Киевская Русь - Украина

Боже та Київська Русь-Україна - понад усе!

Информационный портал   email: kievrus.ua.com@gmail.com


20.04.2024

Подивись в мої очі, враже
Герб Украины

Україна веде переговори з іноземними компаніями про створення на своїй території спільних підприємств для розробки технологій і виробництва електромобілів. ("5канал")

19:19 21-05-2015


21.05.2015

Про це повідомив міністр екології України Ігор Шевченко, передає "УНІАН".

"Я вважаю, що нам треба розвивати питання власного виробництва електромобілів. Ми почали переговори з компаніями про створення спільних підприємств та розміщення в Україні дослідних центрів з розробки та впровадження електромобілів і відповідних технологій", - сказав він.

Як зазначив міністр, найбільш перспективною для України у цьому напрямку є співпраця з Ізраїлем, який уже має успішні проекти з виробництва електромобілів.

За його словами, найбільш перспективним у цьому напрямку є співпраця з Ізраїлем, який вже має успішні проекти з виробництва електрокарів.

"Сьогодні у мене була зустріч з послом Ізраїлю в цьому напрямі, тому що саме в Ізраїлі був один з перших великих проектів - компанія Better Place. Її засновника Шайя Агассі я знаю давно і дуже добре. Тому Ізраїль може нам допомогти з розробкою і налагодженням виробництва деяких моделей електромобілів", - зазначив Ігор Шевченко

В провадження таких проектів, наголосив міністр, може бути ефективним лише після збільшення всередині  України попиту на електромобілі.

За інформацією УНІАН, ринок електромобілів в Україні обчислюється кількома сотнями. На думку експертів, причиною відсутності попиту українців на екологічний транспорт є їх ціна: електромобілі в кілька разів дорожче бензинових аналогів.