Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


24.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Події - грудень.2022 (6 частина)

16:58 09-02-2023


Редакционная строка

Ексзаступника секретаря РНБО судитимуть за організацію розгону Майдану

26 ГРУДНЯ 2022 11:04

upd: 13:01

 Дар’я Сушко

Редактор

У 2013 році обвинувачений організував і контролював насильницький розгін активістів

Офіс генерального прокурора скерував до суду справу щодо колишнього заступника секретаря РНБО. Обвинувачений організував насильницький розгін "Беркутом" мирних активістів.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

Деталі

Зазначається, що до мирних протестувальників, без передбачених законодавством підстав, застосовувалося фізичне насильство. Внаслідок цього заподіяно тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості 55 громадянам, вчинено насильницькі дії, які завдали фізичного болю, ще понад 30 потерпілим.

"Обвинуваченому інкриміновано організацію незаконного перешкоджання службовою особою проведенню мітингів та організацію перевищення влади працівниками правоохоронних органів із застосуванням фізичного насильства (ч. 3 ст. 27, ст. 340 та ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 365 КК України)", — повідомили в прокуратурі.

Повідомляється, що за вчинення злочинів, пов’язаних з подіями 30 листопада 2013 року у місті Києві, до кримінальної відповідальності притягнуто загалом 47 осіб. З них — 6 високопосадовців, зокрема експрезидент України та міністр внутрішніх справ, секретар РНБО, а також 41 правоохоронець.

Упродовж 2017-2022 років до суду передано 26 обвинувальних актів щодо 38 осіб. Наразі справи стосовно 33 осіб розглядаються судами Києва.

Нагадаємо, раніше керівник головного підрозділу детективів НАБУ Андрій Калужинський розповідав про кримінальні провадження щодо ексгенеральної прокурорки Ірини Венедіктової. Зокрема, слідчі НАБУ вважають, що вона неодноразово втручалася у справи пов'язані з одіозним суддею Вовком.

 

В Афганістані таліби зґвалтували двох дівчат та вбили їх на очах у родичів

26 ГРУДНЯ 2022 13:24

 Вікторія Полісан

Редактор

Двоє дівчат стали жертвами талібів

Таліби в Афганістані зґвалтували двох дівчат, а потім обезголовили їх на очах у їхніх родин. Інцидент стався у провінції Саманган на півночі країни. 

Про це йдеться у заяві афганської організації Фронт національного спротиву.

Миттєві новини в нашому Telegram

Підписатися

Новини за темою

26 грудня 11:04 Ексзаступника секретаря РНБО судитимуть за організацію розгону Майдану

24 грудня 13:26 Російським військовим, які катували учасників АТО, винесли вирок: на скільки "сядуть"

23 грудня 17:21 Втручалася у справи одіозного судді Вовка: у НАБУ розповіли, у яких кримінальних провадженнях фігурує Венедіктова

23 грудня 14:53 Мешканця Кривого Рогу засудили до 13 років за зґвалтування малолітньої

Фоторепортаж

22 грудня 20:12 СБУ спіймала топподатківців Львівщини на багатомільйонних махінаціях

Новина з відео

22 грудня 15:43 Душив і бив сокирою по голові: на Київщині ревнивий чоловік відправив на той світ співмешканця колишньої

21 грудня 09:58 На Закарпатті викрили велику нарколабораторію: щотижневий прибуток зловмисників складав до 40 млн грн

Фоторепортаж

20 грудня 19:13 Кіберполіція виявила і знешкодила ворожі ботоферми: деталі

19 грудня 23:59 Як не стати жертвою інтернет-шахраїв: поради для користувачів Telegram

19 грудня 17:32 Налагоджує подачу води військовим базам рф у Криму: СБУ оголосила підозру чиновнику з Херсонщини

Завантажити ще новини

Популярні новини

ВсіНовиниСтатті

16:33 Росія вирішила вийти з УЄФА: що чекає на футбол в ізоляції

15:55 Росія продовжує виготовляти ракети, але вже не може часто обстрілювати Україну,— Повітряні сили

15:50 Армія рф готує новий масований удар по Україні, — Гуменюк

15:48 Капітан "Динамо" Сидорчук розповів, що чекає на Шапаренко та Забарного

15:09 Дружина Роналду зробила чоловікові розкішний подарунок: у Мессі такого точно немає

 

Таліби в Афганістані заборонили жінкам приходити на роботу в неурядові організації

24 ГРУДНЯ 2022 18:54

upd: 19:25

 Вікторія Полісан

Редактор

Нові заборони талібів

Керована талібами адміністрація Афганістану в суботу наказала всім місцевим та іноземним неурядовим організаціям заборонити жінкам-співробітницям приходити на роботу. Їм заборонено працювати через "порушення ісламського дрес-коду". 

Нова заборона талібів

Зазначається, що у листі, підтвердженому речником Міністерства економіки Абдулрахманом Хабібом, повідомляється, що співробітницям заборонено працювати до подальшого розпорядження. Причиною є факт, що деякі з них "не дотримувалися тлумачення адміністрації ісламського дрес-коду для жінок". 

Відомо, що це сталося через кілька днів після того, як керована Талібаном адміністрація наказала закрити університети для жінок, що викликало різке обурення громадськості та спричинило протести та різку критику в Афганістані.

Тимчасовий повірений у справах Норвегії, який фінансує допомогу в Афганістані та приймав переговори між представниками Талібану та громадянського суспільства в січні, засудив цей крок.

"Заборона на працевлаштування жінок у неурядових організаціях має бути негайно скасована. Крім того, що цей крок завдасть удару по правах жінок, він посилить гуманітарну кризу та завдасть шкоди найбільш уразливим афганцям", — написав Пол Клоуман Беккен у Twitter.

Нагадаємо, речник Міністерства вищої освіти Афганістану підтвердив, що таліби заборонили в Афганістані жінкам навчатись в університетах. Рішення було прийнято на засіданні кабінету міністрів.

Таліби заборонили в Афганістані жінкам навчатись в університетах

21 ГРУДНЯ 2022 10:29

 Вікторія Полісан

Редактор

Жінкам призупинили право на навчання

Речник Міністерства вищої освіти Афганістану підтвердив, що таліби заборонили в Афганістані жінкам навчатись в університетах. Рішення було прийнято на засіданні кабінету міністрів.

Про це повідомляє CNN.

Порушення прав жінок талібами

Відомо, що у березні дівчатам заборонили повертатися до середніх шкіл після того, як таліби наказали закрити школи для дівчат лише через кілька годин після того, як вони мали відновити роботу після багатомісячного закриття, застосованого після захоплення влади Талібаном у серпні 2021 року.

Організація HumanRightsWatchрозкритикувала заборону, назвавши її "ганебним рішенням, яке порушує право на освіту для жінок і дівчат в Афганістані",

"Талібан щодня чітко дає зрозуміти, що вони не поважають фундаментальних прав афганців, особливо жінок", — йдеться в заяві правозахисної організації.

Зазначається, що США засуджують "невиправдане рішення Талібану заборонити жінкам відвідувати університети", заявив речник Держдепартаменту Нед Прайс під час брифінгу.

За його словами, таке рішення "матиме значні наслідки для Талібану та ще більше відштовхне Талібан від міжнародної спільноти та позбавить їх легітимності, яку вони бажають".

Нагадаємо, ЗМІ повідомляли, що у тунелі Саланг в Афгані стані стався вибух паливної цистерни. Місцеві чиновники повідомляють про смерть щонайменше 19 людей.

Терор триває. Таліби заборонили жінкам в Афганістані відвідувати парки

10 ЛИСТОПАДА 2022 17:30

upd: 20:53

 Маргарита Паламарчук

Редактор

Таліби продовжують знущатися з жінок в Афганістані

Режим талібів увів заборону на відвідування афганськими жінками парків розваг у Кабулі. Таке рішення ухвалили у міністерстві моралі "Талібану".

Про це повідомляє Reuters.

Що відбувається в країні

За словами свідків, кількох жінок не пропустили у кабульський парк розваг з атракціонами, а агенти "Талібану" спостерігали за ситуацією. Жителька Кабула розповіла, що планувала взяти свого онука відвідати парк, але їй відмовили.

"Коли мати приходить зі своїми дітьми, їм потрібно дозволити увійти в парк, тому що ці діти не бачили нічого хорошого. Вони мають грати і розважатися. Я їх дуже просила, але вони не пустили нас, і зараз ми повертаємося додому", — каже жінка.

Двоє співробітників парку сказали, що чиновники "Талібану" наказали їм не дозволяти жінкам входити в парки.

Заборони в Афганістані для жінок

З моменту захоплення талібами Афганістану минулого року новий режим заявив, що жінки не мають виходити з дому без родича чоловічої статі й мусять закривати обличчя. Деякі жінки в міських центрах ігнорують це правило, а деяким дозволено працювати в державних установах.

Західні уряди заявили, що таліби мають змінити свій курс щодо прав жінок, щоб зробити крок до офіційного визнання уряду "Талібану". Однак вони кажуть, що поважають права жінок відповідно до свого тлумачення ісламського права.

Нагадаємо, що у серпні США ліквідували лідера "Аль-Каїди" Аймана Аль-Завахірі в Кабулі. За словами президента Джо Байдена, справедливість перемогла, і лідера терористів більше немає.

Наприкінці серпня минулого року США завершили виведення військ з Афганістану. Головний дипломат США в Афганістані Росс Вілсон вилетів на останній C-17.

 

Израильские ученые обнаружили 100 тысяч новых типов вирусов

16:26, Сегодня

Новости ИзраиляИнтересные факты

 Фото: pixabay.com

Эксперты рассказали, чем может помочь это научное открытие.

Команда Тель-Авивского университета идентифицировала около 100 000 новых типов вирусов, что в 9 раз превышает количество РНК-содержащих вирусов, известных науке.

Об этом сообщает ArutzSheva.

Эти вирусы обнаружили в глобальных данных об окружающей среде из образцов почвы, океанов, озер и множества других экосистем. По мнению экспертов, их открытие может помочь в разработке противомикробных препаратов и в защите от вредных для сельского хозяйства грибков и паразитов.

Исследование провел докторант Ури Нери под руководством профессора Ури Гофны из Школы биомедицины и исследований рака им. Шмуниса на факультете наук о жизни Уайз Тель-Авивского университета. Также в нем приняли участие базирующиеся в США исследовательские организации NIHи JGI, а также Институт Пастера во Франции.

Вирусы являются генетическими паразитами, а это означает, что они должны заразить живую клетку для воспроизведения своей генетической информации, производства новых вирусов и завершения своего инфекционного цикла.

Некоторые вирусы – болезнетворные агенты, которые могут причинить вред человеку (например, коронавирус), но подавляющее большинство вирусов не наносят нам вреда и заражают бактериальные клетки. Некоторые из них даже живут внутри нашего тела, даже если человек об этом не подозревает.

По словам Ури Нери, в исследовании были использованы новые вычислительные технологии для сбора генетической информации, собранной в тысячах различных точек по всему миру (океаны, почва, сточные воды, гейзеры и т. д.). Исследователи разработали сложный вычислительный инструмент, который различает генетический материал РНК-вирусов и генетический материал хозяев, и использовали его для анализа больших данных.

Открытие позволило им реконструировать, как вирусы проходили различные процессы акклиматизации на протяжении всего своего эволюционного развития, чтобы приспособиться к разным хозяевам. Анализируя свои выводы, ученые обнаружили вирусы, предположительно заражающие различные патогенные микроорганизмы, что открыло возможность использования вирусов для борьбы с ними.

«Разработанная нами система позволяет проводить глубокий эволюционный анализ и понимать, как развивались различные РНК-вирусы на протяжении истории эволюции. Один из ключевых вопросов микробиологии — как и почему вирусы передают гены между собой. Мы выявили ряд случаев, когда такой обмен генами позволял вирусам заражать новые организмы. Кроме того, по сравнению с ДНК-вирусами, разнообразие и роль РНК-вирусов в микробных экосистемах изучены недостаточно», – рассказал профессор Гофна.

Ученые добавили, что, согласно результатам исследования, РНК-вирусы – это не что-то необычные в эволюционном ландшафте. Утверждается, что они не так уж отличаются от ДНК-вирусов. На основании этого будут проводить будущие исследования, которые помогут понять, как вирусы можно использовать в медицине и сельском хозяйстве.

«Курсор» сообщал, что израильские ученые выяснили, чем могут быть вызваны побочные эффекты вакцины против COVID.

Читайте последние новости Израиля и мира на канале Курсора в Telegram.

Автор материала:

Рами Мадрих

27 грудня 2022 о 08:43

175

ГР в GoogleNews

 

620 російських окупантів ліквідували в Україні за добу — Генштаб ЗСУ

Станом на ранок 27 грудня втрати російських військ та їхніх найманців в Україні становлять близько 103 220. Протягом минулої доби українські захисники ліквідували щонайменше 620 окупантів.

Про це повідомивГенеральний штаб Збройних сил України.

Інші втрати російських загарбників з 24 лютого:

Найбільших втрат противник зазнав на Бахмутському та Лиманському напрямках.

Ілюстрація Генштабу ЗСУ

Інформацію про втрати ворога станом на ранок 26 грудня дивіться тут.


Россияне расстреляли семью с детьми в оккупированной Макеевке – подробности трагедии

16:29 | 27.12.2022

 

 

 

 

https://flot2017.com/wp-content/uploads/2022/12/photo_2022-08-08_10-02-01.jpg

В оккупированной Макеевке Донецкой области ночью застрелили семью из восьми человек. В том числе четырех детей.

Об этом сообщил советник городского головы Мариуполя Петр Андрющенко, ссылаясь на свои источники.

«Ночью в оккупированной Макеевке произошло страшное убийство 8 человек, в том числе четырех детей. Утром оккупационная полиция сообщила о раскрытии по «горячим следам» и задержании якобы подозреваемого местного жителя, который просто хотел угнать автомобиль. Но. Это откровенная ложь, оккупанты не говорят кучу деталей», — написал Андрющенко.

По его словам, захватчики не обнародуют многие детали. Советник городского головы подчеркнул, что убийство «имело откровенно националистический характер», поскольку погибла семья ромской национальности. Кроме того, все убитые имеют пулевые ранения в голову, нанесенные с близкого расстояния.

Публичные источники в Макеевке, по словам Андрющенко, фактически прямо заявляли, что это преступление совершили военные, и предположение, что это были наемники из группы «Вагнера», вполне логично.

 «…Можем утверждать, что действительно, убийство имело место и совершено несколькими извергами в военной форме. Однако уже по богатому опыту Мариуполя в оккупации, россияне как всегда покрывают преступление россиян», — заявил советник городского головы.

Позже российские СМИ разыскали отца убитой женщины.

По его словам, ограбления не было — в доме ничего не тронуто, на хозяевах были золотые изделия. Убийцы забрали только автомобиль семьи. Мужчина успел побеседовать со «следователем», тот признался, что пятерых взрослых и троих детей нелюди убили просто так — были не в адеквате.

В так называемом «мвд днр» уже отчитались о раскрытии преступления по «горячим следам».

Там заявили, что «по подозрению в убийстве задержаны 3 ранее судимых жителей микрорайона «Калининский». Те уже даже дали признательные показания и заявили, что совершили массовое убийство из корыстных мотивов.

Макеевка – город областного подчинения в Украине, в Донецкой области. Это фактически северо-восточный пригород Донецка. По численности населения (до 400 тыс.) входил до войны в 15 крупнейших городов страны. С 2014 года оккупирован российско-террористическими войсками.

Как уже сообщал «Флот 2017», оккупационные войска несут значительные утраты в живой силе. Украинские военные за сутки, 26 декабря, ликвидировали более 600 российских солдат и офицеров. Причем, наибольшие потери у захватчиков были замечены в Донецкой области.

Напомним, 21 декабря потери путинской армии перешагнули барьер в 100 тысяч военнослужащих.

 

УП: жодного органу влади, на який би не впливав Єрмак, в Україні не залишилося

Фото: ОПУ

У всі можливі питання внутрішньої та зовнішньої політики України так чи інакше залучений чинний керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

Про це пишуть у статті "Української правди".

Як зазначають автори допису, вплив голови ОПУ Андрія Єрмака неможливо порівняти з жодним його попередником.

Ні Дмитро Табачник за часів Кучми, ні Віктор Балога за часів Ющенка, ні Сергій Льовочкін за часів Януковича – і близько не могли впливати на той масштаб проблем, якими нині займається Єрмак, наголошують у матеріалі.

УП підкреслює, що чинний голова ОПУ залучений у всі можливі питання внутрішньої та зовнішньої політики, курує надскладні процеси типу отримання безпекових гарантій Україною.

Єрмак займається:

"Ви думаєте, Кулеба – міністр закордонних справ? Телефон Єрмака – от Міністерство закордонних справ", іронізують співрозмовники УП на Банковій.

В Україні не залишилося жодного органу влади, на який би не зміг впливати Єрмак, наголошується в статті.

При цьому в українському законодавстві немає жодного документа, який би давав право голові ОПУ впливати на чиновників за межами Офісу.

На своїй посаді Єрмак зумів так вибудувати позиціонування і близькість із президентом, що політичний клас сприймає їх як одне ціле. Те, що голова ОП залишився поруч із президентом у час війни, ще більше їх зблизило.

Водночас пов'язаність із Зеленським не передає голові ОПУ великих симпатій з боку пересічних українців. До Андрія Єрмака пристає навіть найдрібніший негатив. Як наслідок, попри нечуваний вплив і широту контактів, уявити будь-яке самостійне політичне майбутнє глави ОП без Зеленського надзвичайно складно.

Хоча в українській політиці ще важче передбачити щось напевне, резюмують автори статті.

↓Читайте також

https://rubryka.com/wp-content/uploads/2022/07/Spartts-150x85.jpg

Конгресвумен Спартц написала нового листа Байдену щодо Єрмака

https://rubryka.com/wp-content/uploads/2022/07/sparts-150x85-c-1.jpg

Звинувачення з боку Конгресвумен Спартц проти Єрмака становлять ризик двопартійній підтриці США для України