поїздку раніше, але ситуація була надто складною. Він висловив вдячність Сполученим Штатам, особисто Байдену та Конгресу.

Під час візиту Зеленського до Бахмута українські військові також передали президенту прапор, щоб той вручив його Конгресу США.

О 23:30 за київським часом очікується спільна пресконференція за підсумками перемовин між президентами. Після цього Зеленський має виступити із промовою на спільному засіданні двох палат Конгресу.

Візит Зеленського до США

Президент Володимир Зеленський 21 грудня приїхав з коротким візитом до США. У планах — зустріч із Байденом та з ключовими членами команди президента США. У Білому домі анонсували, що Байден та Зеленський матимуть можливість «провести глибоку стратегічну дискусію», зокрема про майбутнє на полі бою в Україні. Байден запросив Зеленського до Вашингтона, оскільки вважає, що війна в Україні вступила в «нову фазу».

Сам Джо Байден анонсував, що їм із Зеленським є «багато що обговорити».

На тлі цього Байден розпорядився виділити один мільярд доларів на оборонну допомогу для України. А Держдеп США анонсував допомогу на ще 850 мільйонів доларів, зокрема передання системи ППО Patriot.

читайте також

Українська делегація у США проситиме про бойові безпілотники та далекобійні ракети ATACMSPolitico

Більше про:Білий дімВолодимир ЗеленськийВашингтонДжо БайденСША


Важливо

Зеленський вручив Байдену медаль від командира з-під Бахмута. Як розпочалася зустріч у Білому домі

21 Грудня 2022 21:54

Важливо

Зеленський прибув до Вашингтона і анонсував там «переговори для зміцнення обороноздатності України»

21 Грудня 2022 20:21

Зеленський підписав закон про відпустки військових під час воєнного стану

21 Грудня 2022 18:27

Коли Київ зможе повернутися до планових відключень світла — оцінка Центру досліджень енергетики

21 Грудня 2022 18:13

У Білому домі пояснили запрошення Зеленського у Вашингтон тим, що війна переходить у «нову фазу»

21 Грудня 2022 18:14

рф готує провокації на українсько-білоруському кордоні — Центр Нацспротиву

21 Грудня 2022 17:30

Всі новини

 

Зеленський прибув до Вашингтона і анонсував там «переговори для зміцнення обороноздатності України»

Маркіян Климковецький

21 Грудня 2022 20:21

Володимир Зеленський прибув у Вашингтон, 21 грудня 2022 року

Telegram/ ZelenskiyOfficial

Президент України Володимир Зеленський увечері 21 грудня підтвердив, що вже прибув до Вашингтона, зокрема для переговорів з американським колегою Джо Байденом.

Відповідний пост о 20:19 опублікували у Telegram-каналі Зеленського.

«Сьогодні я — у Вашингтоні, щоб подякувати американському народові, президенту та Конгресу за таку необхідну підтримку. А також продовжити співпрацю для наближення нашої перемоги», — написав Зеленський.

Він розповів, що проведе низку переговорів «для зміцнення стійкості й обороноздатності України». Зокрема із Джо Байденом Зеленський планує обговорити двосторонню співпрацю України і США.

Telegram / Zelenskiy Official

Telegram / Zelenskiy Official

Telegram/ ZelenskiyOfficial

«Наступного року ми маємо повернути український прапор і свободу всій нашій землі, всім нашим людям», — наголосив у своєму повідомленні Зеленський.

Доповнено. Джо Байден та перша леді Джилл Байден зустріли Зеленського на порозі Білого дому. Після нетривалої фотосесії вони зайшли всередину, свідчить трансляція американських медіа.

Цей перший закордонний візит українського президента після 24 лютого. До того Зеленський проводив онлайн-виступи й телефонні розмови з партнерами.

Американські ЗМІ повідомляли, що під час візиту він проведе низку двосторонніх зустрічей, а також виступить у Конгресі. Як пише «Голос Америки», український президент проведе у США неповний день та вирушить назад до України.

Крім того, робоча поїздка Зеленського збігається з оголошенням адміністрації Байдена про виділення Україні нового пакету оборонної допомоги з системами ППО Patriot.

Деякі американські ЗМІ наводять аналогії з приїздом британського прем’єр-міністра Вінстона Черчилля до Вашингтона у 1941 році, через кілька днів після нападу Японії на Перл-Харбор. Той різдвяний візит зміцнив альянс, який згодом переміг у Другій світовій війні та побудував післявоєнний демократичний світ.

читайте також

У Білому домі 

 

Глава СБУ розповів про роботу агенток України: «Деякі пройшли через пластичну хірургію»

 Ірина Сітнікова

21 Грудня 2022 17:00

Очільник Служби безпеки України Василь Малюк розповів, що наразі українські шпигунки першокласно виконують завдання в тилу ворога. Деякі з них пройшли через пластичну хірургію та зміну анкетних даних, але продовжують виконувати завдання.

Про це він розповів в інтерв'ю «1+1».

Малюк зазначив, що є «дуже багато патріотично налаштованих людей», які вміють, можуть та виконують агентурні завдання. Особливо Малюк виокремив жінок у чинному агентурному апараті.

«Це просто вищий пілотаж, повірте. Це справжні амазонки контррозвідувальної діяльності. Після нашої перемоги, я впевнений, окремі сюжети можуть стати екранізовані у блокбастерах», — розповів Малюк.

Він пояснив, що жінки виконують роботу безпосередньо в тилу ворога, пов'язану з контррозвідувальними заходами.

«Тому їм за життя потрібно пам'ятники ставити. Окремі з них пройшли через пластичну хірургію, зміну анкетних даних. Причому надалі вони також продовжують виконувати ці завдання. Я принагідно їм дякую. Вибачте, що не можемо десь прізвищ назвати, але в цьому специфіка цієї діяльності», — сказав глава СБУ.

читайте також

росія зробила зі свого шпигуна наркодилера, щоб витягнути з бразильської в’язниці — Bellingcat

Більше про:російсько-українська війнавійськовослужбовицірозвідкаСБУ


  1.  
  2. Лідер Китаю заявив Медвєдєву, що виступає за переговори між Україною та Росією

Лідер Китаю заявив Медвєдєву, що виступає за переговори між Україною та Росією

Автор

Оксана Руда

Дата публікації

22:09, 21.12.22

 Фото: Associated Press

Пекін хоче надалі співпрацювати з Росією і сподівається на переговори РФ і України.

Лідер Китаю Сі Цзіньпін заявив заступнику голови Ради Безпеки Росії Дмитру Медведєву, що його країна хотіла б бачити переговори щодо України.

Про це очільник КНР сказав після їхньої зустрічі в Пекіні, пише Bloomberg з посиланням на державний мовник Центрального телебачення Китаю.

Сі Цзіньпін сказав Медведєву, що його адміністрація "активно просуває мир і переговори".

"Китай сподівається, що відповідні сторони зможуть залишатися раціональними і стриманими, проводити всебічні переговори і вирішувати взаємні проблеми безпеки політичними методами", - сказав він і додав, що Пекін досі хоче співпрацювати з Росією для розвитку спільних зв'язків.

Як зазначає Bloomberg, Китай уникає критики Росії у зв'язку з війною в Україні. Пекін у листопаді підписав комюніке на саміті G20 в Індонезії, в якому йдеться про те, що "більшість членів рішуче засудили війну в Україні", але КНР продовжує утримуватися від того, щоб називати її війною.

Візит Медведєва до Китаю

Нагадаємо, напередодні, 20 грудня президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр під час телефонної розмови з китайським лідером Сі Цзіньпіном попросив його застосувати свій вплив на Володимира Путіна для завершення війни в Україні.

Сьогодні, 21 грудня, Медведєв в Пекіні зустрівся з Сі Цзіньпіном. Сторони обговорили двосторонні взаємодії стратегічного партнерства між країнами у всіх сферах, а також міжнародні питання, зокрема і війну в Україні.

Як пишуть пропагандистські ЗМІ РФ, Медведєв нібито також передав у Пекіні для лідера Китаю "послання" від Путіна. Проте про що конкретно йдеться, пропагандистки не повідомляють.

Читайте також:

Пов?язані теми:

 КИТАЙ РОСІЯ ВІЙНА МЄДВЄДЄВ СІ ЦЗІНЬПІН

Більше по темі КИТАЙ

Війна Росії буде на порядку денному: Блінкен під час візиту до Китаю говоритиме про Україну

Дата публікації

06:49, 20.12.22

Росія та Китай проведуть спільні військово-морські навчання: названо дату старту

Дата публікації

14:16, 19.12.22

Сі Цзіньпін давно захоплюється Путіним: після 9 місяців війни Китай поглиблює відносини із РФ

Дата публікації

00:27, 15.12.22

  1. Орбан звинуватив Європу у втручанні у війну в Україні

Орбан звинуватив Європу у втручанні у війну в Україні

Автор

Богдан Скаврон

Дата публікації

22:53, 21.12.22

 Фото: Associated Press

Угорський прем’єр-міністр вважає, що результат війни, яку розв’язав Кремль, не впливає на безпеку Угорщини.

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан вважає, що велика частина Європи уже воює, тому що надсилає Україні гроші та зброю або навчає українських солдатів. 

Про це він заявив на пресконференції в середу, 21 грудня, передає novinky.cz. 

За словами Орбана, з цієї точки зору Угорщина не перебуває у стані війни, оскільки лише надає гуманітарну допомогу Україні. 

"Ми виступаємо за припинення вогню і негайний початок мирних переговорів", - сказав очільник угорського уряду.

ТАКОЖ ЧИТАЙТЕ

Угорщина виступає за швидкий вступ України до ЄС, але – й за збереження зв’язків із Росією

 Орбан відкинув думку про те, що українці також воюють за Угорщину. 

“Українці борються, і треба сказати дуже героїчно, за свою країну. Безпека Угорщини забезпечується членством в НАТО. З цієї точки зору результат війни не впливає на безпеку Угорщини”, – заявив він.

Прем'єр-міністр Угорщини також назвав спільну фінансову допомогу Україні від Євросоюзу неправильним рішенням. 

"Хорошим рішенням було б, якби кожен робив внесок в Україну зі свого державного бюджету", - додав Орбан.

Нагадаємо, раніше угорський прем'єр-міністр заявив, що хоча Будапешт заблокував макрофінансову допомогу ЄС для України, але насправді він не проти фінансової підтримки для нашої країни - в інший спосіб.

Читайте також:

Пов?язані теми:

УГОРЩИНАВІКТОР ОРБАН ВІЙНА ЄВРОСОЮЗ

Бізнес | Нерухомість та земля

НЕРУХОМІСТЬ ТА ЗЕМЛЯФІНАНСИ. ГРОШІ. ВАЛЮТА 23:00, 21.12.2022 АВТОР: ROMANK ДРУКУВАТИ

СТРІЧКА всі новини

Скільки коштує гектар землі в Україні

23:00

Як змінився експорт та імпорт України

22:30

Як змінились ціни в Україні у 2022 році

22:00

ЄС різко скоротив споживання російського газу

21:30

Данилишин проаналізував валютний ринок в Україні

21:00

МВФ зробив заяву про нову програму з Україною

20:30

Уряд "заморозив" підвищення зарплат вчителям

20:00

У "Дії" запустили пільгову іпотеку

19:49

Скільки коштує гектар землі в Україні

За період із 1 липня 2021 року (з початку продажу земель сільгосппризначення) до 15 грудня 2022 року здійснено 137,5 тис. транзакцій на земельні ділянки загальною площею майже 311,2 тис. га.

 Про це інформує Мінагрополітики.

За час російсько-української війни загалом було укладено майже 36,6 тис. угод на ринку землі, вони охоплюють площу в більш як 66,6 га. При цьому за два останні минулі тижні було реалізовано 5,58 тис. га (понад 2,8 тис.правочинів).
За площею земель усіх інших випереджають:
Харківська область (39 053 га);
Дніпропетровська область (27 726 га);
Кіровоградська область (25 322 га);
Полтавська область (25 291 га);
Херсонська область (21 028 га).
Скільки коштує гектар землі в Україні у грудні 2022 року
Середня ціна 1 га землі в Україні нині становить 47,2 тис. грн. Від початку грудня вартість гектара зросла більш ніж на 9 тис. грн. Відповідний показник було розраховано на основі 111 699 угод із продажу землі за площею у 256 016 га.
До топової п’ятірки регіонів з найвищою середньою ціною за 1 га входять:
Київська (243,1 тис. грн);
Львівська (180,4 тис. грн);
Сумська (150,8 тис. грн);
Чернівецька (82,7 тис. грн);
Хмельницька (54,1 тис. грн).
На отримання доступу до Держгеокадастру для перевірки покупців землі, продавців і законності угод нотаріуси подали майже 6,4 тис. заявок. З них понад 5,5 тис. заявок погодили, 821 заявнику відмовили в доступі. До реєстру на доступ до Держгеокадастру внесено 5 661 нотаріус. Нотаріуси з Державним земельним кадастром працюють у штатному режимі.



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Бізнес | Нерухомість та земля

НЕРУХОМІСТЬ ТА ЗЕМЛЯФІНАНСИ. ГРОШІ. ВАЛЮТА 23:00, 21.12.2022 АВТОР: ROMANK ДРУКУВАТИ

СТРІЧКА всі новини

Скільки коштує гектар землі в Україні

23:00

Як змінився експорт та імпорт України

22:30

Як змінились ціни в Україні у 2022 році

22:00

ЄС різко скоротив споживання російського газу

21:30

Данилишин проаналізував валютний ринок в Україні

21:00

МВФ зробив заяву про нову програму з Україною

20:30

Уряд "заморозив" підвищення зарплат вчителям

20:00

У "Дії" запустили пільгову іпотеку

 

Через російське космічне сміття NASAскасувало вихід астронавтів у відкритий космос

В останній момент американське агентство NASAскасувало запланований вихід у відкритий космос через уламки російського космічного сміття, які наблизилися до Міжнародної космічної станції.

Про це пише Space.com.

Астронавти NASAФренк Рубіо та Джош Кассада мали вийти зі шлюзу Міжнародної космічної станції вранці 21 грудня, щоб встановити нові сонячні батареї. Перед виходом команда управління NASAна Землі наказала астронавтам зупинитися.

До МКС наблизилися уламки російської ракети завширшки 3,35 метра, які використовували на ракетах-носіях "Союз" і "Зеніт". Речник NASAз управління польотами в Космічному центрі Джонсона Ден Хуот очікує, що ввечері 21 грудня ці уламки можуть наблизитися до МКС на критичну відстань — 400 метрів.

Імовірно, Міжнародній космічній станції доведеться виконати аварійний маневр, щоб уникнути зіткнення з уламком російського космічного сміття. NASAшукатиме нову можливість відправити астронавтів у відкритий космос.

↓Читайте також

Під час польоту на Марсі гвинтокрил NASAпіднявся на рекордну висоту: що відомо

Українські учні запустили свої наукові проєкти в космос на SpaceX

Уперше людина з інвалідністю потрапила до програми підготовки астронавтів

Інші матеріали

 

 

21 гру, 22:49

У КМВА сподіваються на оптимістичні прогнози щодо відновлення світла у Києві

 

21 гру, 22:37

Спецназівці ЗСУ отримали від Фукса безпілотники та автомобілі

21 гру, 22:27

Столтенберг може стати головою МВФ: що відомо ЗМІ

21 гру, 22:17

У Маріуполі відбувається перевезення бійців, танків та іншої техніки

21 гру, 22:03

Кулеба прибув до США разом із Зеленським: що обіцяє

21 гру, 21:46

Зеленський прибув до Білого дому та зустрівся з Байденом

21 гру, 21:25

У Пекіні Сі Цзіньпін зустрівся з медведєвим і закликав до переговорів між Україною та рф

21 гру, 21:10

До москви вирушає гендиректор МАГАТЕ для переговорів про зону безпеки навколо ЗАЕС

21 гру, 20:56

Президент України оприлюднив перші фото свого візиту в США

21 гру, 20:39

Генератори та павербанки Укрпошта доставлятиме з-за кордону без мит

 

22:4921 ГРУ 2022

У КМВА сподіваються на оптимістичні прогнози щодо відновлення світла у Києві

Вже найближчим часом мають бути оптимістичні прогнози щодо відновлення світла в столиці.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на заяву речника Київської міської військової адміністрації Михайла Шаманова в ефірі телемарафону.

За його словами, енергетики найближчим часом намагатимуться перейти від аварійних відключень до планових. При цьому він зазначив, що внаслідок атак росіян велику кількість енергооб'єктів пошкоджено.

"Світло для споживачів подається в режимі аварійних відключень, екстрених, і переходити на планові відключення, на ці графіки поки що рано, але позитив у тому, що водопостачання працює у штатному режимі, тепло в будинках киян є", – наголосив Шаманов.

Також він зазначив, що очікує на покращення ситуації зі світлом.

"Найближчим часом прогнози мають бути оптимістичні. Все полагодимо", – додав Шаманов.

↓Читайте також

На знак солідарності з Україною 62 популярні локації світу вимкнуть світло

Обленерго: наслідком ворожого обстрілу на Херсонщині стали зруйновані дві енергетичні підстанції

22:3721 ГРУ 2022

Спецназівці ЗСУ отримали від Фукса безпілотники та автомобілі

Бізнесмен Павло Фукс надав бійцям підрозділів спеціального призначення ЗСУ, які виконують завдання на передовій, коптери для виконання бойових завдань. Також бізнесмен передав ще одному підрозділу броньовані мікроавтобуси.

Про це повідомляють військові.

Зокрема, бійці подякували бізнесменові за два дрони DJIMavic3, які коригуватимуть артилерію та виконуватимуть інші завдання розвідки.

Боєць іншого підрозділу також показав два броньовані автомобілі.

"Вони їдуть на фронт, а завтра ми отримаємо ще одне таке авто. Така допомога наближає нашу перемогу", – наголосив він.

Нагадаємо, Павло Фукс із початку російської агресії постійно допомагає різним підрозділам ЗСУ, Нацгвардії, Нацполіції.

↓Читайте також

Картина 42-го тижня війни: чи буде повторний наступ на Київщину?

 

Китай заявив, що поглиблюватиме співпрацю з Росією й "неупереджений" щодо війни

КАТЕРИНА ТИЩЕНКО — НЕДІЛЯ, 25 ГРУДНЯ 2022, 19:12

20476

0

 ВАН Ї, ФОТО BLOOMBERG VIA GETTY IMAGES

Міністр закордонних справ Китаю Ван Ї заявив, що Китай має намір поглиблювати співпрацю з Росією наступного року, а також запевнив у "неупередженій" позиції країни щодо війни в Україні.

Джерело: Ван Ї на конференції по відеозв’язку в Пекіні, повідомляє AP

Деталі: Міністр заявив, що Китай "поглиблюватиме стратегічну взаємну довіру і взаємовигідну співпрацю" з Росією.

"Що стосується кризи в Україні, ми послідовно дотримуємося основоположних принципів об'єктивності та неупередженості, не надаючи перевагу тій чи іншій стороні, не підливаючи масла у вогонь і тим більше не шукаючи корисливої вигоди з ситуації", - сказав Ван.

Він також звинуватив Америку в погіршенні відносин між двома найбільшими економіками світу, заявивши, що Китай "рішуче відкинув помилкову політику Сполучених Штатів щодо Китаю".

Що передувало: Днями новопризначений посол КНР у ЄС Фу Цун заявив, що вторгнення Росії в Україну поставило Китай "у дуже складне становище", оскільки він не хоче "вибирати між друзями" Москвою й Києвом.

Передісторія

Варфоломій привітав українців з Різдвом: Церква захоплюється вашою мужністю

ІРИНА БАЛАЧУК — НЕДІЛЯ, 25 ГРУДНЯ 2022, 15:30

20102

4

 ВСЕЛЕНСЬКИЙ ПАТРІАРХ ВАРФОЛОМІЙ. ФОТО EC-PATR.ORG

Вселенський патріарх Варфоломій привітав українців зі святом Різдва і заявив, що Велика Церква Христова захоплюється хоробрістю і доблестю українського народу.

Джерело: вітання Варфоломія українцям з Різдвом Христовим

Пряма мова Варфоломія: "Свята Велика Церква Христова – яка принесла християнську віру і візантійську цивілізацію на вашу батьківщину, Київську Русь, наприкінці Х століття – продовжує захоплюватися мужністю, хоробрістю і доблестю українського народу, який демонструє всьому світу справжню відданість та безмежну любов до своєї країни".

Деталі: Він нагадав, що цього року добра звістка про Різдво лунає поряд із гомоном війни, спровокованої "агресією Російської Федерації в лютому минулого року", яка є "найгіршою європейською геополітичною та гуманітарною кризою з моменту закінчення Другої світової війни" і "негативно впливає на довкілля та суспільство в усьому світі".

За словами вселенського патріархі, Мати-Церква зараз особливо думає про українців, які цього року святкують Різдво Христове "в цю холодну пору… без електрики, без опалення", і невпинно молиться за "негайне відновлення миру та справедливості, за відродження України".

Варфоломій побажав, щоб прийдешній 2023 рік став "періодом миру, любові та солідарності, справді роком праведності нашого Господа".

Вселенський патріарх вважає, що "тільки солідарністю з українським народом можна подолати зло і темряву".

Він також висловив сподівання, що в майбутньому зможе знову відвідати "вашу нескорену батьківщину, заставши тоді всіх православних християн України об’єднаними в одній квітучій Церкві".

 

25 грудня 2022, 19:54 • Галина Крижанівська • 61635

"Легко не закінчиться": Туреччина зробила заяву про війну в Україні

КИЇВ. 25 грудня. УНН. Туреччина визнала, що війна в Україні "легко не закінчиться", незважаючи на неодноразові спроби Анкари організувати мирні переговори між Києвом та Москвою, інформує УНН з посиланням на AFP.

Цитата

"Схоже, що ця війна не закінчиться легко", - заявив журналістам міністр оборони Хулусі Акар на брифінгу в Анкарі.

"Не буде помилкою сказати, що, незважаючи на всю нашу добру волю і заклик до припинення вогню, ця війна, ймовірно, триватиме і в 2023 році", - сказав Акар.

"Як Туреччина, ми закликаємо до припинення вогню принаймні до гуманітарного припинення вогню. Потім до постійного припинення вогню, а потім до мирних переговорів".

Доповнення

Туреччина цього літа допомогла укласти угоду щодо експорту українського зерна через Чорне море.

У березні вже відбулася зустріч міністрів закордонних справ росії та України на початковому етапі війни, а також інші переговори у Стамбулі.

Однак Туреччина ухилилася від схвалення західних санкцій проти росії, з якою вона розширила торгівлю, постачаючи Україні бойові безпілотники.

Джерело: УНН